Nieuwsbrief ontvangen?

LET OP: De nieuwsbrief is NIET automatisch gekoppeld aan je SPORTLINK-account. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, of is je e-mailadres gewijzigd? Geef dan het (nieuwe) e-mailadres door d.m.v. het formulier onderaan de website!

Ledenwerfactie om goed aan sporten voor veteranen te beginnen

Varsseveld - Als u begint met sporten, maar ook wanneer u al sport is het regelmatig testen van uw gezondheid aan te bevelen. De erkende beweeg- en gezondheidsexperts van Kruiswerk Achterhoek doen op donderdag 6 juni een gratis check van uw gezondheid. In ongeveer 15 minuten worden uw lengte en gewicht gemeten, uw BMI en vetpercentage bepaald en uw bloeddruk en knijpkracht vastgesteld. De gezondheidscheck is van 12 uur tot 2 uur en u kunt zonder aankondiging vooraf binnenlopen. Onze voorzitter Ronald Ruesink, zal u welkom heten, hij zal ook als eerste de gezondheidscheck ondergaan.

Op basis van de gezondheidscheck ontvangt u een persoonlijk advies over voeding en beweging. De check vindt plaats op donderdagmorgen 6 juni vanaf 10.30 uur is de inloop, waarna om 11 uur de training start. U kunt een proeftraining volgen van het Walking Football onder leiding van onze gediplomeerde coach Peter Aal. Dat is zeker niet verplicht, u mag ook komen kijken en daarna aansluiten bij de gezondheidscheck, die start om 12.00 uur.

Het doel dat hiermee beoogd wordt, is dat u uw risico’s kunt inschatten voordat u start met Walking Footbal, tevens is het onderliggende doel om regelmatig hiermee uw gezond te testen om te bezien of het sporten en alles wat u daarnaast doet invloed heeft op uw gezondheid.

Deelnemen aan Walking Football, een redelijk nieuwe voetbalvorm voor 60+ ers die nog lekker actief willen zijn, zit in de lift. Sportclub Varsseveld kan echter nog een aantal nieuwe leden gebruiken. Dus hebt u belangstelling, maak dan van deze gelegenheid gebruik Iedere donderdagochtend vanaf 10 uur wordt er getraind. Op dit moment wordt er sporadisch deelgenomen aan toernooitjes die af en toe georganiseerd worden.

Walking Football is serieus, er mag niet gerend worden, geen slidings, geen fysiek contact, daarentegen bestaat er ook geen buitenspel. Maar onderschat het niet, er is zeer zeker een behoorlijke inspanning nodig, de zw...

etdruppels vliegen over het veld en fanatiek is deze groep zeker. Onze groep start altijd om 9.30 uur met koffie/thee en gaan rond 10 uur het veld op. De training staat onder deskundige leiding van Peter Aal.

Kom dus donderdag 6 juni vanaf 10.30 uur naar Sportpark Oberink om kennis te maken met Walking Football en/of u te laten testen. Foe eventueel mee met de Warming Up van het Walking Football en als u het ziet zitten doet u ook nog in het partijtje mee, maar kijken mag natuurlijk ook. Het gaat om het kennismaken met deze sport. Alles wordt u aangeboden door Sportclub Varsseveld. U mag ook alleen aan de check-up deelneme

en een kopje koffie drinken. U hoeft zich niet speciaal aan te melden en er zijn ook geen kosten verbonden aan deze activiteit.

Old Stars Walking Football is een initiatief van Eredivisie, Het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij. Dit initiatief is al in veel Gemeenten in Nederland actief. Menzis Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben de handen in één geslagen om Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam Old Stars Walking Football Achterhoek.

Dit om 60 plussers te stimuleren te bewegen, meedoen en ontmoeten. Verenigingen worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds...

Tot ziens op donderdag 6 juni aanstaande vanaf 10.30 uur in de kantine van Sportclub Varsseveld, Sportpark Oberink, Westelijke Oude Aaltenseweg 4 te Varsseveld. Neem sportkleding mee en sport- of voetbalschoenen als u mee doet met de proeftraining. Voor de gezondheidscheck hoeft u niets mee te nemen. U kunt dan ook om 12 uur aansluiten, maar leuker is natuurlijk om de training te kijken en nog mooier mee te doen, maar dat mag vanzelfsprekend ook op een later moment. We zien u graag en namens Sportclub Varsseveld van harte welkom!

Peter AalBennie Wisselink
06-5370358706-53704685
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.