Nieuwsbrief ontvangen?

LET OP: De nieuwsbrief is NIET automatisch gekoppeld aan je SPORTLINK-account. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, of is je e-mailadres gewijzigd? Geef dan het (nieuwe) e-mailadres door d.m.v. het formulier onderaan de website!

Heel Varsseveld is in de ban van de voetbalplaatjes. De kinderen vertellen hun ouders wat er gekocht moet worden bij de Coöp, de buren sparen mee, op het voetbalveld worden plaatjes geruild, in het dorp word je aangesproken door iemand die zegt jou dubbel te hebben en de foto’s van plaatjes op de whatsapp groepen zijn niet meer te tellen. Wat is het toch een leuke actie! Het boek en de plaatjes zien er supermooi uit! Het saamhorigheidsgevoel wat het met zich mee brengt, daar mogen we met ons allen trots op zijn!

We hebben dit seizoen een werkgroep geformeerd die zich bezighoudt met promotie-activiteiten rondom het meisjes- en damesvoetbal in aanloop naar het EK damesvoetbal van deze zomer. Het doel is om deze tak binnen onze vereniging een boost te geven en Varsseveld weer op de kaart te zetten als belangrijke club in de regio op het gebied van meiden- en damesvoetbal! Dit jaar vindt EK damesvoetbal plaats in Nederland, een mooie gelegenheid om daarop in te haken dus. Er zijn al diverse activiteiten georganiseerd zoals meetrainen met dames 1 en een reünie. Op 25 april wordt er een Achterhoekse Meiden Techniekdag georganiseerd. Er zullen 3 dames van landskampioen FC Twente in Varsseveld aanwezig zijn: internationals Siri Worm en Renate Jansen en aanvoerster Maud Roetgerink! Daarnaast kan iedereen binnenkort meedoen aan onze EK-toto, de wedstrijden van Oranje in de kantine bekijken en de kwartfinale (met wellicht onze Oranje-dames) op de Vijverberg bezoeken.

De tweede nieuwe tijdelijke commissie, de kunstgrascommissie, is definitief geformeerd en een aantal keren bij elkaar geweest. In deze commissie zitten Ronald Ruesink, Michel de Wolf, Bas Arentsen, Peter Prinsen, Gerjo Berendschot en Melvin Oldenboom. De eerste plannen zijn er en de haalbaarheid wordt nu getoetst. Als dit positief is, is het streven om op korte termijn de subsidieaanvraag in te dienen en verdere onderzoeken te doen naar welk type kunstgras, welk veld enz. om vervolgens in de zomer van 2018 een veld aan te leggen. Hopelijk snel meer nieuws hieromtrent.

De Technische commissie draait op volle toeren. De meeste contracten zijn alweer getekend en het plaatje voor volgend seizoen is weer bijna rond. Voor het Heren 2 kunnen we bevestigen dat Thomas Damman ook volgend jaar door wil gaan. Hier zijn we nog op zoek naar een leider, grensrechter en verzorger. Ook hebben we in de technische commissie nu een duidelijk beleid vastgelegd om de overgang van de junioren naar de senioren wat vloeiender te laten verlopen. Spelers van de A jeugd die door moeten naar de senioren kunne nu eerder en vaker al eens meedraaien met het team waar ze het volgend seizoen bij zullen aansluiten.

Ook bij onze jeugdafdeling is het plaatje voor komend seizoen al grotendeels rond. In iedere leeftijdsgroep beschikken we volgend jaar over een gediplomeerde trainer!

Onze vrijwilligers zijn voor ons erg belangrijk, onmisbaar zelfs! Daarom organiseren we elk jaar een vrijwilligersdag. Op deze dag zetten we alle vrijwilligers in het zonnetje. Voor dit jaar is deze dag gepland op zaterdag 3 juni. De eerste voorbereidingen hiervoor zijn reeds getroffen. Dus schrijf 3 juni vast in de agenda! De officiële uitnodiging volgt nog.

Zoals iedereen vast al heeft gezien is de nieuwe tempo weer uit. Wij zijn erg blij met het resultaat. Het is een mooi blad geworden met leuke nieuwe rubrieken! Met dank aan de heer en dames van de Temporedactie! Goed gedaan!

We doen ook dit jaar weer mee met de Rabo Clubkascampagne. Dit heeft onze club vorige jaar ook ruim € 600,- opgeleverd. Dit jaar hadden we ons aanvankelijk niet aangemeld. Gelukkig bleek de fout bij de Rabobank te liggen doordat ze een verkeerd mailadres in het systeem hadden staan. Ondanks dat de actie al van start is gegaan, mogen we toch deelnemen. Dus verzoek aan iedereen die lid is bij de Rabobank en bericht heeft gehad te mogen stemmen: Stem op SC Varsseveld!