Het seizoen 2020-2021 zit er weer op en 2021-2022 staat voor de deur. Over het afgelopen seizoen valt weinig te melden, want er is nauwelijks gevoetbald. De senioren hebben in september/oktober een paar potjes gespeeld en daarna slechts mondjesmaat getraind met allerlei restricties. Voor de jeugdteams bijna hetzelfde verhaal, zij mochten wel redelijk normaal door blijven trainen, maar ook geen wedstrijden tegen andere clubs spelen. Ik ga ervan uit dat het komende seizoen wat dat betreft beter wordt.

Financiën

We zijn het seizoen in financiële zin redelijk goed doorgekomen. Er staan ons echter in de nabije toekomst nog wel wat uitdagingen (lees investeringen) te wachten zoals het jubileumboek 100 jaar Sportclub, renovatie tribune, renovatie keuken in de kantine, enzovoorts, enzovoorts. Voor al deze zaken is geld nodig dat we maar één keer kunnen uitgeven. Op de ALV van oktober zullen we hierop terugkomen.

Jeugdzaken

De jeugdteams mochten wel gewoon trainen en de meeste teams hebben zelfs nog een paar “echte“ wedstrijden gespeeld. Er zijn veel evenementen georganiseerd voor de jeugd. Een vriendjes- en vriendinnetjesdag, het oranjefeest en een heus voetbalkamp met overnachting zijn zo maar een paar voorbeelden. Mede hierdoor is er een enorme aanloop van de jongste jeugd geweest. Een compliment aan alle leiders, trainers en coördinatoren is hier wel op zijn plaats.

Technische zaken

In juni is er een onderling toernooi gehouden voor de lagere seniorenteams aangevuld met de jeugd van JO19-01 en JO19-02. Op vier zondagen werd er op Oberink eindelijk weer gevoetbald. Ook na afloop was het weer ouderwets gezellig op het terras. Gezien alle positieve reacties was dit een goed initiatief en misschien een begin van een mooie traditie. Ik wil bij deze Berry Smits nog even bedanken voor het snelle en professioneel organiseren hiervan.

De teamindeling voor het komende seizoen is weer geregeld. We starten bij de senioren met 8 herenteams, 2 vrouwenteams en nog enkele 25+, 35+ en 45+ teams. Het walking-football groeit gestaag, momenteel zijn er zo’n 22 oldies die iedere donderdagochtend trainen.

PR - Sponsoring

Gelukkig zijn bijna alle leden en sponsoren hun financiële verplichtingen nagekomen. Ook voor komend seizoen ziet dat er goed uit. Mede dankzij de inspanningen van deze commissieleden staan we er financieel goed voor.

Accommodatie

De tribune is helaas toch wel wat slechter dan we dachten. Een commissie is aan het bekijken hoe we dit gaan aanpakken. Wordt zeker vervolgd. Het onderhoud van ons hele sportpark is gewoon doorgegaan. Het ziet er dan ook allemaal goed verzorgd uit. Dank aan alle vrijwilligers die dit voor elkaar boksen. We hebben nog wel plek voor enkele actieve 60 plussers voor het klusteam. Mocht je ons willen helpen meld je dan aan bij Gerwin Radstake 06 25 32 18 25.

Nieuwe bestuursleden

We hebben de zoektocht naar een nieuwe voorzitter stopgezet omdat we deze hebben gevonden. In de loop van september zullen we bekend maken wie dat gaat worden. Wel zoeken we nog een geschikte penningmeester en een bestuurslid PR-Sponsoring. Mocht je interesse hebben dan hoor ik dat graag.

Tot slot

De KNVB, met 1,2 miljoen leden, bijna 3000 verenigingen en zo’n 400.000 vrijwilligers, heeft dit jaar iets opmerkelijks besloten. Een historisch feit. Het wordt nu mogelijk voor vrouwen om in de A-categorie (Heren 1 en Heren 2) bij de mannen uit te komen. Ben benieuwd wie bij ons de eerste dame zal zijn die in het keurkorps van Arno Heersink haar opwachting maakt.

De ALV is vastgesteld op maandag 25 oktober 2021 om 20.00 uur in de kantine. Noteer deze datum vast in jullie agenda’s.

"Wat er gebeure, wij blijven trouw, die wit en zwarte kleuren en de kousen blauw"

Tot ziens op Oberink!

Ronald Ruesink, voorzitter