2021 is al weer een aantal weken onderweg. Helaas is er wat betreft Covid-19 nog weinig veranderd en blijven we met een onbevredigend gevoel op zoek naar wat vertier. Thuis komen de muren soms op ons af. De kids kunnen we soms wel achter het behang plakken (en zij hun ouders waarschijnlijk ook) en er wordt nog steeds niet in competitieverband gesport. Gelukkig mogen de jeugdteams nog wel blijven trainen en onderling wedstrijdjes spelen. Hier wordt gelukkig volop gebruik van gemaakt. Ik hoop dat met de komst van het voorjaar, de vaccinaties en het verstandig omgaan met de situatie, het einde van het voetballoze tijdperk in zicht is. Ik heb deze keer niet heel veel nieuws te vertellen maar ik hoop dat jullie allemaal, speelsters, spelers, trainers, leiders, vrijwilligers, sponsoren, donateurs en iedereen die Sportclub een warm hart toedraagt, zo toch goed geïnformeerd blijven over het wel en wee van ons mooie cluppie.

Financiën

Omtrent de financiën is er weinig te melden. Wat ik persoonlijk geweldig vind, is het feit dat 99% van de leden keurig zijn contributie heeft betaald. Dat we in deze bijzondere tijd allemaal solidair zijn met onze club is gewoon super! De overheid en de KNVB stimuleren dit gedrag ook, maar het moet dan nog wel gebeuren, nogmaals super van ieder lid!

Jeugdzaken

De jeugd traint gewoon door en speelt onderlinge wedstrijdjes. De opkomst is goed, de kinderen komen met plezier naar Oberink. Een compliment aan alle leiders, trainers en coördinatoren die dit elke keer ondanks de lastige omstandigheden toch weer mogelijk maken.

Technische zaken

We zijn aan het inventariseren of er voor het eerste elftal een alternatieve competitie kan worden gespeeld. Samen met 7 andere 2e klassers een onderling toernooi. Ook voor andere teams wordt bekeken of we nog wat wedstrijden kunnen laten plaatsvinden. Ook de KNVB is hierover aan het nadenken, ben benieuwd waar zij mee komen.

PR - Sponsoring

Zoals ik de vorige keer al heb aangehaald zijn de sponsoren ons erg trouw. Ondanks de Corona blijven zij ons steunen. Ik wens hen in deze tijd veel sterkte en nogmaals bedankt voor jullie ondersteuning van Sportclub.

Accommodatie

Onderhoud is behoud dus alle onderhoudswerkzaamheden gaan gewoon door. We zijn nog steeds op zoek naar actieve 60 plussers, dus heb je zin om 1x in de week een paar uurtjes te komen helpen laat het aan Gerwin Radstake (06-25321825) weten.

Nieuwe bestuursleden

De zoektocht naar nieuwe bestuursleden wordt binnenkort gestart. Mocht je hier zelf iets voor voelen of denk je iemand te kennen die één van de functies (voorzitter/penningmeester/PR-sponsoring) zou willen invullen laat het mij (06-51407894) dan weten aub.

Tot slot

Financieel is het voor het bestuur op dit moment lastig te beoordelen waar we aan het eind van dit seizoen zullen staan. Wat doet de overheid nog richting de clubs, wat de KNVB ? Mocht het zo zijn dat we als club voldoende liquiditeit behouden en toch onze noodzakelijke en gewenste investeringen kunnen doen dan overwegen we om eventueel een deel van de contributie te compenseren. Of dit gaat lukken zullen we te zijner tijd zien.

Ik herhaal nog maar eens wat ik al vaker heb gezegd : doe nog steeds voorzichtig, blijf een beetje op elkaar letten en blijf gezond.

Tot ziens op Oberink!

Met vriendelijke groet,
Ronald Ruesink
Voorzitter

“Wat er gebeure, wij blijven trouw, die wit en zwarte kleuren en de kousen blauw“