Aan alle leden van Sportclub Varsseveld, vrijwilligers, trainers en ouders van onze leden,

Nu duidelijk is dat de competities in het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat, is het tijd om vooruit te kijken, zowel op de korte als lange termijn. In deze nieuwsupdate helpen we je op weg en proberen we antwoord te geven op enkele veel gestelde vragen die bij ons zijn binnengekomen.

Eind maart is bekend geworden dat de van kracht zijnde maatregelen zijn verlengd tot en met 28 april en dat de voetbalcompetitie inclusief de bekerwedstrijden niet meer zullen worden uitgespeeld. Dit geeft in ieder geval duidelijkheid en betekent voor alle teams dat ze niet kunnen promoveren en degraderen en dat voor het volgende seizoen de competitie indelingen grotendeels hetzelfde zullen zijn als bij aanvang van het huidige voetbalseizoen.

Als bestuur van Sportclub Varsseveld hebben wij alle begrip voor de genomen noodzakelijke maatregelen, want gezondheid staat altijd op nummer één. Wij volgen onverminderd de richtlijnen van de overheid (RIVM), KNVB en NOC-NSF. De afgelopen week heeft het bestuur van Sportclub Varsseveld vergaderd over de consequenties van alle overheidsmaatregelen voor onze voetbalvereniging en voor het in standhouden van ons sportpark Oberink.

Met de kennis en regels van dit moment zijn dit onze uitgangspunten:

 • Sportpark Oberink blijft in ieder geval gesloten tot en met 28 april 2020.
 • Alle KNVB-amateurvoetbalcompetities zijn per direct gestaakt en worden niet meer uitgespeeld.
 • Trainingen en oefenwedstrijden zullen voor het eerst plaats gaan vinden vanaf het moment dat dit weer wordt toegestaan door de bovengenoemde overheidsinstanties.
 • De contributie-inning voor het laatste kwartaal van seizoen 2019/2020 zal in de maand april volgens planning plaatsvinden. Het door de KNVB uitgedragen sport brede standpunt is dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen. Hierbij wordt een beroep gedaan op de solidariteit van alle leden van Sportclub Varsseveld.
 • Diverse personen binnen de vereniging ontvangen een vrijwilligersvergoeding. Deze vergoeding betreft een onkostenvergoeding en kan worden toegekend/uitbetaald op het moment dat er daadwerkelijk werkzaamheden op vrijwillige basis zijn verricht. Om deze reden is besloten om de 2e helft van maart nog volledig uit te betalen. Voor de maanden april en mei zal er geen vrijwilligersvergoeding worden toegekend/uitbetaald.
 • Bestuurlijk hebben we inmiddels in beeld wat de organisatorische en financiële consequenties zullen zijn van het huidige seizoen en exploitatiejaar 2019 - 2020. Er zullen organisatorische maatregelen, met name financieel van aard, worden genomen om het te verwachten exploitatietekort, veroorzaakt door het wegvallen van de kantine opbrengsten, zo klein mogelijk te houden.
 • Geplande vergaderingen en bijeenkomsten, in ieder geval tot en met 28 april, zullen niet plaatsvinden op ons sportpark.
 • Het jeugdtoernooi “Ten Brinke Group Tournament” zal dit jaar niet meer plaatsvinden.
 • Onze geplande deelname aan de optocht tijdens de kermis in Varsseveld staat op losse schroeven, ook al zijn alle voorbereidingen getroffen. We houden er rekening mee dat de optocht in haar geheel niet doorgaat.
 • In de maanden juni en juli zal er mogelijk gebruik van ons sportpark gemaakt kunnen worden gemaakt. Zodra hier meer over bekend is, wordt hier verder over gecommuniceerd.
 • Leden die met prangende vragen zitten, kunnen deze mailen naar Ronald Ruesink, onze voorzitter via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij zal hierop dan (vertrouwelijk) antwoorden.

Voor nu wensen wij iedereen een goede gezondheid toe, rekenen wij op uw geduld en medewerking, en hopen wij dat de bal weer snel rolt op ons mooie Oberink.

Het Bestuur

Ronald Ruesink
Susan Beltman
Michel de Wolf
Hans Wossink
Eric Heersink
Peter Breuker
André Diepenbroek