Nieuwsbrief ontvangen?

LET OP: De nieuwsbrief is NIET automatisch gekoppeld aan je SPORTLINK-account. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, of is je e-mailadres gewijzigd? Geef dan het (nieuwe) e-mailadres door d.m.v. het formulier onderaan de website!

Voorzitterspraat

We mogen allemaal weer de wei in !!

Gisterenavond kondigde het nieuwe kabinet aan dat al het buitensporten bij sportclubs weer zonder (tijds)beperkingen is toegestaan. Dit betekent dat alle trainingen weer mogen doorgaan, zowel voor de junioren als de senioren. Let goed op de berichtgeving van trainers en leiders over wat dat voor jouw team betekent vanaf aankomende maandag.

Het spelen van competitiewedstrijden is op dit moment helaas nog niet toegestaan. Voor komend weekend staan er al wel wedstrijden gepland voor de jeugdteams tot en met JO11, maar het is niet te verwachten dat die ook daadwerkelijk door zullen gaan. Houd ook hier de berichtgeving van trainers en leiders goed in de gaten. Mogelijk dat er nog wel onderlinge oefenwedstrijdjes georganiseerd worden.

De jeugd tot en met 17 jaar mocht al eerder weer het veld op. Zaterdag 8 januari was er vanaf 9:00 weer leven op sportpark Oberink, maar wat was het k-k-k-k-oud! Het kunstgras kon nog niet gebruikt worden omdat de hagel van de vrijdag er voor er nog op lag, maar wat hebben ze weer heerlijk gebald!! De JO6 en JO7 heeft een leuke training van Hans Boesveld met de hulp van de super-papa’s van Lenn en Jari gehad en de JO8 en de JO9 speelden beiden een mixtoernooitje. Later op de ochtend maakten ook de oudere lichtingen hun opwachting. Op 11 januari zijn de reguliere trainingen weer van start gegaan, weliswaar nog tot 20.00 uur, maar vanaf deze week kunnen we weer de hele avond op onze velden terecht. We duimen voor een jaar met heel veel voetbal!

Uw kind aanmelden? Dat kan al vanaf 4 jaar
Aanmelden bij Sophie Hulsman tel nr. 06-19749243.

Zo, dat was het belangrijkste nieuws eerst!
Als nieuwe voorzitter mocht ik op 8 november tijdens de ALV het stokje overnemen van Ronald Ruesink. Ik zet graag de ingeslagen weg voort om jullie regelmatig via een nieuwsbrief op de hoogte te stellen van wat er binnen de club op de voor- en achtergrond speelt. Dat doe ik uiteraard niet alleen, maar samen met het bestuur en de verschillende commissies. De eerste 10 weken van mijn bestuursperiode waren op z’n zachts gezegd ‘bewogen’. Direct na de ALV werden er door het kabinet alweer nieuwe maatregelen afgekondigd en moesten we stap voor stap verder op slot. Publiek was niet meer toegestaan, trainen was van de baan, mondkapjes in de kantine en CTB controle bij de kantinedeur en uiteindelijk als bestuur moeten besluiten om tot nader order geen alcohol te schenken.

Op woensdag 7 december kregen we bericht dat ons lid van verdienste Theo Bruggink op 63-jarige leeftijd plots was overleden. Er ging een grote schok door de vereniging, want Theo was een man die midden in de vereniging stond en veel voor de club en de leden heeft betekend. Na wikken en wegen werd besloten om de wedstrijden van het weekend erop door te laten gaan. In ijltempo werden alle teams voorzien van rouwbanden en werd er bij alle teams van klein tot groot een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Theo. Op zondagochtend waren de kinderen en kleinkinderen van Theo op het veld aanwezig toen het eerste en tweede team een minuut stilte hielden.

