Nieuwsbrief ontvangen?

LET OP: De nieuwsbrief is NIET automatisch gekoppeld aan je SPORTLINK-account. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, of is je e-mailadres gewijzigd? Geef dan het (nieuwe) e-mailadres door d.m.v. het formulier onderaan de website!

Het is medio maart en we hadden gehoopt weer lekker aan het voetballen te zijn met zijn allen. Voor de winterstop zat het weer lekker mee en is er maar weinig afgelast. Helaas voor ons voetballers zijn de weergoden het ons in het begin van 2018 niet zo heel goed gezind geweest. Hopelijk wordt het dan echt snel voorjaar zodat we weer lekker wekelijks de wei in kunnen! Het is medio maart en we hadden gehoopt weer lekker aan het voetballen te zijn met zijn allen. Voor de winterstop zat het weer lekker mee en is er maar weinig afgelast. Helaas voor ons voetballers zijn de weergoden het ons in het begin van 2018 niet zo heel goed gezind geweest. Hopelijk wordt het dan echt snel voorjaar zodat we weer lekker wekelijks de wei in kunnen!

Op de sportclub zijn we het jaar goed uitgeknald met de derde editie van Carbid ludiek. De opkomst was weer erg goed! We gaan zeker weer voor een vierde editie!

Ook dit jaar willen we jullie als bestuur weer op de hoogte houden van wat er binnen het bestuur gebeurt en waar aan gewerkt wordt. Een boel zaken zijn direct zichtbaar of worden via mail of via social media aan jullie gecommuniceerd. Maar er blijven uiteraard zaken die niet direct zichtbaar zijn, en ook die willen we graag met jullie blijven delen.

De TC is begin dit jaar druk geweest met het zoeken naar een nieuwe trainer voor ons eerste elftal na het onverwacht aangekondigde vertrek van Wilco Geerts. gelukkig is de technische commissie er in geslaagd een goede opvolger te vinden! Ook de contracten met de trainers van het tweede en derde elftal zijn verlengd. Bij dames 1 heeft Ton Wiggers weer bijgetekend, en zal onze dames voor het 6e jaar achtereen gaan trainen. Er wordt ondertussen nog gezocht naar een leider voor heren 1 en de invulling van het kader voor heren 2.

Zoals eerder aangekondigd zal Bennie Wisselink in oktober tijdens de ledenvergadering aftreden als bestuurslid Technisch Zaken. We zijn inmiddels binnen het bestuur bezig om vervanging op deze positie te vinden.

Tijdens de ledenvergadering van oktober 2017 is ons verteld dat er toch weerstand blijkt te zijn omtrent het vorig jaar ingevoerde besluit om niet spelende leden die zich inzetten als vrijwilliger een bijdrage van € 17,50 te vragen. Ondank onze beweegreden hiervoor en de onderbouwing daarbij bleek er onderhuids toch onbegrip te zijn. Dat heeft ons doen besluiten om dit besluit terug te draaien. Met een aantal vrijwilligers hebben we ons ingezet om alle actieve niet spelende leden telefonisch te benaderen en van uitleg te voorzien. Na 3 belronden is het overgrote deel van de actieve niet spelende leden benaderd om deze beslissing toe te lichten. Hierbij hebben we de actieve niet spelende leden de keuze voorgelegd om of niets te betalen of donateur te worden. Deze keuzes zijn vervolgens door de financiële commissie doorgevoerd in het ledenbestand. Daarmee is de actie succesvol verlopen en beëindigd.

We hebben voor de tweede keer een bijeenkomst georganiseerd met de adviesraad. Dit was wederom een zeer nuttige avond waarbij we veel goede input en feedback hebben gekregen. Voorafgaand aan deze bijeenkomst hebben we als bestuur een vijftal vragen geformuleerd ter voorbereiding.

  • Wat kan (het bestuur van) Sportclub Varsseveld doen of organiseren om de saamhorigheid/onderlinge verbondenheid en het verenigingsgevoel binnen de club te versterken?
  • Wat missen jullie aan faciliteiten op Oberink? Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een speeltuintje, pannaveldje etc.
  • Hoe kunnen we het aantal vrijwilligers uitbreiden (en behouden) ?
  • Wanneer we de tribune moeten aanpakken, zouden we de tribune dan moeten restaureren in deze stijl of volledig nieuw bouwen?
  • Bennie Wisselink gaat per oktober 2018 uit het bestuur, wie zou je willen aandragen voor de technische commissie?

Verder is er deze avond gesproken over de algemene discipline binnen de club (kleedkamerregels, omgaan met materialen en sportcomplex), multifunctioneel inzetten van de accommodatie en een vooraf vastgesteld winterprogramma voor de jeugd.

De bevindingen van deze avond worden besproken en opgepakt binnen het bestuur.

Tot slot willen we met jullie delen dat de kunstgrascommissie de laatste tijd wat vaker bij elkaar komt om te bekijken of we het financiële plaatje voor het aanleggen van een kunstgrasveld rond kunnen krijgen. We hebben er goede hoop op dat we groen licht krijgen op onze subsidieaanvraag, maar dan blijft er nog een groot bedrag over wat we zelf moeten inbrengen. We hopen op korte termijn definitief bericht te kunnen geven of het wel of niet doorgaat.