Follow

Na maanden wachten bereikte de thermometer eindelijk de dubbele cijfers. Het teken om de voetbaltas weer in te pakken en richting het voetbalveld te gaan. Daar aangekomen stonden er al een paar teamgenoten met een zuurstofmasker. Maanden van inactiviteit zorgden ervoor dat een fietstocht naar het voetbalveld al zorgde voor zuurstoftekort.

Natuurlijk hebben wij tijdens de winterstop ons best gedaan om na de winterstop, zo uitgerust mogelijk op het veld te staan. Dus geen zaalvoetbalactiviteiten of fitness voor ons. Wij moeten het hebben van onze fluwelen techniek en dat gevoel raken wij nooit kwijt. Bijkomend voordeel was dat wij de underdog waren, nummer 2 uit de competitie Longa kwam op bezoek.

Natuurlijk moest er een strijdplan worden bedacht. Hiervoor hoeven wij echter niet 300 minuten voor de wedstrijd in de bestuurskamer te zitten, en een veel te lange preek van de coach aan te horen. 5 woorden waren genoeg: Verdedigen, counteren en niet voetballen.

De wedstrijd werd op gang gefloten en voordat Longa het doorhad ging Eelco al alleen af op de keeper! Helaas was het ook voor hem weer even wennen om een keeper en een goal te zien. Van schrik liet hij de bal liggen en kon de keeper hem simpel oppakken. 2 minuten later was er hetzelfde scenario, gelukkig bleek Eelco weer te weten wat hij normaal gesproken in dat soort situaties doet. De bal tegen het net aanschieten! 1-0 voor de Witten!

Natuurlijk kreeg Longa van ons de bal zodat ze konden laten zien dat zij de bal konden rondspelen. Maar op momenten dat ze de bal verloren waren wij levensgevaarlijk. Zo raakte Eelco met een schot de paal, en wist Tom na een zeer indrukwekkende sprint net het doel te missen. Zijn inzet op 3 meter van de goal verdween over het lege goal.

In de rust werd vooral stilgestaan bij zijn sprint en het feit dat niemand anders bij ons in de selectie zo dicht in de buurt van de bal zou zijn gekomen. In de rust werd nog even het strijdplan benadrukt: Niet voetballen. Dit kunnen we namelijk het beste.

Een kleine 10 minuten na rust maakte Longa de gelijkmaker, na een soepele aanval over de linkerkant werkte de aanvaller de bal onder Jelle in de goal (1-1). Longa had ook wel het betere positiespel (Oktober 2010 is de laatste keer dat wij dit hebben getraind). Ondanks dat bleven wij gevaarlijk in de counter. In de 70ste minuut gaf Roel H een diepte bal op Eelco die alle verdedigers achter zich liet en de bal over de keeper heen stiftte 2-1.

Op dat moment kwamen er eigenlijk nog maar 2 spelers van het 7de over de middenlijn heen en kon de rest niet meer dan 10 meter achter elkaar rennen. Zie hier het nut van dicht op elkaar voetballen waardoor, na 10 meter is er altijd al een medespelers staat. Echt grote kansen kreeg Longa niet meer waardoor de eindstand 2-1 bleef en de 3 punten in Varsseveld! Deze gala voorstelling werd weer door tientallen zo niet honderden toeschouwers bekeken. En zal voor eeuwig op het netvlies staan door de oogstrelende aanvallen die uit vloeiend positiespel en het vroege druk zetten voortvloeiden. Dank voor jullie steun tijdens de wedstrijd!