Aan de oproep om op dinsdagochtend om 08.00 uur op de club te verschijnen voor een laatste eerbetoon aan Theo werd massaal gehoor gegeven. Ruim 250 mensen trotseerden kou en donkerte en vormde een lange erehaag vanaf de oefenhoek tot aan de kantine. Theo werd begeleid door zo’n 25 jongens in sc Varsseveld tenue, waarvan Theo onlangs nog leider was geweest. Theo reed onder applaus en door de rook van vele fakkels voor de laatste keer over het clubterrein waar hij al 50 jaar kind aan huis was.

We hebben als club op een indrukwekkende wijze afscheid kunnen nemen van een clubicoon. De familie heeft meermaals aangegeven dat ze zeer geraakt waren en enorm waarderen wat wij als club hebben ondernomen om Theo de laatste eer te bewijzen. Eerdaags zal het condoleance boek voorzien van foto’s worden aangeboden aan de familie als een laatste aandenken namens de club. Aan iedereen die hier op wat voor een wijze dan ook een bijdrage aan heeft geleverd, nogmaals grote dank.

En nu kijken we weer vooruit. Met de eerste positieve stappen van deze week hopen we de rest van het seizoen gewoon onze wedstrijden te kunnen spelen en het seizoen tot een goed en succesvol einde te brengen.

Algemene Ledenvergadering

Op maandag 8 november werd de Algemene Ledenvergadering gehouden in de kantine van onze sportclub. Ongeveer 70 leden waren aanwezig en waren getuige van het benoemen van maar liefst 5 leden van verdienste. Dick Klein Wassink, Bart Heersink en Peter Breuker werden bedankt voor hun jarenlange, belangeloze inzet voor de club en kregen een speldje, een pen en een oorkonde aangeboden.

Ook de aftredende bestuursleden Ronald Ruesink en Michel de Wolf werden tot lid van verdienste benoemd. Niet alleen vanwege hun bestuursperiode, maar ook voor de inspanningen die zij op andere momenten en manieren voor de club hebben geleverd.

Tijdens de vergadering werd Maikel Fraikin tot nieuwe voorzitter benoemd en Rogier Hoftijzer tot nieuwe penningmeester. Hans Wossink en Eric Heersink traden ook volgens schema af. Hans had zich herkiesbaar gesteld en werd voor nog eens drie jaar benoemd tot bestuurslid Technische Zaken. Voor de functie van Eric (PR en Sponsorzaken) is nog geen nieuwe kandidaat gevonden. Verderop in de nieuwsbrief meer daarover.

De notulen van de ALV zijn hier terug te vinden.

Vrijwilligers

Iedere vereniging heeft vrijwilligers nodig. Overal zie je oproepen om vrijwilliger te worden bij een vereniging. Het lijkt wel alsof niemand wil of dat ze er niet zijn. Of dat je als vrijwilliger je nek in een strop hangt en altijd op de club moet zijn. Geen tijd meer voor jezelf of voor jouw eigen plannen.

Bla, bla, bla … weer hetzelfde verhaal.
Als je nu nog niet verder bent gescrold, dank je wel, want ik wil graag mijn kijk hierop met jullie delen en ik hoop dat het jou of iemand anders een ander inzicht geeft;

We hebben bij sc Varsseveld HEEL VEEL vrijwilligers die HEEL VEEL werk verzetten. Ze zorgen er samen voor dat alle leden hun sport met veel plezier kunnen beoefenen. Daar zijn we trots op en daar hebben we als vereniging heel veel waardering voor. Afgelopen Kerst hebben we alle vrijwilligers weer een mooi Kerspakket kunnen aanbieden als blijk van dank voor al hun werk.

Maar vrijwilligers zijn net mensen … ze gaan door verschillende levensfases en hebben op het ene moment meer tijd te besteden aan de club dan op het andere moment. Wat we als vereniging dus nodig hebben is DOORSTROMING van vrijwilligers. Er zijn namelijk mensen die soms even wat minder kunnen of willen betekenen voor de club, of misschien zijn uitgekeken op een bepaalde functie/rol die ze hebben vervuld. Er is dus altijd vraag naar nieuwe vrijwilligers en er worden dus regelmatig oproepen voor gedaan. We zien dat vooral bij mensen die nog niet eerder vrijwilliger zijn geweest de twijfel overheerst.

