Voorzitterspraat

Het seizoen 2020-2021 zit er weer op en 2021-2022 staat voor de deur. Over het afgelopen seizoen valt weinig te melden, want er is nauwelijks gevoetbald. De senioren hebben in september/oktober een paar potjes gespeeld en daarna slechts mondjesmaat getraind met allerlei restricties. Voor de jeugdteams bijna hetzelfde verhaal, zij mochten wel redelijk normaal door blijven trainen, maar ook geen wedstrijden tegen andere clubs spelen. Ik ga ervan uit dat het komende seizoen wat dat betreft beter wordt.

Financiën

We zijn het seizoen in financiële zin redelijk goed doorgekomen. Er staan ons echter in de nabije toekomst nog wel wat uitdagingen (lees investeringen) te wachten zoals het jubileumboek 100 jaar Sportclub, renovatie tribune, renovatie keuken in de kantine, enzovoorts, enzovoorts. Voor al deze zaken is geld nodig dat we maar één keer kunnen uitgeven. Op de ALV van oktober zullen we hierop terugkomen.

Jeugdzaken

De jeugdteams mochten wel gewoon trainen en de meeste teams hebben zelfs nog een paar “echte“ wedstrijden gespeeld. Er zijn veel evenementen georganiseerd voor de jeugd. Een vriendjes- en vriendinnetjesdag, het oranjefeest en een heus voetbalkamp met overnachting zijn zo maar een paar voorbeelden. Mede hierdoor is er een enorme aanloop van de jongste jeugd geweest. Een compliment aan alle leiders, trainers en coördinatoren is hier wel op zijn plaats.

Technische zaken

In juni is er een onderling toernooi gehouden voor de lagere seniorenteams aangevuld met de jeugd van JO19-01 en JO19-02. Op vier zondagen werd er op Oberink eindelijk weer gevoetbald. Ook na afloop was het weer ouderwets gezellig op het terras. Gezien alle positieve reacties was dit een goed initiatief en misschien een begin van een mooie traditie. Ik wil bij deze Berry Smits nog even bedanken voor het snelle en professioneel organiseren hiervan.

De teamindeling voor het komende seizoen is weer geregeld. We starten bij de senioren met 8 herenteams, 2 vrouwenteams en nog enkele 25+, 35+ en 45+ teams. Het walking-football groeit gestaag, momenteel zijn er zo’n 22 oldies die iedere donderdagochtend trainen.

PR - Sponsoring

Gelukkig zijn bijna alle leden en sponsoren hun financiële verplichtingen nagekomen. Ook voor komend seizoen ziet dat er goed uit. Mede dankzij de inspanningen van deze commissieleden staan we er financieel goed voor.

Accommodatie

De tribune is helaas toch wel wat slechter dan we dachten. Een commissie is aan het bekijken hoe we dit gaan aanpakken. Wordt zeker vervolgd. Het onderhoud van ons hele sportpark is gewoon doorgegaan. Het ziet er dan ook allemaal goed verzorgd uit. Dank aan alle vrijwilligers die dit voor elkaar boksen. We hebben nog wel plek voor enkele actieve 60 plussers voor het klusteam. Mocht je ons willen helpen meld je dan aan bij Gerwin Radstake 06 25 32 18 25.

Nieuwe bestuursleden

We hebben de zoektocht naar een nieuwe voorzitter stopgezet omdat we deze hebben gevonden. In de loop van september zullen we bekend maken wie dat gaat worden. Wel zoeken we nog een geschikte penningmeester en een bestuurslid PR-Sponsoring. Mocht je interesse hebben dan hoor ik dat graag.

Tot slot

De KNVB, met 1,2 miljoen leden, bijna 3000 verenigingen en zo’n 400.000 vrijwilligers, heeft dit jaar iets opmerkelijks besloten. Een historisch feit. Het wordt nu mogelijk voor vrouwen om in de A-categorie (Heren 1 en Heren 2) bij de mannen uit te komen. Ben benieuwd wie bij ons de eerste dame zal zijn die in het keurkorps van Arno Heersink haar opwachting maakt.

De ALV is vastgesteld op maandag 25 oktober 2021 om 20.00 uur in de kantine. Noteer deze datum vast in jullie agenda’s.

"Wat er gebeure, wij blijven trouw, die wit en zwarte kleuren en de kousen blauw"

Tot ziens op Oberink!

Ronald Ruesink, voorzitter

2021 is al weer een aantal weken onderweg. Helaas is er wat betreft Covid-19 nog weinig veranderd en blijven we met een onbevredigend gevoel op zoek naar wat vertier. Thuis komen de muren soms op ons af. De kids kunnen we soms wel achter het behang plakken (en zij hun ouders waarschijnlijk ook) en er wordt nog steeds niet in competitieverband gesport. Gelukkig mogen de jeugdteams nog wel blijven trainen en onderling wedstrijdjes spelen. Hier wordt gelukkig volop gebruik van gemaakt. Ik hoop dat met de komst van het voorjaar, de vaccinaties en het verstandig omgaan met de situatie, het einde van het voetballoze tijdperk in zicht is. Ik heb deze keer niet heel veel nieuws te vertellen maar ik hoop dat jullie allemaal, speelsters, spelers, trainers, leiders, vrijwilligers, sponsoren, donateurs en iedereen die Sportclub een warm hart toedraagt, zo toch goed geïnformeerd blijven over het wel en wee van ons mooie cluppie.

