Nieuwsbrief ontvangen?

LET OP: De nieuwsbrief is NIET automatisch gekoppeld aan je SPORTLINK-account. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, of is je e-mailadres gewijzigd? Geef dan het (nieuwe) e-mailadres door d.m.v. het formulier onderaan de website!

Na de ‘veegpartij’ van vorige week, wederom nederlaag, dit keer wel onverdiend!
In de bekende hoek waar de klappen vallen!
Zondag, 14 april DA I Varsseveld vs DA I Longa.

Vorige week was er geen wedstrijdverslag ómdat er geen ‘wedstrijd’ was, maar een totale off-day van iedereen. De gemaakte video liet zien dat we behalve de eerste 10 minuten een zeer belabberde dag hadden. Voor vandaag waren de messen geslepen én iedereen zwaar gemotiveerd om een goede uitslag neer te zetten.

Iedereen had persoonlijke aanwijzingen gekregen en wist wat er moest gebeuren. We begonnen heel sterk en al binnen vijf minuten kregen we de eerste van (13!) kansen. In vrije positie voor de keepster schoot Kim de bal simpel in de handen van de keepster. Door de afwezigheid van Pem moeten we improviseren als het om de spitspositie gaat. We voetbalden een stuk beter dan vorige week, feller en geconcentreerder. Een afstandsschot van Alicia op de lat, drie grote mogelijkheden, maar de bal wilde er nog niet in. Het was wachten op de voorsprong. Dan, de 20e minuut (na een bal van ons op de lat!) wordt een bal door Meike van richting verandert en daar is de 0-1. We zijn even aangeslagen en dat merkt Longa, 22e minuut en 25e minuut en we staan met 0-3 achter. Gelukkig vindt Sanne in de 35e minuut de aansluitingstreffer met een keihard schot.

We gaan de rust in en weten dat er wat moet gebeuren. Geke op de positie van Loes, Alicia op ‘9’ en Kim op ‘8’, Clara vervangt Yi-Lien en vanaf de herstart knallen we er vol op. Longa staat met de rug tegen de muur en weer de lat, de paal en een paar reddingen houden Longa in de race.

Eén tegenaanval en niet opgelet, pats 1-4. Onvoorstelbaar maar het gebeurd dan toch. Compliment aan het team we voeren de druk nog meer op en nog meer kansen. Een kans van Alicia, vrij voor de keeper die ze er normaal ‘met de ogen dicht’ in schiet, nu naast het doel. Om gek van te worden. Het is zo’n dag waarop hard werken en beter voetballen niet wordt beloond. Een vrije trap tegen ons op de ‘16’ wordt dan ook feilloos in de bovenhoek geschoten…. 1-5.
Even later maakt Clara de 2-5 en vier minuten later Kim de 3-5. Het kan nog... denk je. Eén uitval en uiteraard valt die bal er ook in, mooie goal trouwens, 3-6.

Na 93 minuten is het afgelopen en laten we wederom dure punten liggen. De trainer van Longa gaf ruiterlijk toe dat wij de kansen hadden gehad (..) Maar ja, je moet ze er wel inschieten. Nu komen we in de fase dat we karakter moeten tonen, de rug rechten en de laatste vier wedstrijden alles geven wat we hebben om het seizoen mooi en goed af te sluiten. Het team verdient een compliment voor de 2e helft. De omzettingen brachten mee druk vooruit en nu moeten we ons de volgende wedstrijd belonen tegen VDZ.

Het beste nieuws, hoe ongelooflijk ook…. We staan nog steeds op de derde plaats!