Dag allemaal,
In deze lastige tijd toch een korte update van de voorzitter om jullie op de hoogte te houden van alles wat er zoal besproken wordt binnen het bestuur en wat er leeft binnen de vereniging. De geplande bestuursvergadering van maart hebben we moeten verzetten, omdat ook wij ons aan de voorgeschreven maatregelen houden. We overleggen veel via de mail, de app of via andere digitale kanalen. De in Varsseveld zo gebruikelijke klompentelefoon (even bij elkaar op de koffie) blijft achterwege.

Corona-crisis

De eerste 2 weekenden van maart is er nog gewoon gevoetbald. We hebben denk ik allemaal onderschat hoe het Corona virus ook in Nederland toe zou slaan. Op donderdag 12 maart werd door de KNVB bekend gemaakt, dat er voorlopig niet zou worden gevoetbald. Vanaf dinsdag 17 maart ging ons sportpark Oberink helemaal op slot. De jeugd, die er die maandag ervoor nog volop voetbalde, mocht er op last van de gemeente ook niet meer op komen. Hoelang dit zal duren is voor ons nog een raadsel. We zullen ons moeten houden aan de richtlijnen van zowel het RIVM, de gemeente alsook de KNVB.

Voetbal is een bijzaak in het leven, voor sommigen wel een belangrijke maar het blijft een bijzaak. Voor nu is het zaak dat iedereen gezond blijft, dat we een beetje op elkaar letten, dat de scholen straks weer open kunnen, dat de winkeliers zich kunnen redden, dat bedrijven openblijven en dat iedereen zijn baan behoudt. Daarin schuilt nu de essentie.

Wij, als bestuur zullen regelmatig met elkaar blijven overleggen over hoe de sportclub verder gaat, want dat we verder gaan staat als een paal boven water, wat er ook gebeuren zal. De sociale isolatie en de 1,5 meter economie moeten we zo snel mogelijk achter ons laten.

Gevolgen voor de vereniging

Behalve dat we ook een beroep op de regeling hebben gedaan, die werktijdverkorting mogelijk maakt, hebben we nog niets kunnen ondernemen. Richting onze leden, qua contributie wachten we op standpunten van de KNVB en andere clubs. Wel hebben we alvast besloten om alle overbodige drank en eten dat komende maanden de houdbaarheidsdatum passeert te schenken aan de voedselbank. Dit is inmiddels gebeurd. Komende maand zul je meer van ons horen.

Voor nu : doe voorzichtig, let een beetje op elkaar en blijf gezond.

“Wat er gebeure, wij blijven trouw, die wit en zwarte kleuren en de kousen blauw“

Zo dit was het weer voorlopig. Wanneer het weer kan zie ik jullie graag terug op Oberink.

Met vriendelijke groet,
Ronald Ruesink
Voorzitter