Financiën

Omtrent de financiën is er weinig te melden. Wat ik persoonlijk geweldig vind, is het feit dat 99% van de leden keurig zijn contributie heeft betaald. Dat we in deze bijzondere tijd allemaal solidair zijn met onze club is gewoon super! De overheid en de KNVB stimuleren dit gedrag ook, maar het moet dan nog wel gebeuren, nogmaals super van ieder lid!

Jeugdzaken

De jeugd traint gewoon door en speelt onderlinge wedstrijdjes. De opkomst is goed, de kinderen komen met plezier naar Oberink. Een compliment aan alle leiders, trainers en coördinatoren die dit elke keer ondanks de lastige omstandigheden toch weer mogelijk maken.

Technische zaken

We zijn aan het inventariseren of er voor het eerste elftal een alternatieve competitie kan worden gespeeld. Samen met 7 andere 2e klassers een onderling toernooi. Ook voor andere teams wordt bekeken of we nog wat wedstrijden kunnen laten plaatsvinden. Ook de KNVB is hierover aan het nadenken, ben benieuwd waar zij mee komen.

PR - Sponsoring

Zoals ik de vorige keer al heb aangehaald zijn de sponsoren ons erg trouw. Ondanks de Corona blijven zij ons steunen. Ik wens hen in deze tijd veel sterkte en nogmaals bedankt voor jullie ondersteuning van Sportclub.

Accommodatie

Onderhoud is behoud dus alle onderhoudswerkzaamheden gaan gewoon door. We zijn nog steeds op zoek naar actieve 60 plussers, dus heb je zin om 1x in de week een paar uurtjes te komen helpen laat het aan Gerwin Radstake (06-25321825) weten.

Nieuwe bestuursleden

De zoektocht naar nieuwe bestuursleden wordt binnenkort gestart. Mocht je hier zelf iets voor voelen of denk je iemand te kennen die één van de functies (voorzitter/penningmeester/PR-sponsoring) zou willen invullen laat het mij (06-51407894) dan weten aub.

Tot slot

Financieel is het voor het bestuur op dit moment lastig te beoordelen waar we aan het eind van dit seizoen zullen staan. Wat doet de overheid nog richting de clubs, wat de KNVB ? Mocht het zo zijn dat we als club voldoende liquiditeit behouden en toch onze noodzakelijke en gewenste investeringen kunnen doen dan overwegen we om eventueel een deel van de contributie te compenseren. Of dit gaat lukken zullen we te zijner tijd zien.

Ik herhaal nog maar eens wat ik al vaker heb gezegd : doe nog steeds voorzichtig, blijf een beetje op elkaar letten en blijf gezond.

Tot ziens op Oberink!

Met vriendelijke groet,
Ronald Ruesink
Voorzitter

“Wat er gebeure, wij blijven trouw, die wit en zwarte kleuren en de kousen blauw“

Normaal gesproken is december voor Sportclub Varsseveld een maand van gezellig samenzijn, samen het bijna afgelopen jaar evalueren, samen vooruitkijken naar het komende voorjaar en natuurlijk samen effen knallen met Carbid Ludiek. Dit jaar is het allemaal anders, de kantine zit nog steeds dicht. Samenzijn en samen vooruitkijken kan daar in ieder geval niet. Ook de jaarlijkse voetbalquiz en het jaar uitknallen met Carbid Ludiek gaan niet plaatsvinden.

Dag allemaal,
De zomer is voorbij, het seizoen 2020/2021 staat voor de deur.

Dag allemaal,
Hierbij een kort bericht namens het bestuur omtrent de huidige situatie in deze bijzondere tijd.

Dag allemaal,
In deze lastige tijd toch een korte update van de voorzitter om jullie op de hoogte te houden van alles wat er zoal besproken wordt binnen het bestuur en wat er leeft binnen de vereniging. De geplande bestuursvergadering van maart hebben we moeten verzetten, omdat ook wij ons aan de voorgeschreven maatregelen houden. We overleggen veel via de mail, de app of via andere digitale kanalen. De in Varsseveld zo gebruikelijke klompentelefoon (even bij elkaar op de koffie) blijft achterwege.

Dag allemaal,
Ook nu weer een korte update van de voorzitter om jullie op de hoogte houden van alles wat er zoal besproken wordt binnen het bestuur. Op onze bestuursvergaderingen van maandag 20 januari zijn weer veel verschillende onderwerpen de revue gepasseerd. Enkele willen we graag met jullie delen.