Een fantastische dag voor jong en oud!

Afgelopen zaterdag vond de opening van ons nieuwe kunstgrasveld plaats. De kunstgrascommissie had een vol programma bedacht. Voor elk wat wils, voor jong en oud. Het feest begon in de middag waarbij de drie Graafschap spelers: Hidde Jurjus, Ted van de Pavert en Jordy Rondeel van de partij waren om onze jeugd een voetbalclinic te geven. Een fantastisch plaatje op ons nieuwe veld, allemaal kleine kereltjes en enkele meiden met de profvoetballers. Vol ontzag werd er naar hen opgekeken. Opvallend veel kinderen hadden hun Graafschap shirt aangetrokken, en ja daar moest uiteindelijk ook een handtekening op. Na een uurtje training onder hun leiding was het tijd voor de handtekeningen en foto’s. Tesamen met het prachtige weer maakte het tot een succesvolle middag, ondanks dat enkele jeugdspelertjes het programma iets te lang vonden. Afsluitend waren er broodjes knakworst, wat door eenieder gewaardeerd werd.

De jeugd had het sportterrein nog niet verlaten of de volgende groep diende zich aan voor het mixtoernooi. Hiervoor waren alle senioren en de JO-19 uitgenodigd. Dit werd een prachtig toernooi, dat zeker voor herhaling vatbaar is. Veel gezelligheid, maar vooral ook competitie. Alles en iedereen was door elkaar gehaald, zodat kwaliteit en leeftijd niets meer uitmaakte. Na goed twee uur, was de winnaar bekend, de redactie is niet duidelijk geworden wie dat nu was, maar dat zal de pret niet drukken. Aansluitend werd er een latje trap competitie gehouden. De winnaar mag een week rondrijden in een Audi E-Tron aangeboden door autobedrijf DAGO BV uit Doetinchem. Deze competitie werd gewonnen door Maikel Fraikin. ’s Avonds was er een Oktoberfest georganiseerd voor de leden en aanhang, waar uitgebreid geproost werd op het nieuwe veld en het nieuwe seizoen.

De officiële opening van het veld werd rond 18.30 verricht door onze Wethouder de heer Ben Hiddinga. Na woorden en een terugblik door onze voorzitter Ronald Ruesink, nam de heer Hiddinga het woord en mocht vervolgens met een welgemikt schot op ons dichtgeplakte doel de officiële handeling verrichten. Sportclub Varsseveld dankte haar sponsoren, het uitgebreide vrijwilligersteam, de kunstgrascommissie, de investeerders en daarnaast iedereen die bij het kunstgras betrokken is geweest voor haar of zijn inbreng. Een breed gedragen initiatief, die voor de toekomst van het voetbal in Varsseveld absoluut noodzakelijk is. We hopen dat we met name in het najaar, de winter en het vroege voorjaar veel meer trainingen kunnen laten doorgaan. Nu en in de toekomst gaan we hier zeer veel plezier aan beleven. De bijdrage van de Gemeente Oude IJsselstreek hierin was zeer belangrijk, maar dat we 13 Varssevelders bereid hebben gevonden, die onze club een warm hart toedragen, is van even groot belang. Samen hebben we een complex neergezet dat voor de toekomst gereed is.

Maar toekomst zonder nostalgie bestaat niet, we kregen dan ook zaterdag het bericht dat onze tribune op de gemeentelijke monumentenlijst wordt geplaatst. De renovatie hiervan zal waarschijnlijk ons volgende bouwkundige project zijn. Het seizoen gaat komend weekend van start, we hopen op een sportief seizoen en hopen dat we uiteindelijk de vruchten van ons kunstgrasveld gaan pakken.

Een impressie van deze dag, zie je op de foto’s hieronder.

Opening Kunstgrasveld