Teamfoto's senioren

Nu de teamfoto's van de senioren te zien zijn in ons jubileumboek, zijn ze vanaf heden ook te vinden op de pagina's van de specifieke teams. Ze zijn gemaakt aan het begin van het seizoen 2023/2024. Bekijk een voorbeeld hier.

UPDATE: Nieuwe gallery feestavond

Naast de foto's van de jubileumloop kun je nu ook de foto's bekijken van de feestavond, die gehouden werd op donderdag 28 maart 2024, in het kader van ons 100-jarig jubileum. Bekijk ze hier!

Op 5 mei jl. kregen wij het verdrietige bericht dat erelid van Sportclub Varsseveld Jan Broens is overleden. Onze voetbalclub is Jan Broens zeer veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor onze vereniging heeft gedaan.

Jan Broens

Jan begon als twaalfjarige jongen bij Sc Varsseveld te voetballen. Hij heeft bij de C-, B- en A- jeugd gevoetbald. Doordat hij vanwege school naar Bolsward ging werd het erg lastig om op niveau te blijven spelen. In 1962 keerde hij als voetballer terug bij Sc Varsseveld in het 5e of 6e team van de senioren. Op zijn 36e is hij door een zware enkelblessure gestopt met actief voetballen.

In 1965 is Jan in de rol van secretaris toegetreden tot het jeugdbestuur. Dit heeft hij 8 jaar gedaan. Jan is sinds 1972 zesentwintig jaar lang jeugdleider van de A-Jeugd geweest die vele jaren hoofdklasse speelden. Jan vond het een leuke afwisseling met zijn zakelijk leven. Zijn afscheid werd gevierd met een wedstrijd tussen oud A-spelers en de toenmalige A-selectie.

Voor al zijn werkzaamheden bij de club is Jan in eerste instantie benoemd tot lid van verdienste, echter na een paar jaar werd hij benoemd tot erelid. Bestuur en leden zijn Jan grote dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet die hij heeft geleverd voor Sportclub Varsseveld. Namens Sportclub Varsseveld wensen we de nabestaanden van Jan Broens, in het bijzonder zijn vrouw Gerda, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

NB. Op zondag 7 mei 2023 zullen alle thuisspelende seniorenteams een minuut stilte houden ter nagedachtenis van Jan. Tevens zal de wedstrijd met rouwbanden gespeeld worden. Varsseveld 1 zal bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen hetzelfde doen.

Namens het bestuur van Sportclub Varsseveld,
Maikel Fraikin
Voorzitter