Teamfoto's senioren

Nu de teamfoto's van de senioren te zien zijn in ons jubileumboek, zijn ze vanaf heden ook te vinden op de pagina's van de specifieke teams. Ze zijn gemaakt aan het begin van het seizoen 2023/2024. Bekijk een voorbeeld hier.

UPDATE: Nieuwe gallery feestavond

Naast de foto's van de jubileumloop kun je nu ook de foto's bekijken van de feestavond, die gehouden werd op donderdag 28 maart 2024, in het kader van ons 100-jarig jubileum. Bekijk ze hier!

Varsseveld - Uniek is het zeker niet, maar voor Varsseveld wel bijzonder: kunstgras.

Het imago van de club staat niet bekend vanwege mooi sambavoetbal, maar meer van 'het snot veur de ogen werken'. De velden nodigden in een ver verleden dan ook niet uit tot verfijnd en technisch hoogstaand voetbal. De boeren in Varsseveld en omgeving hadden zeker niet de meest vruchtbare grond afgestaan ten faveure van het voetbal. Spelers als Sturris, Weening en Spekking, een brok onverzettelijkheid, maar geen schoonheid om naar te kijken. Jazaker, we hadden de nodige stylisten aan boord, maar nooit konden zij ons van het beeld van een: spek en roggebrood etende meute met het klompen uut, schoene an imago verlossen. Het leger aan agrariërs dat ons eerste elftal bereikte is enorm. Ook vandaag de dag bestaat ons eerste nog uit minimaal drie boerenzonen. We hopen dat dit tot in lengte van dagen zo blijft. Want o, wat zijn zij belangrijk, boeren van de Heelweg, van op Sinderen, uit Harreveld, uit Westendorp of de Gaanderhei notabene. Zij brachten de onoverwinnelijke mentaliteit mee naar het dorp, oefenden zelf thuus in het hoge grus, zodat voor hen ieder terrein geschikt was om te voetballen.

Echter, na 95 jaar en een aantal vreselijke winters voor onze velden, zijn we dan ook van ons geloof afgevallen. Het zal nooit meer zo zijn, als het is geweest. Onze voorzitter en zelfbenoemd stylist van een roemrucht eerste elftal heeft met de achterban de handschoen opgepakt. En eerlijk is eerlijk de resultaten van ons vlaggenschip waren de afgelopen 5 jaar na de winterstop niet best. Oorzaak werd gezocht in het feit dat er niet zelden trainingen af moesten worden gelast in of na de winterstop. Voor de winterstop spraken we dan ook wel van vlaggenschip, maar vaak werd het verderop in het seizoen gesproken over een modderschuit mede veroorzaakt door te intensief gebruik van de natte velden. Dit met als gevolg, zoals zo vaak, ternauwernood aan degradatie weten te ontsnappen. Daar kwam onze mentaliteit weer goed van pas met sturm und drang fussball. Er moest wat veranderen. Alhoewel de overlevering ons meldt dat onze voorzitter zelden de middencirkel uit is geweest en het nummer van de kantine uit zijn hoofd kende, omdat hij zich wekelijks voor minimaal één training afmeldde, vond hij toch wel dat de trainingsomstandigheden beter moesten worden. We zijn anno 2019 eindelijk zo ver dat we kunnen trainen onder alle omstandigheden en eventueel ook voor wedstrijden ons kunstgras kunnen gaan gebruiken.

Met een gemeentelijke subsidie, de investering van 13 vermogende Varssevelders. Waaronder één van onze meest succesvolle internationale coaches, leggen we hier een enorme basis voor de toekomst van onze club. Guus en al die anderen, die hier niet genoemd willen worden, heel hartelijk dank, dat jullie dit mogelijk maken. Een flinke stap naar een gezonde toekomst is hiermee gezet. Fijn dat jullie Sportclub Varsseveld zo'n warm hart toedragen. Vooral ook dank aan ons klusteam en de kunstgrascommissie, die zich zo enorm hebben ingespannen. Tot slot ook een groot woord van dank aan onze hoofdsponsor tB Investments, in naam Huib ten Brinke, die ook de boarding van het kunstgrasveld de komende acht jaar sponsort. Zonder jullie inbreng zouden we nog jaren met moeilijke omstandigheden te maken hebben, zeker in de steeds natter wordende winterperiodes en de zeer droge zomers. De Varsseveldse jeugd heeft afgelopen zomer, ons kunstgras al behoorlijk ingewijd, waardoor een bonte mengeling van de jongste jeugd tot bijna volwassenen iedere warme zomermiddag en -avond hartstochtelijk aan het voetballen waren. Mooi om te zien, dat het zo snel in de samenleving ingebed is en bovendien was het ook noodzakelijk dat het ingespeeld werd.

Toen echter de Technische commissie zich over de trainings- en wdstrijdschema's ging uitspreken was het dan ook niet verwonderlijk dat de meeste seniorenteams zich niet het kunstgras lieten opjagen. Nee nog erger, zelfs de dames verkiezen het gewone gras en komen het liefst groen bedekt en onder de blubber van het veld. Wedstrijden op kunstgras? Aan ons niet besteed... ! Maar wat treft ons geluk, geen enkel jeugdteam prevaleerde de hobbelige steppes, boven ons verfijnde kunstgras. Het laatste missende onderdeel techniek kunnen we nu aan onze talentontwikkeling toevoegen. Gaat het dan echt gebeuren? Jazeker, we worden nu vast het voorportaal van De Toekomst of van Camp Nou. Als het aan onze voorzitter en fervent Feyenoord aanhanger ligt noemen we het Nieuw Varkenoord.... Maar ja, dan komen we helemaal nooit meer van ons Poggendam imago af.