Op 1 februari jl. overleed Jan Tenk op 83 jarige leeftijd.

Jan was lid van verdienste bij Sportclub Varsseveld. Na zijn pensionering, na een werkzaam leven van 47 jaar bij Deco in Varsseveld, was Jan jarenlang actief als Materiaalbeheerder en eigenlijk veel meer dan dat bij Sportclub Varsseveld. Meer dan 20 jaar zette Jan zijn beste beentje voor bij Sportclub. Jan was sinds twee jaar weduwe van Dinie Tenk-Wisselink. Ook zij was jarenlang actief in de kantine van Varsseveld en daarvoor speelde ze jarenlang in Dames 1. Ook Jans dochter Carry was jarenlang actief binnen de schoonmaakploeg van onze club. We kunnen wel stellen dat we hier met een echte voetbalfamilie te maken hebben.

Jan kwam oorspronkelijk uit Gaanderen, maar kwam in 1961 eerst op de Heelweg en later in Varsseveld wonen nadat hij met Dinie Wisselink trouwde. Ze leerden elkaar kennen op de meimarkt in Varsseveld. Na jarenlang als vrijwilliger actief te zijn geweest bij Sportclub Varsseveld werd Jan benoemd tot Lid van Verdienste. Met name voor zijn enorme bijdrage aan de nieuwbouw van bestuurskamer, kleedkamers en materialenberging gedurende de periode 2007-2008 zijn we Jan veel dankbaarheid verschuldigd. Gedurende deze periode was Jan iedere dag actief op Sportpark Oberink. Maar ook daarvoor en daarna was Jan bijna dagelijks op Oberink te vinden.

De laatste jaren woonde Jan in een aanleunwoning bij de Bettekamp, samen met Dinie verhuisde hij ettelijke jaren geleden daar naar toe, alwaar een virus hem fataal werd. Binnenkort zullen we tijdens de ‘eerste officiële’ thuiswedstrijd van ons eerste elftal Jan herdenken met een minuut stilte.

We wensen kinderen Mario, Carrie en Giedo, partners, kleinkinderen en aanhang veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies. Namens Bestuur en leden van Sportclub Varsseveld heel hartelijk dank voor de zeer vele uren inzet voor onze vereniging.

Ronald Ruesink, voorzitter

Jan Tenk