We mogen allemaal weer de wei in !!

Gisterenavond kondigde het nieuwe kabinet aan dat al het buitensporten bij sportclubs weer zonder (tijds)beperkingen is toegestaan. Dit betekent dat alle trainingen weer mogen doorgaan, zowel voor de junioren als de senioren. Let goed op de berichtgeving van trainers en leiders over wat dat voor jouw team betekent vanaf aankomende maandag.

Het spelen van competitiewedstrijden is op dit moment helaas nog niet toegestaan. Voor komend weekend staan er al wel wedstrijden gepland voor de jeugdteams tot en met JO11, maar het is niet te verwachten dat die ook daadwerkelijk door zullen gaan. Houd ook hier de berichtgeving van trainers en leiders goed in de gaten. Mogelijk dat er nog wel onderlinge oefenwedstrijdjes georganiseerd worden.

De jeugd tot en met 17 jaar mocht al eerder weer het veld op. Zaterdag 8 januari was er vanaf 9:00 weer leven op sportpark Oberink, maar wat was het k-k-k-k-oud! Het kunstgras kon nog niet gebruikt worden omdat de hagel van de vrijdag er voor er nog op lag, maar wat hebben ze weer heerlijk gebald!! De JO6 en JO7 heeft een leuke training van Hans Boesveld met de hulp van de super-papa’s van Lenn en Jari gehad en de JO8 en de JO9 speelden beiden een mixtoernooitje. Later op de ochtend maakten ook de oudere lichtingen hun opwachting. Op 11 januari zijn de reguliere trainingen weer van start gegaan, weliswaar nog tot 20.00 uur, maar vanaf deze week kunnen we weer de hele avond op onze velden terecht. We duimen voor een jaar met heel veel voetbal!

Uw kind aanmelden? Dat kan al vanaf 4 jaar
Aanmelden bij Sophie Hulsman tel nr. 06-19749243.

Zo, dat was het belangrijkste nieuws eerst!
Als nieuwe voorzitter mocht ik op 8 november tijdens de ALV het stokje overnemen van Ronald Ruesink. Ik zet graag de ingeslagen weg voort om jullie regelmatig via een nieuwsbrief op de hoogte te stellen van wat er binnen de club op de voor- en achtergrond speelt. Dat doe ik uiteraard niet alleen, maar samen met het bestuur en de verschillende commissies. De eerste 10 weken van mijn bestuursperiode waren op z’n zachts gezegd ‘bewogen’. Direct na de ALV werden er door het kabinet alweer nieuwe maatregelen afgekondigd en moesten we stap voor stap verder op slot. Publiek was niet meer toegestaan, trainen was van de baan, mondkapjes in de kantine en CTB controle bij de kantinedeur en uiteindelijk als bestuur moeten besluiten om tot nader order geen alcohol te schenken.

Op woensdag 7 december kregen we bericht dat ons lid van verdienste Theo Bruggink op 63-jarige leeftijd plots was overleden. Er ging een grote schok door de vereniging, want Theo was een man die midden in de vereniging stond en veel voor de club en de leden heeft betekend. Na wikken en wegen werd besloten om de wedstrijden van het weekend erop door te laten gaan. In ijltempo werden alle teams voorzien van rouwbanden en werd er bij alle teams van klein tot groot een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Theo. Op zondagochtend waren de kinderen en kleinkinderen van Theo op het veld aanwezig toen het eerste en tweede team een minuut stilte hielden.

Aan de oproep om op dinsdagochtend om 08.00 uur op de club te verschijnen voor een laatste eerbetoon aan Theo werd massaal gehoor gegeven. Ruim 250 mensen trotseerden kou en donkerte en vormde een lange erehaag vanaf de oefenhoek tot aan de kantine. Theo werd begeleid door zo’n 25 jongens in sc Varsseveld tenue, waarvan Theo onlangs nog leider was geweest. Theo reed onder applaus en door de rook van vele fakkels voor de laatste keer over het clubterrein waar hij al 50 jaar kind aan huis was.

We hebben als club op een indrukwekkende wijze afscheid kunnen nemen van een clubicoon. De familie heeft meermaals aangegeven dat ze zeer geraakt waren en enorm waarderen wat wij als club hebben ondernomen om Theo de laatste eer te bewijzen. Eerdaags zal het condoleance boek voorzien van foto’s worden aangeboden aan de familie als een laatste aandenken namens de club. Aan iedereen die hier op wat voor een wijze dan ook een bijdrage aan heeft geleverd, nogmaals grote dank.

En nu kijken we weer vooruit. Met de eerste positieve stappen van deze week hopen we de rest van het seizoen gewoon onze wedstrijden te kunnen spelen en het seizoen tot een goed en succesvol einde te brengen.

