Op 3 april jl. overleed Jan (Hendrik-Jan) Wisselink op 85 jarige leeftijd.

Jan Wisselink

Twee maanden geleden waren we bij de condoleance van zijn vrouw Nolda. Precies op hun trouwdag vorige week overleed Jan. Volgens hun zoon Rudie konden ze beide niet met, maar vooral niet zonder elkaar. Waarmee in korte tijd Wim en Rudie hun beide ouders kwamen te overlijden.

"Vroeger aan de Ds. Bulensstraat was het een komen en gaan van voetballers, want moeder Nolda deed voor zeer veel teams de was. Soms stonden er wel twaalf tassen op rij van verschillende teams klaar en een paar uur later kwam de hele troep weer terug om opnieuw gewassen te worden", aldus Rudi waarmee hij aangeeft hoe Sportclub Varsseveld centraal stond bij de familie Wisselink.

Sportclub Varsseveld is Jan grote dank verschuldigd voor alle jaren waarin Jan zich actief heeft ingezet voor onze vereniging. Een aantal jaren zat hij in het bestuur van Sportclub Varsseveld in de jaren dat Derk Heijink, Herman Beverdam, Frits de Roo, Henk Vossers en Ger Hof onder andere ook in het bestuur zaten. Na de bestuursperiode is Jan ook benoemd tot Lid van Verdienste. Maar ook stond Jan bij lotenacties bekend, dat hij er een enorme sport van maakte om zoveel mogelijk loten te verkopen. Daarnaast bezorgde hij lange tijd de Tempo in Varsseveld en omstreken.

In zijn dagelijks leven was Jan schilder van beroep, voor de ouderen onder ons: eerst als meubelspuiter bij de RUVA en later bij Willie Rexwinkel. Hij schilderde ook eigenhandig de eerste reclameborden voor Sportclub Varsseveld, kom daar nu nog maar eens om. De laatste tijd ging de gezondheid achteruit en na een periode op de Bettekamp en de laatste periode op Den Es ging het hard, zeker toen moeder Nolda overleed.

Als bestuur en leden van Sportclub Varsseveld danken we de familie Wisselink hartelijk voor hun inzet en wensen Wim, Rudie en familie sterkte in deze bijzondere tijd.

Varsseveld 2 Het Bestuur 1974