Binnen iedere vereniging ligt het gevaar op de loer dat telkens dezelfde mensen worden gevraagd om een vrijwilligerstaak op de pakken. Super dat die mensen het dan heel vaak nog willen doen ook, maar het is niet duurzaam. Ze doen het dan vaak nog samen met hun andere/vorige taak en ook bij hen raakt de tijd en de energie een keer op.

Ik heb daarom de volgende oproep:

 • Bel me op, stuur mij een mail of spreek me aan.
  0621-830561 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Vraag vrijblijvend naar wat we verwachten van een vrijwilliger en wat dat voor jou betekent en oplevert;
 • Geef aan welke tijd je maximaal kunt missen en waar je interesses liggen (en waar zeker niet);
 • Wanneer en waar kun je die tijd missen; overdag, ’s avonds, in het weekend. Alleen vanuit huis of ook op de club?
 • Vergelijk jezelf niet met die supervrijwilligers die we hebben rondlopen. Die zijn zeldzaam en doen vaak ook zeldzaam veel werk. Maar bedenk dat als je een kleine taak van zo iemand kan overnemen, ook die supervrijwilliger nog heel lang lol blijft houden in zijn werk.

Ik weet zeker dat er iets is wat je kunt doen. En daarmee maak je het werk voor andere vrijwilligers dus weer een stukje lichter. Dan houdt iedereen er lol in en daarmee houdt iedereen het het langste vol. Hieronder staan een aantal vacatures. Dit zijn taken die we nu echt op korte termijn moeten invullen om er voor te zorgen dat er voldoende aandacht is voor het onderwerp en andere mensen niet gaan omvallen, omdat ze zoveel bordjes in de lucht moeten houden.

Vacatures

 • Bestuurslid PR en Communicatie – Als lid van het bestuur verantwoordelijk voor alles wat met communicatie en PR te maken heeft. Hieronder valt organisatie van websitebeheer, opstellen nieuwsbrieven, opstellen en bewaken social media beleid, media-uitingen, branding, enz.;
 • Coördinator Sponsorzaken – Verantwoordelijk voor de coördinatie van het team Sponsorzaken. Samen met het team beheer je de sponsorcontracten, werf je sponsoren en bedenk je nieuwe sponsorconcepten.
 • Medewerker PR en Communicatie – inhoudelijk websitebeheer en versturen (digitale) nieuwsbrief;
 • Technische Commissie: technisch coördinator jeugd bovenbouw – verantwoordelijk voor de uitvoering van het technische beleid bij de jeugdteams vanaf JO13 en de technische begeleiding van de trainers. Tevens verantwoordelijk voor volgen ontwikkeling individuele spelers en inspelen op maatschappelijke thema’s binnen deze leeftijdsgroep;
 • Coördinator JO13 en JO15 – Wedstrijdzaken, aanspreekpunt technische staf, aanspreekpunt ouders;
 • Bestuurslid Secretaris (vanaf november 2022, inwerkperiode per heden) – In de volgende ledenvergadering moet een nieuwe secretaris benoemd worden. Door nu al aan te haken bij de werkzaamheden van de huidige secretaris bieden we een warme overdracht voor de opvolger;
 • Adviesraad-lid – In de Adviesraad nemen leden van de vereniging deel die regelmatig gevraagd en ongevraagd advies geven aan het bestuur over beleid en uitvoering.

Alle jeugdteams online op de site!

Heb je jouw team al gevonden op de website van Sportclub Varsseveld. Kijk gauw hier en zoek je zelf. Er is zelf een download formaat, zodat je de foto in hoge resolutie kunt printen of laten afdrukken!

Trainers volgend seizoen

Uit de Gelderlander:

Arno Heersink blijft trainer bij goed presterend Varsseveld

VARSSEVELD - Arno Heersink is ook volgend seizoen trainer van tweedeklasser Varsseveld. Heersink begint dan aan zijn derde seizoen bij de club in zijn woonplaats.


