Gasten uit Oosterhout schieten 10 x op doel en treffen 7x!
Zondag, 24 maart kwam onze directe concurrent voor de 2e plaats op bezoek, OSC uit Oosterhout. De uitwedstrijd ging verloren onder vervelende omstandigheden, waarbij Myrthe haar voet brak. Nu met één wedstrijd minder en twee punten minder was dit dé gelegenheid om een stap te maken. Een zogenaamde ‘zes-punten’ wedstrijd.

Mooi weer, goede temperatuur en helaas een erg hobbelig veld. Maar daar moest onze tegenstander ook mee dealen. We begonnen hartstikke goed, veel druk op de tegenstander en binnen het eerste kwartier kwamen we vier keer voor de keepster. Helaas geen doelpunt. OSC heeft voorin veel snelheid, met name op de vleugels en speelt vanuit de omschakeling en daarmee zijn ze gevaarlijk, zou later in de wedstrijd blijken (…)

Het ging goed tegen elkaar op. We hadden geen gevaarlijke situatie gehad tot de 25e minuut onder de bal wordt doorgekopt in ‘de 5’ en plots is het 0-1. Op dat moment tegen de verhouding in. We hadden even tijd nodig om ons weer te focussen, maar eigenlijk waren we tot dat moment voetballend de betere ploeg. We kregen mogelijkheden op de gelijkmaker, zeker nadat de vaste keepster gewisseld moest worden.

De 2e tegenaanval was in de 45e minuut en werd bekwaam afgerond zodat we met 0-2 de kleedkamer opzochten. Eigenlijk had iedereen het zelfde gevoel: we kunnen dit nog omdraaien, we zijn misschien wel de betere ploeg. Maar, de kansen moeten wel benut worden!

Alicia kwam in het veld op de rechterflank en dat gaf nieuwe energie. Vanuit een mooie crosspass wist ze een fraaie boogbal over de keepster te produceren én dus de aansluitingstreffer. “Gas er op” en op zoek naar de verdiende gelijkmaker. En dan de 63e minuut, het ‘leven’ van een keepster. De ene dag de held, de andere dag de schlemiel. Een fout van haar betekende de 1-3. Dat was voor het team ook even moeilijk een plaats te geven. Dus meer risico nemen, de vermoeide Leonie gewisseld evenals de nog met een conditionele achterstand kampende Myrthe voor Meike en Yi-Lien.

We voelden dat we nog tijd hadden om in ieder geval een gelijkspel te behalen. Dan (naar ons inzicht) een overtreding op de keepster, maar de scheidsrechter van dienst –die verder prima floot- zag het anders en dat was de beslissing 1-4. Opvallend feit was dat onze grensrechter(!) Marcel middels een elleboogstoot tegen het gras werd gewerkt door een speelster van OSC (zijn eigen schuld, stond in de weg, was het excuus…) Onze gasten speelden nu vrij uit en de 1-5 en 1-6 vielen uit prima uitgespeelde aanvallen. We gaven meer ruimte weg om vooruit te kunnen spelen, maar daar gingen de gasten goed mee om.

In de 82e minuut liet Malou nog even zien dat ze bloedsnel is en nu wel een kans beheerst afrondde. Dat er in de laatste minuut dan ook nog de 2-7 valt is van geen waarde meer. Uiteraard heeft OSC verdiend gewonnen, dat leidt geen twijfel. Een felicitatie is op z’n plaats.

In Varsseveld zijn we niet alleen goede winnaars, maar ook sportieve verliezers. Na de wedstrijd ‘de koppen bij elkaar’ in de kleedkamer. We zijn volwassen mensen en dan kunnen speelsters aangesproken worden op fouten. Zo ook bij Petra (maar ook ons eigen missen van kansen), die ‘stuk’ zat, maar van niemand een verwijt kreeg.

Komende zondag is er een nieuwe kans, thuis tegen FC Trias. Twee keer achter elkaar punten laten liggen, zal ons niet overkomen.