Na zes jaar bij deze mooie voetbalclub actief te zijn geweest, ongeveer 150 wedstrijden (competitie-beker & vriendschappelijk) de coach (2 wedstrijden gemist) en circa 600 trainingen gegeven (5 gemist), met meer dan 35 speelsters te hebben gewerkt, altijd toppers in de staf gehad, schrijf ik nu mijn laatste verslag voor de website (ongeveer 130 stuks waren het er geloof ik).

Eerst de wedstrijd:

Woezik was te gast en bleek met één opdracht naar Varsseveld te zijn gekomen. Het maken van tenminste 1 doelpunt! Het zou ze niet gegund zijn. Dat het uiteindelijk een ‘telraam’ resultaat werd met 15-0 (ook nog nooit meegemaakt in de afgelopen zes seizoenen) was wel bijzonder. Dat Alicia en Sanne er allebei 4 maakten, daar keek niemand van op. Malou, Myrthe en Kim (een raket) en Clara scoorden ook. Er waren twee doelpunten die ik graag wil benoemen. Dat was de 10-0 (!) van Corine. Haar afscheidswedstrijd! Vanaf dertig meter schoot ze de vrije trap via de onderkant van de lat in het doel. De ontlading was alsof we kampioen waren geworden. Gelukkig maakte manlief Roy de juiste foto’s! Iedereen feliciteerde Corine. Wat zet je dan een punt achter een imposant (31 jaar!) voetballeven.

De 15e (!) werd een penalty die genomen werd door Loes (Loesoe voor ingewijden). Loes staat niet bekend om haar scorend vermogen (…) of dodelijke schot, maar wel om haar onverzettelijkheid, vrijwel altijd aanwezig op de training, gezegend met ongelóóflijke dansmoves 

Er was druk vanaf met name het terras waar het wereldrecord bierdrinken en mee joelen bij elke actie van ons team (en de doelpunten) nu een hoogtepunt bereikte. Loes was onverstoorbaar en knalde de bal in de linkerbovenhoek. Wie het niet wil geloven….. er zijn filmopnamen van!

Niet alleen Corine nam afscheid, maar ook Leonie. En dat is één van de speelsters waar ik zes seizoenen mee heb mogen werken. Zeg je Leonie, dan zeg je een brok graniet op links, dan zeg je het woord K.., bij een slechte pass, dan zeg je ‘mouwen worden opgestroopt’, dan zeg je ‘voorop in de strijd’, dan zeg je ‘sfeermaker’, dan zeg je ‘onze penningmeester’, dan zeg je tenslotte, zoals Leonie is er maar één. Corine & Leonie zullen héél erg gemist worden! De bossen bloemen zijn meer dan wel verdiend! Bedankt, bedankt, bedankt meiden!

Na de wedstrijd kreeg ondergetekende een door het team gesigneerd shirt, was er een ‘lekker drankje’ en veel gezelligheid op het terras. Of we nog aan een nacompetitie gaan meedoen is de vraag. Vast staat dat we op zaterdag 15 juni aanstaande afscheid van elkaar nemen. De nieuwe trainer was er vandaag ook. We hebben elkaar de hand gegeven en ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij goed moet zijn voor mijn meiden, anders kom ik nog even verhaal halen  Hij beloofde mijn vertrouwen niet te beschamen. Mooi!

Opmaken van de balans.

Poeh, dat is niet makkelijk. Het is ondoenlijk om alle anekdotes en bijzondere momenten op te schrijven in één verslag. Ik kan onmogelijk alle speelsters beschrijven. Elke speelster bracht een specifiek element in het team. Ik heb het geluk gehad al die jaren met talentvolle, hardwerkende en loyale meiden te mogen werken. Met een ongekend hoge trainingsopkomst. Altijd een vriendenteam geweest en gebleven. We hebben hard gewerkt en ontzettend veel met elkaar en om elkaar gelachen. Dat was de basis voor een fantastische samenwerking in deze zes seizoenen. Er was en is wederzijds respect, maar bovenal waren we (staf en speelsters) een ongelooflijk hecht team, reclame voor de voetbalvereniging Varsseveld. Hebben we er het maximale uitgehaald? Bijna, denk ik. De keus was om altijd te proberen iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen. Dat heeft soms een puntje gekost, maar niemand werd er op aangekeken. Plezier, lekker trainen en voetballen, biertje drinken, daar zijn we voor gegaan.

Dé staf! Altijd prettige en gezellige stafleden mogen hebben. Zonder ook maar iemand te kort te willen doen: het duo Astrid & Bea zijn fa-tas-tisch geweest. Zoveel werk verzet. Ik hoefde me nergens mee te bemoeien, zo fijn! Dank meiden!

Lucie: die zelf nog het liefst had gevoetbald. Recht voor de raap, vinger op de zere plek leggend, relativerend. Ziet en hoort alles wat er speelt. Tapen, masseren, het veld oprennen met de waterzak, prima-de-luxe, maar wat hebben we een geluk gehad dat jij er altijd voor ons was. Topper.

Marcel: super gevoel voor ‘de droge humor’, door iedereen op handen gedragen. Heb genoten van onze gesprekjes rondom de wedstrijden en die keren dat we na de training koffie dronken samen. Niet meer weg te denken bij dit team.

Nou, goed dan, voor de laatste keer : mijn meiden! Voor mij als trainer, met afstand het leukste, gezelligste en beste team waar ik mee heb mogen werken. De seizoenen zijn voorbij gevlogen en ik kijk er alleen met veel plezier op terug, dankbaar en trots. Ik blijf jullie uiteraard volgen en zal met regelmaat de wedstrijden bekijken, maar weet nu al heel zeker dat ik jullie héél erg ga missen!

Onze supporters. Uit en thuis, veelal dezelfde gezichten. Altijd met een lach en soms een kritische noot ( T.Hof  ) maar ook altijd met een positieve inslag. Fantastisch dat jullie ons zo goed hebben ondersteund. Roy: bedankt voor je support. Lynn, tja…. Beetje mijn kleindochter geworden.

Onze meer-dan-voortreffelijke sponsor! Familie Roenhorst: dan heb je als team écht geluk hoor. Dat deze geweldige mensen (op de eerste plaats) en bedrijf zoveel voor ons team hebben gedaan. Wij hebben ons best gedaan de naam Roenhorst zo breed mogelijk uit te dragen. Dat is wel aardig gelukt denken we.

De club & bestuur. Een mooie, warme club, met geweldige mensen die de kantine beheren, maar ook de mannen van het klusteam verdienen een bedankje en compliment. Het bestuur: dank voor het vertrouwen de afgelopen jaren.

Het duo Jansen & Jansen, beter bekend als Jan-Willem en Thomas. We zijn tegelijk bij Varsseveld begonnen en we hebben elkaar een beetje geplaagd en op de hak genomen. Maar altijd met open vizier en nooit onder de gordel. Humor en humor. We moeten ergens nog tijd vinden om een biertje te drinken. Ik vond het harstikke leuk met jullie. Thomas, veel succes met je atletiek programma’s: chapeau man! JW: die Heersink heeft mazzel met jou aan zijn zijde! Succes kerel!

Tot slot.
Ik zal ongetwijfeld mensen zijn vergeten, excuus daarvoor.

Het ga jullie allemaal goed!