Arno Heersink. © Theo Kock

Varsseveld presteert dit seizoen uitstekend en staat vijfde in 2I. Hij was eerder ook hoofdtrainer bij FC Bergh, Witkampers en AD'69. Ook was Heersink een aantal jaren assistent-trainer bij AZSV in Aalten.

Toelichting Sportclub Varsseveld:
Arno is sinds vorig seizoen trainer van onze club. Na jaren bij andere clubs was het eindelijk zover dat de club waar hij begon als jeugdtrainer, hem ook als hoofdtrainer kon aanstellen. Vorig seizoen konden we helaas niet afmaken vanwege Corona. Dit seizoen zijn we op de goede weg. Ook het inpassen van de diverse jeugdspelers gebeurt nu en zo langzamerhand zijn we de contouren zichtbaar. Daarom heeft het bestuur besloten het contract met Arno te verlengen.

Bij ons tweede elftal is Hans Boesveld nu voor het eerste jaar trainer. De nieuwbakken trainer bevalt het erg goed en ook de groep is erg enthousiast. Daarom is ook het contract met Hans verlengd. Nu maar hopen dat we dit seizoen de reguliere competitie, bij voorkeur succesvol, kunnen afronden.

tB Family Office sponsor nieuwe trainingstenues voor alle jeugdspelers!

Zoals tijdens de jaarvergadering besloten gaan we alle jeugdspelers voorzien van complete tenues en trainingspakken. Om voetbal voor iedereen betaalbaar te houden hoef je straks alleen nog lid te worden en een paar voetbalschoenen te hebben om te kunnen voetballen. De vereniging stelt voor alle jeugdleden de kleding ter beschikking. Het lidmaatschap zal derhalve met twintig euro per jaar verhoogd worden. Echter hoeft men geen kleding meer te kopen, hierdoor hoeven ouders/verzorgers niet meer in de buidel te tasten voor (steeds wisselende kleding). Hierdoor proberen we de drempel om met voetbal te starten laag houden. Familie ten Brinke heeft hiervoor een bijdrage geleverd in de investering hiervoor, zodat we de lidmaatschapsverhoging beperkt kunnen houden.

Voor nu het einde van onze update.
Zorg goed voor jezelf, zorg goed voor elkaar.
Blijf allemaal gezond en tot snel op Oberink.

Maikel Fraikin
voorzitter

Het seizoen 2020-2021 zit er weer op en 2021-2022 staat voor de deur. Over het afgelopen seizoen valt weinig te melden, want er is nauwelijks gevoetbald. De senioren hebben in september/oktober een paar potjes gespeeld en daarna slechts mondjesmaat getraind met allerlei restricties. Voor de jeugdteams bijna hetzelfde verhaal, zij mochten wel redelijk normaal door blijven trainen, maar ook geen wedstrijden tegen andere clubs spelen. Ik ga ervan uit dat het komende seizoen wat dat betreft beter wordt.

Financiën

We zijn het seizoen in financiële zin redelijk goed doorgekomen. Er staan ons echter in de nabije toekomst nog wel wat uitdagingen (lees investeringen) te wachten zoals het jubileumboek 100 jaar Sportclub, renovatie tribune, renovatie keuken in de kantine, enzovoorts, enzovoorts. Voor al deze zaken is geld nodig dat we maar één keer kunnen uitgeven. Op de ALV van oktober zullen we hierop terugkomen.

Jeugdzaken

De jeugdteams mochten wel gewoon trainen en de meeste teams hebben zelfs nog een paar “echte“ wedstrijden gespeeld. Er zijn veel evenementen georganiseerd voor de jeugd. Een vriendjes- en vriendinnetjesdag, het oranjefeest en een heus voetbalkamp met overnachting zijn zo maar een paar voorbeelden. Mede hierdoor is er een enorme aanloop van de jongste jeugd geweest. Een compliment aan alle leiders, trainers en coördinatoren is hier wel op zijn plaats.

