Nieuwsbrief ontvangen?

LET OP: De nieuwsbrief is NIET automatisch gekoppeld aan je SPORTLINK-account. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, of is je e-mailadres gewijzigd? Geef dan het (nieuwe) e-mailadres door d.m.v. het formulier onderaan de website!

DA I Varsseveld vs VDZ DA II
Goede overwinning van een gemotiveerd team.

Vooraf: het goede nieuws kwam van Hilde en Jarno. Die werden op Koningsdag (…) de trotse ouders van hun zoon, Siem! Van harte gefeliciteerd lieve ouders, mede namens team en staf.

Het ronduit ‘verrassende’ nieuws was van een geheel andere orde. Verbazing dat de netten van de doelen op het hoofdveld ‘omhoog’ stonden, vreemd met onze wedstrijd voor de boeg. Dachten we…. Bleek dat ‘we’ op veld 5 moesten voetballen. Maar… eh er speelde niemand en het 1e pas om 14.00 uur, dan zijn wij alweer in de kleedkamer. Niemand die er iets van wist. Geen enkele vorm van communicatie. Onze Astrid ging even bellen…. “jullie bepalen niet waar er gevoetbald wordt”…’richt je maar op de wedstrijd”… bleek het antwoord. Chapeau !

In de wedstrijdbespreking besloten we om er verder geen energie aan te spenderen. Dat zou onze voorbereiding alleen maar negatief beïnvloeden. We wilden nu wel weer eens drie punten in huis houden om de kans op de ‘nacompetitie’ in leven te houden.

Veld 5 bleek echter niet gemaaid en daardoor moeilijk bespeelbaar. De trainer van onze gasten sprak zijn verbazing uit waarom we hier moesten spelen. Ja, als je een kunstgrasveld gewend bent, dan moest er nu wel even geschakeld worden. En, het moet gezegd, dat deden de gasten in het eerste kwartier beter dan wij. Ondanks de ‘duizenden’ waarschuwingen voor het gevaar om balverlies te leiden in de as van het veld, toch gebeurde het en… 0-1 in de 6e minuut. Gelukkig, iedereen weer wakker! We trokken volop te aanval en kregen genoeg kansen. Maar het leek wel een ‘ringsteken’ van Koningsdag, dan gaat het meeste er ook langs…. Van echt mooi combinatiespel kon geen sprake zijn en dat speelde onze tegenstander in de kaart. Het werd meer strijd. Nadat we toch vier uitgespeelde kansen hadden gemist, was het in de 30e minuut Alicia die voor de tegenstander kwam en een “Luuk de Jong” doelpunt maakte (wel of geen eigen doelpunt, de KNVB zal zich er wel over beraden. Wij tellen hem voor Alicia..)
Maar ook VDZ kreeg een paar goede mogelijkheden die echter stijlvol en zeer bekwaam door Petra onschadelijk werden gemaakt. Op slag van rust, een duidelijk geval van buitenspel aan onze kant, maar de scheidsrechter was even niet bij de les en Alicia wel, 2-1 en direct daarna de thee.

De tweede helft was 10 minuten oud toen Kim erin kwam voor de leeg gespeelde Malou en vrijwel direct erna schoot ze de 3-1 binnen. We gingen nu wat rustiger voetballen en in de 70e minuut besliste Sanne (na een paar open kansen te hebben gemist zoals we niet van haar gewend zijn) de wedstrijd 4-1. Maar een mooie vrije trap bracht de tussenstand op 4-2. Niets aan de hand eigenlijk. Loes en Leonie binnen de krijtlijnen en we konden redelijk makkelijk op de been blijven. Het was een zeer sportieve wedstrijd tegen een zeer sympathieke tegenstander met een idem trainer overigens. In de 90e minuut kregen we toch nog een flits van de ‘oude’ Sanne te zien door met een diagonale knal de overigens prima doelvrouw kansloos te laten en de eindstand te bepalen op 5-2. Lekker hoor.

Ondergetekende kreeg voor de wedstrijd nog een voorproefje van de komende Tempo. Dat bleek een erg leuke verrassing waarbij de auteur (Meike) exact de juiste woorden gevonden bleek te hebben. Het heeft inmiddels een prominente plaats gekregen. Dank daarvoor.

Volgende week de wedstrijd tegen De Zweef. Dat wordt wat en op voorhand hebben we al bij de KNVB om een topscheidsrechter gevraagd.
Nog een paar keer knallen!!