Beste leden van SC Varsseveld,

Zoals tijdens de ledenvergadering al aangeven, is Sportpark Oberink vanaf 1 januari 2020 op zaterdag rookvrij. Sportclub Varsseveld is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt Sportclub Varsseveld iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij dat mensen zien doen naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Zoals gezegd, vanaf 1 januari 2020 zijn wij op zaterdag rookvrij en mag er ook niet meer gerookt worden op het terras en onder de overkapping bij de kantine. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om alleen te roken buiten het sportterrein, ook de aanwezige asbakken zullen we van het terrein verwijderen.

Zondag en door de week!

De rest van de week en op zondag mag er voorlopig nog gerookt worden op de door ons of het bestuur aangegeven plek bij de kantine onder het afdak. Let op! Dit is de enige plek nog waar roken is toegestaan. De rest van ons sportterrein is rookvrij. Dus zowel langs de lijn, de tribune als op het terras is roken dan niet meer toegestaan. Help elkaar dan ook eraan te denken dat we onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven.

Op ons sportterrein zullen komende week borden worden geplaatst om duidelijk aan te geven dat dit een rookvrij sportpark is, behalve op de daarvoor aangewezen plek.