Algemene Ledenvergadering

Op maandag 8 november werd de Algemene Ledenvergadering gehouden in de kantine van onze sportclub. Ongeveer 70 leden waren aanwezig en waren getuige van het benoemen van maar liefst 5 leden van verdienste. Dick Klein Wassink, Bart Heersink en Peter Breuker werden bedankt voor hun jarenlange, belangeloze inzet voor de club en kregen een speldje, een pen en een oorkonde aangeboden.

Ook de aftredende bestuursleden Ronald Ruesink en Michel de Wolf werden tot lid van verdienste benoemd. Niet alleen vanwege hun bestuursperiode, maar ook voor de inspanningen die zij op andere momenten en manieren voor de club hebben geleverd.

Tijdens de vergadering werd Maikel Fraikin tot nieuwe voorzitter benoemd en Rogier Hoftijzer tot nieuwe penningmeester. Hans Wossink en Eric Heersink traden ook volgens schema af. Hans had zich herkiesbaar gesteld en werd voor nog eens drie jaar benoemd tot bestuurslid Technische Zaken. Voor de functie van Eric (PR en Sponsorzaken) is nog geen nieuwe kandidaat gevonden. Verderop in de nieuwsbrief meer daarover.

De notulen van de ALV zijn hier terug te vinden.

Vrijwilligers

Iedere vereniging heeft vrijwilligers nodig. Overal zie je oproepen om vrijwilliger te worden bij een vereniging. Het lijkt wel alsof niemand wil of dat ze er niet zijn. Of dat je als vrijwilliger je nek in een strop hangt en altijd op de club moet zijn. Geen tijd meer voor jezelf of voor jouw eigen plannen.

Bla, bla, bla … weer hetzelfde verhaal.
Als je nu nog niet verder bent gescrold, dank je wel, want ik wil graag mijn kijk hierop met jullie delen en ik hoop dat het jou of iemand anders een ander inzicht geeft;

We hebben bij sc Varsseveld HEEL VEEL vrijwilligers die HEEL VEEL werk verzetten. Ze zorgen er samen voor dat alle leden hun sport met veel plezier kunnen beoefenen. Daar zijn we trots op en daar hebben we als vereniging heel veel waardering voor. Afgelopen Kerst hebben we alle vrijwilligers weer een mooi Kerspakket kunnen aanbieden als blijk van dank voor al hun werk.

Maar vrijwilligers zijn net mensen … ze gaan door verschillende levensfases en hebben op het ene moment meer tijd te besteden aan de club dan op het andere moment. Wat we als vereniging dus nodig hebben is DOORSTROMING van vrijwilligers. Er zijn namelijk mensen die soms even wat minder kunnen of willen betekenen voor de club, of misschien zijn uitgekeken op een bepaalde functie/rol die ze hebben vervuld. Er is dus altijd vraag naar nieuwe vrijwilligers en er worden dus regelmatig oproepen voor gedaan. We zien dat vooral bij mensen die nog niet eerder vrijwilliger zijn geweest de twijfel overheerst.

Binnen iedere vereniging ligt het gevaar op de loer dat telkens dezelfde mensen worden gevraagd om een vrijwilligerstaak op de pakken. Super dat die mensen het dan heel vaak nog willen doen ook, maar het is niet duurzaam. Ze doen het dan vaak nog samen met hun andere/vorige taak en ook bij hen raakt de tijd en de energie een keer op.

Ik heb daarom de volgende oproep:

 • Bel me op, stuur mij een mail of spreek me aan.
  0621-830561 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Vraag vrijblijvend naar wat we verwachten van een vrijwilliger en wat dat voor jou betekent en oplevert;
 • Geef aan welke tijd je maximaal kunt missen en waar je interesses liggen (en waar zeker niet);
 • Wanneer en waar kun je die tijd missen; overdag, ’s avonds, in het weekend. Alleen vanuit huis of ook op de club?
 • Vergelijk jezelf niet met die supervrijwilligers die we hebben rondlopen. Die zijn zeldzaam en doen vaak ook zeldzaam veel werk. Maar bedenk dat als je een kleine taak van zo iemand kan overnemen, ook die supervrijwilliger nog heel lang lol blijft houden in zijn werk.

Ik weet zeker dat er iets is wat je kunt doen. En daarmee maak je het werk voor andere vrijwilligers dus weer een stukje lichter. Dan houdt iedereen er lol in en daarmee houdt iedereen het het langste vol. Hieronder staan een aantal vacatures. Dit zijn taken die we nu echt op korte termijn moeten invullen om er voor te zorgen dat er voldoende aandacht is voor het onderwerp en andere mensen niet gaan omvallen, omdat ze zoveel bordjes in de lucht moeten houden.

