Met het oog op de vandaag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

KNVB nieuwsbericht

Dit betekent concreet dat er tot aan de zomervakantie geen comeptitie- en bekerwedstrijden meer worden gevoetbald in het amateurvoetbal. De competities zijn onvoldoende ver gevorderd om kampioenen aan te wijzen. Ook zullen er geen teams promoveren of degraderen. In principe komen alle teams volgend jaar weer in dezelfde klasse uit en feitelijk wordt de competitie van 2019/2020 opnieuw gestart.

Bij (lagere) teams kan hiervan afgeweken worden. Net als in andere jaren zal er in overleg met de trainers/leiders bekeken worden in welke klasse een (jeugd)team zal uitkomen volgend seizoen.

Het besluit van het kabinet betekent verder dat in ieder geval tot en met 28 april ons sportpark Oberink voor iedereen volledig gesloten blijft.

Het zijn roerige tijden, waarbij we met zijn allen een pas op de plaats moeten maken. Helaas komen we voorlopig nog niet aan voetballen toe. Of dat dit seizoen überhaupt nog gebeurt is een tweede. Daar komen we komende weken op terug op onze website en via de nieuwsbrief.

Voor nu proberen we van de nood een deugd te maken en de moed erin te houden. Samen met Sportcentrum Vital zijn we oefeningen aan het opzetten om je conditie en techniek online bij te kunnen houden. De bedoeling is, wanneer dit aanslaat om één of twee keer per week nieuwe oefeningen online te zetten. Vanzelfsprekend zijn we benieuwd naar jullie resultaten.

Challenges

Bijgaand treffen jullie enkele challenges aan, die jullie thuis prima kunnen oefenen. Het is iets om er een beetje in te komen en een kwinkslag naar iedereen die een beetje gehamsterd heeft. We hopen dat jullie: zoveel mogelijk meedoen. De beste drie filmpjes ontvangen allen een mooie prijs van de club.

Indienen voor publicatie

Je kunt insturen tot en met 2 april, direct daarna publiceren we de prijswinnaars. Filmpjes graag op Instagram zetten en @scVarsseveld taggen. Alle filmpjes komen dan bij elkaar te staan op volgorde van binnenkomst. Sommige zullen we op Facebook plaatsen ter ondersteuning*. Succes!

Groeten,
Sportclub Varsseveld

NB: Een en ander wordt mogelijk gemaakt door de Club van Honderd. Die als doel heeft dat haar gelden besteed worden aan de jeugdafdeling van Sportclub Varsseveld.

NB 2: Dank aan Sportcentrum Vital voor de enthousiaste medewerking.

* Sportclub behoudt zich het recht voor om filmpjes zonder opgave van reden niet te plaatsen

Betreden alleen na goedkeruing van het Bestuur!

Sinds donderdag 12 maart is ons sportpark gesloten. Dit betekent geen trainingen, geen wedstrijden en ook geen overige activiteiten.

Wij volgen hierbij de landelijke richtlijnen. We merken dat een flink aantal jongeren toch gebruik maakt van ons kunstgrasveld. Normaal gesproken geen probleem. Maar onder de huidige omstandigheden verzoeken we jullie om niet op ons sportpark te komen voetballen of te gebruiken als hangplek. Zo nodig zullen we hier op gaan handhaven. Vooralsnog doen we een klemmend beroep op jullie eigen verantwoordelijkheid.

Maak geen gebruik van onze velden. Sportpark Oberink is tot en met 28 april volledig gesloten en dus verboden terrein conform artikel 461 Wetboek van Strafrecht.

Uitgaande van jullie medewerking,
Bestuur Sportclub Varsseveld

Aanstaande zondag speelt onze hoofdmacht om 14.00 uur tegen WAVV.

De wedstrijd die deze zondag 19 januari op het programma stond tussen Varsseveld 1 en Doetinchem 1 is afgelast.

Tweedeklasser Sportclub Varsseveld heeft besloten om Arno Heersink per 1 juli te promoveren naar de hoofdmacht. Heersink is nu trainer van de tweede selectie. Met Heersink kiest Varsseveld duidelijk een nieuwe koers.

"Met Arno halen we iemand binnen die de club tot in de details kent en die hier, hoewel lang geleden, jeugdtrainer is geweest. Arno is al vele jaren hoofdtrainer bij vele clubs in de omgeving, maar was nog nooit hoofdtrainer in Varsseveld. Daar is dan nu de tijd voor gekomen, nadat Jos Heutinck had aangegeven na twee jaar niet te gaan verlengen", aldus Hans Wossink, bestuurslid Technische Zaken van Varsseveld.

Volgens Arno Heersink is het thuiskomen en hoopt hij bij Varsseveld een goede toekomst tegemoet te gaan: "Al die jaren is er eigenlijk maar één moment geweest, dat ik in beeld was bij Varsseveld, alleen toen had ik mijn woord al gegeven aan AD’69. Als het er nog eens van moest komen, dan is het nu. Ik ben blij voor mezelf en Varsseveld dat de kans er is. Er ging nog wel een sollicitatieprocedure aan vooraf, wat meer dan fair is. Ben blij dat de selectie uiteindelijk de voorkeur gaf aan mij".