In een verregend Ulft, pakt DAI wéér drie verdiende punten, met snelste doelpunt tot nu toe!
Zondag, 10 maart DA I SDOUC vs DAI Varsseveld: 0-4

Het was niet bepaald “Varssevelds weer” (liever een lekker zonnetje en een graadje of 18), regen en wind, waardoor we al doorweekt waren na de ‘warming’- up. Tijdens de wedstrijdbespreking aangegeven dat ‘een snel doelpunt’ ons voetbal makkelijker zou maken.

Wat heet snel…. Aftrap, bal naar Corine, diepe bal op maar naar de weg sprintende Sanne en die haalt feilloos en diagonaal uit. Na zes (!!) seconden was het al 0-1. Nou, dat was een flitsende start. We waren goed bij de les en speelden redelijk, maar zeker niet bijzonder. Het was bij tijd en wijle ‘hotse-knotse-begonia’ voetbal. Daarbij speelden we meer dan nodig over de linkerkant en daarbij werd veelvuldig Sanne gezocht. In de 8e minuut ook weer en uit een zeer moeilijke hoek schoof Sanne beheerst de 0-2 binnen.

Vanaf dat moment werd het wat onvriendelijk in het veld. Overtredingen van beide kanten, soms per ongeluk en soms door lompheid zorgden voor irritatie. De scheidsrechter van dienst, John Hermse moest een aantal keren corrigerend optreden en deelde zelfs twee gele kaarten uit. In een eerder verslag (uit bij Woezik) schreef ik over een haat-liefde verhouding. Dat was uiteraard in de overdrachtelijke zin. Wat duidelijk is, de man laat zich niet in de maling nemen en staat boven de partijen. Als een ingooi bij de dug-out is, dan moet het daar gebeuren.

Het voetbal werd er niet bepaald beter op. SDOUC kreeg niet één kans, en wij lieten er nog een handvol onbenut. Behalve dan in de 43e minuut toen de opgerukte Leonie vanuit een corner de bal in ‘één tijd’ achter de keepster schoot. Een mooi doelpunt. Met 0-3 de rust in, beetje opwarmen, voor met name de staf (…) Leonie (weinig kunnen trainen) en Myrthe (net terug van voetbreuk) gewisseld voor Danique en Yi-Lien.

Tijdens de thee was de sfeer erg ontspannen, nét iets teveel. Dat gaat meestal ten koste van de nog te spelen helft. Het was nu niet anders (ondanks waarschuwingen….) Het leek wel een beetje flipperkast voetbal. Daarbij de regen en wind en dan heb je een erg beroerde tweede helft. De keepster van SDOUC speelde nu als spits en ze bracht het nodige gevaar in het spel. Vervelend dat je geen vaste keeper hebt.

Yi-Lien speelde op de plaats van Myrthe en deed dat goed. Het meisje kan absoluut goed voetballen, maar mag en moet brutaler worden en de bal meer opeisen. Een paar mooie acties op het middenveld waren daarnaast ook effectief. Keepster Kim was de hele wedstrijd alert en op geen foutje te betrappen. Gelukkig kon Sanne in de 77e minuut nog een voorzet geven die door de keepster niet goed werd verwerkt en was Malou er als de kippen bij om de 0-4 aan te tekenen. Daarmee is het meeste wel gezegd. Zakelijke overwinning, clean sheet, wedstrijdritme voor Myrthe en het snelste doelpunt uit onze competitie tot zover.

Volgende week thuiswedstrijd tegen FC Trias. In Winterswijk werd het een overwinning, maar had het ook anders kunnen uitpakken. Hopelijk is het weer dan beter (….) en ook het veldspel.