Technische zaken

In juni is er een onderling toernooi gehouden voor de lagere seniorenteams aangevuld met de jeugd van JO19-01 en JO19-02. Op vier zondagen werd er op Oberink eindelijk weer gevoetbald. Ook na afloop was het weer ouderwets gezellig op het terras. Gezien alle positieve reacties was dit een goed initiatief en misschien een begin van een mooie traditie. Ik wil bij deze Berry Smits nog even bedanken voor het snelle en professioneel organiseren hiervan.

De teamindeling voor het komende seizoen is weer geregeld. We starten bij de senioren met 8 herenteams, 2 vrouwenteams en nog enkele 25+, 35+ en 45+ teams. Het walking-football groeit gestaag, momenteel zijn er zo’n 22 oldies die iedere donderdagochtend trainen.

PR - Sponsoring

Gelukkig zijn bijna alle leden en sponsoren hun financiële verplichtingen nagekomen. Ook voor komend seizoen ziet dat er goed uit. Mede dankzij de inspanningen van deze commissieleden staan we er financieel goed voor.

Accommodatie

De tribune is helaas toch wel wat slechter dan we dachten. Een commissie is aan het bekijken hoe we dit gaan aanpakken. Wordt zeker vervolgd. Het onderhoud van ons hele sportpark is gewoon doorgegaan. Het ziet er dan ook allemaal goed verzorgd uit. Dank aan alle vrijwilligers die dit voor elkaar boksen. We hebben nog wel plek voor enkele actieve 60 plussers voor het klusteam. Mocht je ons willen helpen meld je dan aan bij Gerwin Radstake 06 25 32 18 25.

Nieuwe bestuursleden

We hebben de zoektocht naar een nieuwe voorzitter stopgezet omdat we deze hebben gevonden. In de loop van september zullen we bekend maken wie dat gaat worden. Wel zoeken we nog een geschikte penningmeester en een bestuurslid PR-Sponsoring. Mocht je interesse hebben dan hoor ik dat graag.

Tot slot

De KNVB, met 1,2 miljoen leden, bijna 3000 verenigingen en zo’n 400.000 vrijwilligers, heeft dit jaar iets opmerkelijks besloten. Een historisch feit. Het wordt nu mogelijk voor vrouwen om in de A-categorie (Heren 1 en Heren 2) bij de mannen uit te komen. Ben benieuwd wie bij ons de eerste dame zal zijn die in het keurkorps van Arno Heersink haar opwachting maakt.

De ALV is vastgesteld op maandag 25 oktober 2021 om 20.00 uur in de kantine. Noteer deze datum vast in jullie agenda’s.

"Wat er gebeure, wij blijven trouw, die wit en zwarte kleuren en de kousen blauw"

Tot ziens op Oberink!

Ronald Ruesink, voorzitter

2021 is al weer een aantal weken onderweg. Helaas is er wat betreft Covid-19 nog weinig veranderd en blijven we met een onbevredigend gevoel op zoek naar wat vertier. Thuis komen de muren soms op ons af. De kids kunnen we soms wel achter het behang plakken (en zij hun ouders waarschijnlijk ook) en er wordt nog steeds niet in competitieverband gesport. Gelukkig mogen de jeugdteams nog wel blijven trainen en onderling wedstrijdjes spelen. Hier wordt gelukkig volop gebruik van gemaakt. Ik hoop dat met de komst van het voorjaar, de vaccinaties en het verstandig omgaan met de situatie, het einde van het voetballoze tijdperk in zicht is. Ik heb deze keer niet heel veel nieuws te vertellen maar ik hoop dat jullie allemaal, speelsters, spelers, trainers, leiders, vrijwilligers, sponsoren, donateurs en iedereen die Sportclub een warm hart toedraagt, zo toch goed geïnformeerd blijven over het wel en wee van ons mooie cluppie.

