Dag allemaal,
Ook nu weer een korte update van de voorzitter om jullie op de hoogte houden van alles wat er zoal besproken wordt binnen het bestuur. Op onze bestuursvergaderingen van maandag 20 januari zijn weer veel verschillende onderwerpen de revue gepasseerd. Enkele willen we graag met jullie delen.

Investeringswensen

We hebben een lijst met wensen wat er de komende jaren nog gedaan zou moeten worden op Oberink. De volgende punten worden hierop benoemd:

  • een gedeelte van het dak van de kantine vernieuwen i.v.m. regelmatige lekkage,
  • een nieuwe omheining rond veld 1 (exact hetzelfde als rond het kunstgrasveld ),
  • het aanschaffen van een robotmaaier,
  • een renovatie van de tribune (afbreken en opnieuw bouwen is geen optie omdat het een gemeentelijk monument is ),
  • een boek t.g.v. 100-jarig bestaan in 2024,
  • enzovoort, enzovoort.
Je ziet dat er altijd genoeg wensen zijn. Wat en wanneer we zaken gaan oppakken is mede afhankelijk van de financiele positie van de club.

Gemeentelijke horeca-vergunning

We hebben bezoek gehad van een dame van de gemeente i.v.m. de horeca-vergunning. Omdat er in andere plaatsen binnen onze gemeente schijnbaar misstanden zijn geconstateerd wordt de controle verscherpt. Onze vergunning dateert uit 1996 (!!) en dus is het ook wel logisch dat dit even tegen het licht wordt gehouden. Michel de Wolf zal dit tesamen met Anja en enkele andere kantinevrijwilligers oppakken.

Rookbeleid

We zijn als Sportclub op weg naar een rookvrije generatie. Op zaterdag (wanneer de jeugd actief is) is het derhalve niet meer toegestaan om te roken op Oberink. Op zondag en de rest van de week mag er alleen nog worden gerookt onder het afdak naast de kantine. Dus niet meer roken langs de lijn, op de tribune en ook niet op het terras. Zo bieden we iedereen een gezonde en veilige sportomgeving. Help elkaar dan ook eraan te denken!

Sponsoring

Zoals jullie allemaal kunnen zien zijn de borden aan de hele doelzijde van veld 1 vervangen door borden van THV, Ter Horst Groep Varsseveld. We zijn Guido en Sandra daar zeer erkentelijk voor. De doeken en borden om veld 1 zijn zo goed als uitverkocht zodat we aan het bekijken zijn waar we nog meer borden zouden kunnen plaatsen. Een groot compliment aan de dames en heren van de sponsor-commissie!

Technische zaken

We hebben voor het seizoen 2020-2021 Arno Heersink weten vast te leggen als trainer voor het eerste elftal. We hopen dat zowel Arno als ook Sportclub Varsseveld hier veel plezier aan zal beleven. De gesprekken met mogelijke trainers van het tweede, de dames en de jeugd worden momenteel gevoerd. Ook zal er binnenkort een evaluatiegesprek zijn met alle leiders van de lagere seniorenteams. Hans Wossink zal dit begeleiden.

Jeugd

Wie de jeugd heeft …… Het doet ons goed om te kunnen melden dat we het seizoen begonnen met 1 team van JO-07 en dat het er nu 4 zijn. Mooi om te zien dat de kleintjes (en hun ouders en opa’s en oma’s) de weg naar Oberink ook weten te vinden.

Vrijwilligers

Ik heb dit al eerder aangekaart maar nogmaals dit verzoek: na dit seizoen nemen we als bestuur afscheid van 2 leden, Peter Breuker en Andre Diepenbroek. Voor beide heren zoeken we nog een opvolger. Dus vind jij het leuk om de jeugdzaken te vertegenwoordigen of het accommodatiebeheer, meld je dan even bij mij of een ander bestuurslid.

Zo dit was het weer voorlopig. Ik zie jullie graag terug op Oberink.

Met vriendelijke groet,
Ronald Ruesink
Voorzitter