Dag allemaal,
Hierbij een kort bericht namens het bestuur omtrent de huidige situatie in deze bijzondere tijd.

Het seizoen 2019 – 2020 ligt nu reeds achter ons zonder dat er veel gespeeld is. Vanaf half maart ligt het gehele voetbal, zowel profs als amateurs al helemaal stil en de competities worden niet uitgespeeld. Geen promoties, geen degradaties, geen play-offs, helemaal niets meer dit seizoen. Voor ons als bestuur betekent dat echter niet dat we niets hoeven te doen, want veel zaken gaan gewoon door. Buiten dat moest en moet er veel geregeld worden rondom het sluiten en weer openstellen van het sportpark.

Nieuwe bestuursleden

André Diepenbroek, accommodatie, en Peter Breuker, jeugdzaken, stoppen per oktober 2020. Gelukkig hebben we twee mogelijke opvolgers gevonden : Gerwin Radstaak en Daniël Nijenhuis. We zijn hartstikke blij dat deze twee echte “sportclub-mannen” ons vanaf oktober komen versterken, wanneer de ledenvergadering haar instemming geeft.

Sponsoring

We mogen niet klagen over de support die we als club krijgen van de diverse ondernemers. Om hen in deze tijd te laten merken dat we dat als club waarderen hebben we ze rond de paasdagen allemaal een kleine attentie gebracht. Spelers van het eerste elftal hebben dat namens alle leden rondgebracht en de reacties waren zeer positief. We hopen dat we alle ondernemers in het nieuwe seizoen weer op Oberink mogen ontvangen.

Accommodatie

We hebben sinds vorig jaar een nieuwe ondergrondse sproei-installatie. Onlangs toen we een nieuwe, iets zwaardere pomp plaatsten ging het mis, links en rechts waren de oude leidingen niet bestand tegen zoveel druk. We hebben daardoor behoorlijk wat herstelwerkzaamheden moeten verrichten (kostte helaas wel wat geld), maar nu werkt het naar behoren. Momenteel zijn de heren van het klusteam druk bezig om reclameborden te plaatsen op het dak van de kleedkamers. We zijn het klusteam natuurlijk weer zeer dankbaar voor al het werk wat ze uitvoeren.

Financieën

De kantine zit al een hele tijd dicht. Hoewel Anja met haar team zo snel mogelijk aan de slag wil, zal het toch nog zeker tot juli duren voordat dat kan. Dat we daardoor in de maanden april, mei en juni veel omzet mislopen moge duidelijk zijn. We verwachten dit boekjaar met een klein verlies af te zullen sluiten maar dankzij het strakke financiële beleid van onze financiële commissie onder aanvoering van Michel kunnen we dit hebben.

Technische zaken

Volgend seizoen spelen onze selectie-elftallen allen in dezelfde klasse als afgelopen jaar. De technische staf voor komend seizoen voor Heren 1 en 2 en Dames 1 is bijna rond. We zoeken enkel nog een assistent scheidsrechter voor het 2e, mocht je iemand kennen die dat zou willen doen geef dat dan door aan Hans Wossink. Diverse jeugdspelers worden overgeheveld naar de eerste selectie van Arno Heersink, we wensen hen nu al veel succes.

Jeugdzaken

Eind april mocht de jeugd weer begeleid gaan sporten. Voordat de gemeente en de KNVB met exacte richtlijnen kwamen waren we dankzij de inspanningen van de jeugdcommissie onder aanvoering van Peter Breuker al aan het voetballen op ons sportpark. We hebben ons keurig aan alle richtlijnen gehouden en vanaf de herstart verliep het prima, de opkomst bij alle teams was nog nooit zo groot, mooi! We trainen nog door tot en met de zomervakantie van de scholen. Daarna zullen we extra activiteiten in juli/augustus gaan ontplooien voor zowel onze eigen leden als derden.

Wat ik in mijn vorige voorzitterspraat ook al aangaf geldt nu nog steeds : doe nog steeds voorzichtig, blijf een beetje op elkaar letten en blijf gezond.

“Wat er gebeure, wij blijven trouw, die wit en zwarte kleuren en de kousen blauw“

Met vriendelijke groet,
Ronald Ruesink
Voorzitter