Nieuwsbrief ontvangen?

LET OP: De nieuwsbrief is NIET automatisch gekoppeld aan je SPORTLINK-account. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, of is je e-mailadres gewijzigd? Geef dan het (nieuwe) e-mailadres door d.m.v. het formulier onderaan de website!

Op 5 mei jl. kregen wij het verdrietige bericht dat erelid van Sportclub Varsseveld Jan Broens is overleden. Onze voetbalclub is Jan Broens zeer veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor onze vereniging heeft gedaan.

Jan Broens

Jan begon als twaalfjarige jongen bij Sc Varsseveld te voetballen. Hij heeft bij de C-, B- en A- jeugd gevoetbald. Doordat hij vanwege school naar Bolsward ging werd het erg lastig om op niveau te blijven spelen. In 1962 keerde hij als voetballer terug bij Sc Varsseveld in het 5e of 6e team van de senioren. Op zijn 36e is hij door een zware enkelblessure gestopt met actief voetballen.

In 1965 is Jan in de rol van secretaris toegetreden tot het jeugdbestuur. Dit heeft hij 8 jaar gedaan. Jan is sinds 1972 zesentwintig jaar lang jeugdleider van de A-Jeugd geweest die vele jaren hoofdklasse speelden. Jan vond het een leuke afwisseling met zijn zakelijk leven. Zijn afscheid werd gevierd met een wedstrijd tussen oud A-spelers en de toenmalige A-selectie.

Voor al zijn werkzaamheden bij de club is Jan in eerste instantie benoemd tot lid van verdienste, echter na een paar jaar werd hij benoemd tot erelid. Bestuur en leden zijn Jan grote dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet die hij heeft geleverd voor Sportclub Varsseveld. Namens Sportclub Varsseveld wensen we de nabestaanden van Jan Broens, in het bijzonder zijn vrouw Gerda, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

NB. Op zondag 7 mei 2023 zullen alle thuisspelende seniorenteams een minuut stilte houden ter nagedachtenis van Jan. Tevens zal de wedstrijd met rouwbanden gespeeld worden. Varsseveld 1 zal bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen hetzelfde doen.

Namens het bestuur van Sportclub Varsseveld,
Maikel Fraikin
Voorzitter

KOM OOK NAAR DE VRIENDINNENDAG BIJ SC VARSSEVELD EN KRIJG TOP TRAINING VAN MVVA TRAINSTERS

SC Varsseveld organiseert in samenwerking met MVVA een vriendinnendag in de meivakantie op dinsdag 2 mei.

Sportclub Varsseveld organiseert op vrijdag 10 februari en vrijdag 14 april twee workshops breed motorisch ontwikkelen, kortweg BMO. Deze workshops worden niet alleen georganiseerd voor haar jeugdtrainers, ook andere jeugdtrainers en belangstellenden van sportverenigingen uit Varsseveld alsook verenigen uit de gemeente Oude IJsselstreek zijn van harte welkom om deel te nemen. Mede door een bijdrage uit het lokaal sportakkoord kunnen we deze twee workshops organiseren. De workshops worden gegeven door Tristan Boekestijn, beweeg- en jeugdtrainer van De Graafschap. De avonden starten om 18.30.

Om de verduurzamingsplannen van de vereniging uit te kunnen voeren is er een goedkeuring van de Algemene Ledenvergadering nodig. Deze extra Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op woensdag 8 februari om 20.00 uur in de kantine van sportpark Oberink.

De agenda voor deze vergadering is als volgt:

  1. Opening
  2. Nieuw bestuurslid Sponsorzaken – Jarik de Graaff
  3. Toelichting verduurzamingsplannen
  4. Stemming akkoord aangaan duurzaamheidslening bij de gemeente Oude IJsselstreek
  5. Stemming akkoord plaatsen zonnepanelen op de kleedkamers en de tribune
  6. Rondvraag

Meer informatie over de duurzaamheidslening via onderstaande twee links
Website AGEM
Website Regio8

Twee weken na het aangekondigde afscheid van Arno Heersink heeft Sportclub Varsseveld een nieuwe trainer aangesteld. Lars Krabbenborg uit Zieuwent neemt de taak volgend jaar over bij de tweede klasser. Na vijf jaar bij het Gaanderense VVG’25 zal de 36 jarige Zieuwentenaar vanaf komend seizoen in Varsseveld de scepter zwaaien.

De trainerscarrousel in de Achterhoek gaat verder. Aan het einde van dit seizoen vertrekt Arno Heersink als trainer van Sportclub Varsseveld. De trainer en spelersgroep vinden het na drie jaar tijd voor een nieuw gezicht voor de groep. Voor de trainer die zijn loopbaan bij Varsseveld begon en na meer dan 30 jaar weer terug kwam leek de cirkel rond.

Bij Vital is een geweldig idee ontstaan om in deze moeilijke tijden een aantal verenigingen in Varsseveld te supporten. Sportclub Varsseveld is daar één van!