Vacatures

 • Bestuurslid PR en Communicatie – Als lid van het bestuur verantwoordelijk voor alles wat met communicatie en PR te maken heeft. Hieronder valt organisatie van websitebeheer, opstellen nieuwsbrieven, opstellen en bewaken social media beleid, media-uitingen, branding, enz.;
 • Coördinator Sponsorzaken – Verantwoordelijk voor de coördinatie van het team Sponsorzaken. Samen met het team beheer je de sponsorcontracten, werf je sponsoren en bedenk je nieuwe sponsorconcepten.
 • Medewerker PR en Communicatie – inhoudelijk websitebeheer en versturen (digitale) nieuwsbrief;
 • Technische Commissie: technisch coördinator jeugd bovenbouw – verantwoordelijk voor de uitvoering van het technische beleid bij de jeugdteams vanaf JO13 en de technische begeleiding van de trainers. Tevens verantwoordelijk voor volgen ontwikkeling individuele spelers en inspelen op maatschappelijke thema’s binnen deze leeftijdsgroep;
 • Coördinator JO13 en JO15 – Wedstrijdzaken, aanspreekpunt technische staf, aanspreekpunt ouders;
 • Bestuurslid Secretaris (vanaf november 2022, inwerkperiode per heden) – In de volgende ledenvergadering moet een nieuwe secretaris benoemd worden. Door nu al aan te haken bij de werkzaamheden van de huidige secretaris bieden we een warme overdracht voor de opvolger;
 • Adviesraad-lid – In de Adviesraad nemen leden van de vereniging deel die regelmatig gevraagd en ongevraagd advies geven aan het bestuur over beleid en uitvoering.

Alle jeugdteams online op de site!

Heb je jouw team al gevonden op de website van Sportclub Varsseveld. Kijk gauw hier en zoek je zelf. Er is zelf een download formaat, zodat je de foto in hoge resolutie kunt printen of laten afdrukken!

Trainers volgend seizoen

Uit de Gelderlander:

Arno Heersink blijft trainer bij goed presterend Varsseveld

VARSSEVELD - Arno Heersink is ook volgend seizoen trainer van tweedeklasser Varsseveld. Heersink begint dan aan zijn derde seizoen bij de club in zijn woonplaats.


Arno Heersink. © Theo Kock

Varsseveld presteert dit seizoen uitstekend en staat vijfde in 2I. Hij was eerder ook hoofdtrainer bij FC Bergh, Witkampers en AD'69. Ook was Heersink een aantal jaren assistent-trainer bij AZSV in Aalten.

Toelichting Sportclub Varsseveld:
Arno is sinds vorig seizoen trainer van onze club. Na jaren bij andere clubs was het eindelijk zover dat de club waar hij begon als jeugdtrainer, hem ook als hoofdtrainer kon aanstellen. Vorig seizoen konden we helaas niet afmaken vanwege Corona. Dit seizoen zijn we op de goede weg. Ook het inpassen van de diverse jeugdspelers gebeurt nu en zo langzamerhand zijn we de contouren zichtbaar. Daarom heeft het bestuur besloten het contract met Arno te verlengen.

Bij ons tweede elftal is Hans Boesveld nu voor het eerste jaar trainer. De nieuwbakken trainer bevalt het erg goed en ook de groep is erg enthousiast. Daarom is ook het contract met Hans verlengd. Nu maar hopen dat we dit seizoen de reguliere competitie, bij voorkeur succesvol, kunnen afronden.

tB Family Office sponsor nieuwe trainingstenues voor alle jeugdspelers!

Zoals tijdens de jaarvergadering besloten gaan we alle jeugdspelers voorzien van complete tenues en trainingspakken. Om voetbal voor iedereen betaalbaar te houden hoef je straks alleen nog lid te worden en een paar voetbalschoenen te hebben om te kunnen voetballen. De vereniging stelt voor alle jeugdleden de kleding ter beschikking. Het lidmaatschap zal derhalve met twintig euro per jaar verhoogd worden. Echter hoeft men geen kleding meer te kopen, hierdoor hoeven ouders/verzorgers niet meer in de buidel te tasten voor (steeds wisselende kleding). Hierdoor proberen we de drempel om met voetbal te starten laag houden. Familie ten Brinke heeft hiervoor een bijdrage geleverd in de investering hiervoor, zodat we de lidmaatschapsverhoging beperkt kunnen houden.

Voor nu het einde van onze update.
Zorg goed voor jezelf, zorg goed voor elkaar.
Blijf allemaal gezond en tot snel op Oberink.

Maikel Fraikin
voorzitter