Dag allemaal,
De zomer is voorbij, het seizoen 2020/2021 staat voor de deur.

We mogen stellen dat het een bijzondere tijd is, COVID 19 houdt ons nog steeds in zijn greep. Niemand weet precies wat er nog staat te gebeuren en of het al snel voorbij zal zijn. De verwachting is dat het nog wel even zal duren voordat er een vaccin is dus daar zitten we mooi mee. Ook voor Sportclub Varsseveld is dit een lastig verhaal.

Zoals altijd hebben we weer tijd besteed aan het maken van een begroting. Dat viel deze keer niet mee. Normaal gesproken kunnen we redelijk inschatten hoe het jaar gaat verlopen en wat onze kosten zijn, onze uitgaven hadden we ook redelijk in beeld en daar kwam dan meestal een positief resultaat uit. Hoe anders gaat het nu. Het is nu heel lastig in te schatten wat onze inkomsten zullen zijn. De kermis (lees: het vogelschieten) is niet doorgegaan, het aantal mensen dat in de kantine is toegestaan is beperkt i.v.m. de 1,5 meter afstand, Carbid Ludiek staat op de tocht en ga zo maar door. We hopen door allerlei maatregelen het verlies tot een minimum te beperken, we hebben ook nog wel een buffer, maar het zal toch lastig worden.

Wat betreft het aantal leden mogen we niet klagen. De exacte aantallen zijn nog niet bekend. We zullen wat minder seniorenleden hebben, maar daar staat een mooie aanwas tegenover van de allerjongste jeugd.

Financiën

Ondanks dat de kantine van maart t/m juli dicht is geweest en er daaruit dus nauwelijks geld is binnengekomen hebben we het seizoen 2019/2020 toch nog redelijk afgesloten. Weliswaar met een (klein) verlies maar dat kunnen we hebben. De exacte cijfers zullen tijdens de ALV van maandag 26 oktober bekend worden gemaakt.

Jeugdzaken

Begin augustus zijn de kinder-doe-dagen op ons sportpark gehouden. Onder leiding van vrijwilligers van Kinderkamp de Vennebulten werden zo’n 240 kinderen 3 dagen op Oberink vermaakt. Ondanks de hitte vonden de kinderen het geweldig, zeker nadat Bart Heersink van het klusteam de sproei-installatie in werking stelde. Mooie manier van samenwerken tussen Varsseveldse clubs! Onze eigen jeugd is op maandag 17 augustus weer begonnen met trainen, we hopen dat het voor iedereen een mooi en sportief jaar gaat worden.

Nieuwe bestuursleden

Voor het komend seizoen zijn alle bestuurstaken weer ingevuld. Gedurende het seizoen moeten we weer op zoek naar nieuwe kandidaten. In een volgende “voorzitterspraat” zal ik bekendmaken welke functies dat zijn.

Technische zaken

De leiders van de lagere elftallen hebben bij elkaar gezeten om te bespreken hoe e.e.a. in Corona-tijd moet gaan verlopen: de veldindeling, kleedkamerindeling, kantinebezetting; alles is weer even doorgenomen zodat hopelijk voor een ieder alles weer duidelijk is. Zondag 30 augustus begint voor de meeste teams het (beker) seizoen weer. We wensen jullie allemaal veel succes, maak er een leuk, sportief en bovenal gezellig jaar van.

Sponsoring

Ondanks de economisch lastige tijd blijven de meeste sponsoren ons gelukkig wel trouw. Ik wil hen hierbij dan ook vast hartelijk bedanken voor hun steun in het komende seizoen. Graag zien we jullie terug op Oberink.

Accommodatie

De werkzaamheden op ons sportpark blijven doorgaan, Corona of niet. Het klusteam is in de zomermaanden dan ook ‘gewoon’ doorgegaan al scheelde het wel een slok op een borrel dat er niet met zware brandslangen gesjouwd hoefde te worden om te sproeien. We hebben nog wel plek voor enkele klussers, dus mocht je zin hebben of iemand kennen die handig is en een paar uurtjes in de week wil helpen, laat het mij dan weten.

Tot slot

We hebben als bestuur een Corona-protocol opgesteld. Probeer je ook vooral aan deze richtlijnen van de vereniging te houden, zodat we niet als politie rond hoeven te lopen. Samen moeten we het doen!

Wat ik in mijn vorige voorzitterspraat ook al aangaf geldt nu nog steeds: doe nog steeds voorzichtig, blijf een beetje op elkaar letten en blijf gezond.

“Wat er gebeure, wij blijven trouw, die wit en zwarte kleuren en de kousen blauw“

Met vriendelijke groet,
Ronald Ruesink
Voorzitter