Eindelijk rolt de bal ook weer voor DA I van sc Varsseveld.
Prima-de-luxe overwinning op directe concurrent.

Zondag, 17 februari, trokken we naar De Trekvogels in Nijmegen. Dat team (3e op de ranglijst) won bij ons met 1-4 en dat waren we nog niet vergeten. In de winterstop én kort ervoor kregen we te maken met twee zware blessures van 2 sterkhouders; Myrthe brak haar voet en Pem scheurde een kruisband af. Myrthe traint gelukkig weer mee, maar voor Pem start het seizoen pas in 2020 (!!)

Op het mooie nieuwe kunstgras van Trekvogels met de maximale breedte (…) begonnen we uitstekend en al na vijf minuten scoorde Alicia met buitenkant rechts de 0-1. Een bliksemstart die een prima vervolg kreeg in de 12e minuut toen Sanne, koelbloedig een fout in de achterhoede afstrafte en de 0-2 liet aantekenen.

Het werd al snel duidelijk dat wij de betere ploeg waren en het positiespel beter beheersten dan onze tegenstander. In de voorhoede had Kim Peters de plaats ingenomen van Pem en dat ging prima. Ze werkt keihard en gaat altijd voor de bal. Halverwege de eerste helft probeerde ze een “Alicia” (dat is op doel schieten vanuit een zeer moeilijke, soms onmogelijke en door niemand verwachtte hoek en/of moment, én dan nog regelmatig scoren ook). Hoe dan ook, deze “Alicia” ging maar nét over. Vervelender was dat ze daarbij een knie in het bovenbeen kreeg en na de thee niet meer mee zou kunnen doen.

De genoemde Alicia ging in de spits spelen en Yi-Lien op de positie van Alicia en dat ging prima! De positie van de niet geheel fitte Leonie werd ingenomen door Danique. Die had de handen vol aan de beweeglijke buitenspeelster. En ondanks waarschuwingen, waren we de eerste 2 (!) minuten niet bij de les en kopte de ‘15’ steenhard een corner achter de foutloos keepende Petra. Dat gaf de ‘vogels’ een beetje moed. Tot Sanne er vijf minuten later met een ziedend schot 1-3 van maakte.

In het verloop van de 2e helft probeerde de tegenstander met opportunistisch spel nog tot kansen te komen. Wij kregen nog een paar mogelijkheden (Clara-Malou) om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dat lukte niet, maar onze verdiende overwinning kwam niet meer in gevaar en hebben we de nare smaak van de laatste wedstrijd (onnodige, maar verdiende nederlaag bij Longa) weg kunnen spoelen.

Iedereen scoorde een ruime voldoende en als we nog wat rustiger aan de bal worden, gaan we nog een stukje beter voetballen. Helaas zijn we nu weer 2 weken vrij (….) Op 10 maart gaan we op bezoek bij SDOUC, altijd leuk. Dan kan Myrthe ook weer wat minuten maken. We zijn op de ranglijst Trekvogels voorbij en hebben OSC in het zicht.

Over zicht gesproken: een mogelijke opvolger van ondergetekende stond (dit keer onopvallend….) onze wedstrijd te bekijken. Hij moet een fijne wedstrijd gezien hebben.