Nu de teamfoto's van de senioren te zien zijn in ons jubileumboek, zijn ze vanaf heden ook te vinden op de pagina's van de specifieke teams. Ze zijn gemaakt aan het begin van het seizoen 2023/2024. Bekijk een voorbeeld hier.

UPDATE: Nieuwe gallery feestavond

Naast de foto's van de jubileumloop kun je nu ook de foto's bekijken van de feestavond, die gehouden werd op donderdag 28 maart 2024, in het kader van ons 100-jarig jubileum. Bekijk ze hier!

Zondag, 31 maart: Varsseveld DA I vs FC Trias DA I
Goed herstel, maar wat geflatteerde uitslag: 4-0

De afgelopen week was een dramatische wedstrijd met een dikke nederlaag. In die wedstrijd ging zo’n beetje alles mis. Na twee goede, felle trainingsavonden, was er ‘honger’ naar een goed resultaat. Met Leonie (vakantie) en Clara (werk) als afwezigen, begonnen we aan ons strijdplan. Druk op de bal en proberen tot positiespel te komen. Helaas laat het hoofdveld dat niet eenvoudig toe. Het wordt al snel werken.

Sneu voor de wedstrijd (en voor ons een voordeeltje) was de sterspeler van Trias (Loes) geblesseerd. Jammer voor haar, topspeelster die altijd wat extra’s brengt. We wilden graag over de flanken spelen en dat ging best aardig. Zo aardig, dat in de 10e minuut Sanne over links doorbrak en snoeihard voorzette. De keepster kon de bal niet klemmen en Kim Peters was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. We waren echter wel onrustig aan de bal en met name ons middenveld zat niet goed in de wedstrijd. Daardoor werd het soms een beetje ‘hotse-knote-begonia’ voetbal, niet mooi dus.

Trias heeft een paar snelle buitenspeelster en die werden dan ook veelvuldig gezocht. De keren dat er een doelpoging uit ontstond was Petra paraat. Ging het vorige week niet bepaald lekker met haar, vandaag was ze foutloos! In de 40e minuut raakte Kim geblesseerd, maar kon ‘op het tandvlees’ door. Wederom een aanval over links die in 1e instantie gered kon worden, maar vanaf bijna de achterlijn, schoot Alicia de bal in het dak van het doel. Lekker, met 2-0 de rust in. Daarin de aangeslagen Kim gewisseld voor Malou. We waren het met elkaar eens dat het niet goed en/of mooi was.

Trias begon weer super fel aan de 2e helft. We lieten ons een beetje afbluffen en leden onnodig vaak balverlies. Er kwamen een aantal kansen voor onze gasten, maar zoals gezegd, de achterhoede én Petra stonden pal. Tot de 55e minuut de scheidsrechter een terechte strafschop gaf. Die werd hard ingeschoten, maar met een fantastische redding pakte Petra de bal uit de hoek, chapeau. Malou ging tekeer zoals zij dat kan, trekken- sleuren- beuken en scoren: in de 61e minuut uit de draai, met de rug naar de goal (…) schoot ze de bal op doel en verraste de keepster hiermee, 3-0, wedstrijd gespeeld.

Trias bleef echter goed meevoetballen en vol gas richting ons doel opstomen. Wij gingen iets makkelijker voetballen, maar nog niet het niveau dat we kunnen halen. In de 44e minuut nog een schot tegen de lat die door de hardwerkende Sanne met het hoofd tot doelpunt werd gepromoveerd. Kort daarna was het dan ook afgelopen en pakten we drie belangrijke punten om de aansluiting met de top 2 te houden. Daarover gesproken: volgende week zondag vertrekken we al om 08.45 uur (…) met de bus naar Albergen voor de topper tegen de nog ongeslagen Tukkers. Wie weet, zit er een verrassing in!