Financiën

Omtrent de financiën is er weinig te melden. Wat ik persoonlijk geweldig vind, is het feit dat 99% van de leden keurig zijn contributie heeft betaald. Dat we in deze bijzondere tijd allemaal solidair zijn met onze club is gewoon super! De overheid en de KNVB stimuleren dit gedrag ook, maar het moet dan nog wel gebeuren, nogmaals super van ieder lid!

Jeugdzaken

De jeugd traint gewoon door en speelt onderlinge wedstrijdjes. De opkomst is goed, de kinderen komen met plezier naar Oberink. Een compliment aan alle leiders, trainers en coördinatoren die dit elke keer ondanks de lastige omstandigheden toch weer mogelijk maken.

Technische zaken

We zijn aan het inventariseren of er voor het eerste elftal een alternatieve competitie kan worden gespeeld. Samen met 7 andere 2e klassers een onderling toernooi. Ook voor andere teams wordt bekeken of we nog wat wedstrijden kunnen laten plaatsvinden. Ook de KNVB is hierover aan het nadenken, ben benieuwd waar zij mee komen.

PR - Sponsoring

Zoals ik de vorige keer al heb aangehaald zijn de sponsoren ons erg trouw. Ondanks de Corona blijven zij ons steunen. Ik wens hen in deze tijd veel sterkte en nogmaals bedankt voor jullie ondersteuning van Sportclub.

Accommodatie

Onderhoud is behoud dus alle onderhoudswerkzaamheden gaan gewoon door. We zijn nog steeds op zoek naar actieve 60 plussers, dus heb je zin om 1x in de week een paar uurtjes te komen helpen laat het aan Gerwin Radstake (06-25321825) weten.

Nieuwe bestuursleden

De zoektocht naar nieuwe bestuursleden wordt binnenkort gestart. Mocht je hier zelf iets voor voelen of denk je iemand te kennen die één van de functies (voorzitter/penningmeester/PR-sponsoring) zou willen invullen laat het mij (06-51407894) dan weten aub.

Tot slot

Financieel is het voor het bestuur op dit moment lastig te beoordelen waar we aan het eind van dit seizoen zullen staan. Wat doet de overheid nog richting de clubs, wat de KNVB ? Mocht het zo zijn dat we als club voldoende liquiditeit behouden en toch onze noodzakelijke en gewenste investeringen kunnen doen dan overwegen we om eventueel een deel van de contributie te compenseren. Of dit gaat lukken zullen we te zijner tijd zien.

Ik herhaal nog maar eens wat ik al vaker heb gezegd : doe nog steeds voorzichtig, blijf een beetje op elkaar letten en blijf gezond.

Tot ziens op Oberink!

Met vriendelijke groet,
Ronald Ruesink
Voorzitter

“Wat er gebeure, wij blijven trouw, die wit en zwarte kleuren en de kousen blauw“

Normaal gesproken is december voor Sportclub Varsseveld een maand van gezellig samenzijn, samen het bijna afgelopen jaar evalueren, samen vooruitkijken naar het komende voorjaar en natuurlijk samen effen knallen met Carbid Ludiek. Dit jaar is het allemaal anders, de kantine zit nog steeds dicht. Samenzijn en samen vooruitkijken kan daar in ieder geval niet. Ook de jaarlijkse voetbalquiz en het jaar uitknallen met Carbid Ludiek gaan niet plaatsvinden.

Dag allemaal,
De zomer is voorbij, het seizoen 2020/2021 staat voor de deur.

Dag allemaal,
Hierbij een kort bericht namens het bestuur omtrent de huidige situatie in deze bijzondere tijd.

Dag allemaal,
In deze lastige tijd toch een korte update van de voorzitter om jullie op de hoogte te houden van alles wat er zoal besproken wordt binnen het bestuur en wat er leeft binnen de vereniging. De geplande bestuursvergadering van maart hebben we moeten verzetten, omdat ook wij ons aan de voorgeschreven maatregelen houden. We overleggen veel via de mail, de app of via andere digitale kanalen. De in Varsseveld zo gebruikelijke klompentelefoon (even bij elkaar op de koffie) blijft achterwege.