Nu de teamfoto's van de senioren te zien zijn in ons jubileumboek, zijn ze vanaf heden ook te vinden op de pagina's van de specifieke teams. Ze zijn gemaakt aan het begin van het seizoen 2023/2024. Bekijk een voorbeeld hier.

UPDATE: Nieuwe gallery feestavond

Naast de foto's van de jubileumloop kun je nu ook de foto's bekijken van de feestavond, die gehouden werd op donderdag 28 maart 2024, in het kader van ons 100-jarig jubileum. Bekijk ze hier!

DA I, met beide beentjes, hardhandig op de grond gezet!
Uitblinkende keepster Petra kan puntenverlies niet tegengaan.

Zondag, 9 december, de laatste wedstrijd van de 1e competitiehelft, moest een mooie afsluiting van het jaar worden. Het werd een deceptie.

Vorige week nog heel goed gespeeld tegen de koploper (2-2) en vandaag waren we gewaarschuwd. Kennelijk speelt Longa de beste wedstrijden tegen de top van het klassement. Uitwedstrijden in Lichtenvoorde bekomen ons wel vaker slecht.

In de wedstrijdbespreking begreep iedereen wat we moesten doen, de linies kort op elkaar, positiespel spelen en de snelle nummer 11, geen ruimte geven. Kort op de bal zitten en proberen snel op voorsprong te komen.

Van dat alles kwam maar 1 afspraak uit ….. voorsprong in de 8e minuut door mooi doelpunt van Pem Verder overal te laat, geen 2e bal werd gewonnen, we gaven onze tegenstanders alle ruimte om te voetballen en de 11 juist wel veel aan de bal te laten komen. Het werd een beetje Longa tegen Petra…. Heel lang hield ze het doel schoon met schitterende reddingen, maar in de 28e minuut was ze kansloos op de loopactie en het doelpunt van ja, inderdaad, de nummer 11.

De rust met kunst- en vliegwerk gehaald. Het was stil en dat zegt genoeg. Nogmaals herhaald wat we hadden afgesproken met elkaar. De 1e vijf minuten van de 2e helft leek het nog ergens op, daarna was het gewoon slecht. Hopende op een positieve impuls, Yi-Lien, Alicia en Danique ingebracht om zo wat meer druk te kunnen krijgen. Fenomenale reddingen van Petra (het wordt eentonig) hielden ons op de been.

Tot de 56e minuut de verdiende 2-1 valt. We gingen nu wat meer opportunistischer spelen en de lange bal hanteren. Dat leverde inderdaad wat mogelijkheden op. De counters van mensen uit de keistad bleven echter haarscherp. In de 75e minuut leek het pleit beslecht door wederom de nr 11 (niet te houden vandaag) met de 3-1. Niet dat we nu veel beter gingen voetballen, maar er ontstonden toch wat mogelijkheden en uit 1 daarvan scoorde Yi-Lien de aansluitingstreffer. Nu was er ook onrust bij Longa. Wij hoopten op de gelijkmaker. En plotseling (met 89 minuten op de klok…) was de wedstrijd over. De uitstekende scheidsrechter P. Domhof, gaf aan dat de klok niet synchroon liep met zijn tijdwaarneming. Dat hadden we graag wat eerder gehoord…..

Doet niets af aan de volledige terechte overwinning voor Longa, die met heel veel inzet en passie aangaven de wedstrijd te willen winnen. Wij konden hier veel te weinig tegenover stellen. Terecht verloren en, nogmaals, aan de uitblinkende Petra te danken dat de uitslag nog enigszins te aanvaarden is.

En nu: tja, voorlopig vierde op de ranglijst met OSC en Trekvogels 2 punten meer en De Tukkers 7 punten meer dan wij. In de laatste drie wedstrijden maar 1 puntje gepakt en er dus 8 laten liggen. Dat verklaart alles. Het goede nieuws (ahum..) is dat we vorig jaar als 8e de winterstop in gingen en daarna alle wedstrijden wonnen. De teams OSC en Trekvogels zijn zeker nog in te lopen, De Tukkers moeten echt fors punten laten liggen in ons voordeel.

Voor ons team is het belangrijk dat we allemaal fit blijven en geen ernstige blessures oplopen. Helaas missen we Myrthe (nog tot half februari verwachten we) is zowel Leonie als Corine niet fit en uiteraard heeft de afwezigheid van Hilde ons ook parten gespeeld. Dus moeten we er in het nieuwe jaar weer volop tegenaan en dat zullen we ook zeker doen. De trainingen werden zeer goed bezocht en er is ook hard gewerkt. Uiteraard veel gelachen en gelukkig hebben we de meeste wedstrijden goed gevoetbald. Nu moeten we komend jaar laten zien dat we uit het goede hout gesneden zijn.

Namens het team en de volledige staf ( Lucie – Astrid – Bea – Marcel en ondergetekende) wens ik iedereen erg fijne feestdagen, een knallend uiteinde en een vooral gezond en gelukkig 2019.