Follow

V6 – AD’69 4

KABOEM !! Het is ‘s avonds 7 uur op de derde donderdag van augustus. Met een daverend kanonschot wordt het nieuwe seizoen van Varsseveld 6 ingeluid. Want waar de volksfeesten voor de meeste Varssevelders bestaat uit laveloos bijpraten met dito aangeschoten schoolvriendinnetjes van toen, heeft de technische staf een heus strategisch strijdplan paraat. Verdeeld over de vier dagen wordt er, ieder ruim voorzien van wettig volksfeest betaalmiddel, tactisch stelling genomen op de verschillende feestlocaties. Met name de Varsseveldse (donder)avond, schieten op Oberink, de zatermiddagtent en het zondagse frühshoppen zijn tactisch van cruciaal belang voor het welslagen van het nieuwe seizoen.

Helaas moesten we vorig jaar afscheid nemen van WillemWillem, Menno, Arnold, Oerie, Luuk en Daan. In eerste instantie werd nog in volle paniek ‘even Apeldoorn gebeld’, maar naarmate het feest op gang kwam kreeg de staf het tactische spel steeds meer in de vingers en werden de successen aaneengeregen. En we moeten Geert, Harro en Bertjan toch echt complimenteren met het behaalde resultaat dit jaar. Van heinde en ver kwamen de zieltjes; ze werden gezalfd, gelaafd en uiteindelijk gewonnen. Alle registers gingen open en we mogen daarom vol trots de volgende talenten als nieuwe aanwas van Varsseveld 6 presenteren: Barry Schuurman, Jurgen Massen, Brian Wassink, Erik Kolenbrander, Rogier Hoftijzer, Mark Neleman en good old Ton Heintje Scholling.

Als kers op de voorbereidingstaart had de staf ook nog een oefenpotje tegen de groenen uit Aalten georganiseerd. Het moet toch niet gekker worden. Maar eerlijk is eerlijk; heerlijk voetbalweer, fijne tegenstander, maarliefst vier wissels en zowaar al wat publiek langs de lijn. Prima start van het seizoen. In de kantine en kleedkamer werd de nieuwe lichting eens flink onder handen genomen, maar stuk voor stuk prima aanvullingen voor het team.

Het voetbal verliep het eerste kwartier nog wat stroef en de vier nieuwelingen moesten nog even een beetje warmdraaien om mee te komen in de geoliede voetbalmachine die V6 inmiddels toch wel is geworden. Maar eenmaal aan de gang had V6 het meest balbezit en kon het serieus opbouwen richting het doel van de Aaltenaren. MOTM Bart wist halverwege de eerste helft de bal aan de rechterkant van het veld vrij te spelen en gaf een puntgave voorzet op Martijn, die hem vervolgens prima binnenkopte. Volgens iedereen langs de lijn een prima prestatie, aangezien zijn nieuwverworven helm hem geen moment in de weg leek te zitten.

V6 had ook de rest van de eerste helft het beste van het spel, maar na eenvoudig balverlies ver op de Aaltense helft, lukte het de Groenen om de bal na twee keer aanraken over de verbaasde Harro heen te schieten en gingen we met een 1-1 stand aan de thee. Na enkele omzettingen had V6 het in de tweede helft toch weer even wat moeilijker en kreeg AD meer balbezit en meer kansen. Echt gevaarlijk werd het gelukkig nooit. Het laatste kwartier kreeg V6 meer grip op de wedstrijd. Het was weer Bart die na een goede slalom Martijn helemaal vrij speelde waarna de 2-1 in het boekje van de scheidsrechter kon worden geschreven. Het slotakkoord was voor Bart zelf die vlak voor tijd van buiten de zestien de bal langs de keeper dreunde; Eindstand 3-1.

Het goede nieuws is dat de voorbereiding dit jaar tip-top in orde is. De aanwezige spelers kennen inmiddels hun posities en zijn volledig op elkaar ingespeeld; en dan te bedenken dat het bekertoernooi nog moet beginnen. Voor de afmelders van deze week is er ook goed nieuws; nog niet alle posities zijn vergeven. Zo zoekt de staf nog een reserve-vlagger, twee wassers, verschillende bestuurders voor de uitwedstrijden, waterzakdragers en mensen voor onze bardienstbeurten in januari. Schroom dus niet om je alsnog aan te melden bij onze staf, want we hebben je er graag bij!!