Follow

Trekvogels VR1 - Varsseveld VR1

Zondag, 15 oktober.

Uitwedstrijd in Nijmegen Trekvogels DA I vs SC Varsseveld DA I

“Sinterklaas is vroeg dit jaar…”

Lees meer...

Varsseveld VR1 - NSVV Kunde VR1

Zondag 8 oktober: DA I Varsseveld vs DA I NSVV Kunde uit Nijmegen.

Dames belonen prima wedstrijd onvoldoende: 1-1

Lees meer...

Teisterbanders VR1 - Varsseveld VR1

Sublieme seizoenstart van Dames I.

Zondag 24-9: uit tegen Teisterbanders in Kerk-Avezaath.

Winst: 1-7 !

Lees meer...

OVV '67 VR1 - Varsseveld VR1

Bizarre laatste seizoenwedstrijd met half ontblote vrouwen in een cabriolet!

Return tegen OVV ’67 in Oosteind op zondag 21 mei.

 

Lees meer...

Varsseveld VR1 - OVV '67 VR1

Zondag, 14 mei: eerste wedstrijd om de promotie.

DA I Varsseveld vs DA I OVV ’67.

Reclame voor het vrouwenvoetbal.

Lees meer...

Varsseveld VR1 - DVC '26 VR1

Dames I Varsseveld vs Dames I DVC ’26.

Geflatteerde nederlaag, derde periode uit onze handen…

Lees meer...

Longa'30 VR1 - Varsseveld VR1

 

Zondag 9 april:

 

Longa DA I vs Varsseveld DA I.

 

Verdiende overwinning, vervolg van goede reeks.

Lees meer...

Varsseveld VR1 - Westervoort VR1

 Varsseveld VR1 – Westervoort VR 1

Geschreven door: E.A.G. Rap  Assistent trainer dames 1

 

Weinig tegenstand, veel goals (bier en ook wat wijn).

Lees meer...

Varsseveld VR1 - SDOUC VR1

Zondag, 12 maart.

Da I sc Varsseveld vs SDOUC Da 1.

‘wedstrijd met twee gezichten’.

Lees meer...

Varsseveld VR1 - DAW VR1

 

Zondag, 5 maart.

 

Dames I vs Dames I DAW.

 

‘gestolen punt’

 

 

 

Met een weliswaar gehavend team, keeper Kim kuitblessure, spits Pem griep, naast een handjevol andere mankementen, herbergt ons elftal voldoende kwaliteit om bovenin onze klasse mee te kunnen draaien. Om meer druk op de fysiek sterke tegenstander te kunnen uit oefenen speelden we in een 3-4-3 opstelling. Hilde deze week nog uitgeschakeld met een behoorlijke schouderblessure toonde haar fantastische karakter en wedstrijdinstelling door met een paar pijnstillers te spelen. En dan zou ze ook nog zo’n beetje onze beste speelster blijken te zijn.

 

Nu duidelijk was gemaakt dat een warming-up niet alleen een fysieke is maar ook een mentale voorbereiding, iedereen de taak kende en het belang van deze wedstrijd ook, startten we voortvarend aan de wedstrijd. Al heel snel kreeg Sanne een mooie kans, maar rechts is nu eenmaal haar chocoladebeen en richtte die verder geen schade aan de tegenstander. We wilden de ruimte achter de viermansverdedigingslinie gebruiken. In de 13e minuut stuurde Hilde (!) een prachtige dieptepass in die ruimte. Sanne gebruikte haar snelheid en gaf een strakke pass voor het doel waar de snelle Clara opdoek en de bal hard in de hoek schoot. Een prachtig doelpunt en voor ons team toen al het beste moment van de wedstrijd (….)

 

                We gingen (ondanks gemaakte afspraken!) ver van onze tegenstander staan en ze alle ruimte bieden om te voetballen. De aanvoerder bleek over veel loopvermogen en voetbalkwaliteiten te beschikken en kon door ons niet worden afgestopt. Er kwamen weliswaar niet echte uitgespeelde mogelijkheden, maar in de 38e minuut maakte Leonie een overtreding en een terechte penalty was het resultaat. Dit kansje liet de nummer 8 niet onbenut en schoot onberispelijk de 1-1 achter keeper Petra.

 

In de rust deed zich iets vreemds voor. Na ons moest het herenteam I spelen en dat is kennelijk altijd een gevoelig punt (…) Nu werd de scheidsrechter door een ‘hooggeplaatste functionaris van onze vereniging’ gevraagd om onze pauze ‘kort’ te houden zodat de mannen op tijd aan hun wedstrijd konden beginnen. Onze grensrechter Marcel hoorde dat en gaf aan dat ook dames recht hebben op een normale pauze tussen de wedstrijdhelften. Het is ook beledigend voor onze tegenstander en de scheidsrechter in onze ogen. We hebben dan ook een normale rust gehad en dus ook gelegenheid om met elkaar te praten over wat goed en fout ging.

 

We begonnen wederom aardig, maar het was “zo’n dag’ waarop het niet loopt en ook niet gaat lopen. Dat merkte onze tegenstander en met name de aanvoerder onderstreepte dat door in de 75e minuut dwars door het centrum op te stomen en de bal snoeihard in de bovenhoek te schieten. Een terechte achterstand. Wij bakten er niets meer van. Yi-Lien en Loes ingebracht voor de leeg gespeelde Feikje en Aafke. We voetbalden wel iets beter het laatste kwartier, maar nog steeds verder onder ons niveau!

 

                Hebben we deze competitie nogal eens pech gehad of een scheidsrechter die ons zwaar benadeelde. Dit keer kregen we wat terugbetaald: in de 82e minuut dook de keepster van DAW over een ‘rolletje’ van Myrthe en stond het zomaar 2-2! Het was totaal onverwacht en tegen de verhouding, dat de doelpuntenmaakster niet eens juichte (…) Dat dit onterecht was vonden ook de dames uit Brabant en die toonden aan te willen winnen. Met kunst- en vliegwerk bleef het 2-2, waarbij zelfs Sanne nog de 3-2 op haar voet had. Maar ja, die zit helaas voor haar en ons niet in haar beste fase. De scheidsrechter, de heer Kiric, floot voor de  laatste keer naar 93 minuten. Voor ons een gestolen punt, maar ook wel een keer lekker.

 

                Op de vraag in de kleedkamer of men moe was, zei iedereen “kapot”. Tja, als je niet kort dekt moet je ontzettend veel lopen en dat kost kracht en daar wordt je heel moe van. Voor ons een wedstrijd om lering uit te trekken. Immers, volgende week de derby tegen onze vriendinnen uit Ulft (SDOUC).

 

 

 

Overigens: om 13.52 uur was iedereen, inclusief een kwartiertje pauze en naspeeltijd van het veld. Gelukkig hoefden onze mannen niet op ons te wachten. Gefeliciteerd met de mooie overwinning op OBW!

 

 

Foto 1: de tegenstander DAW uit het Brabantse Schaijk heeft er zin in en
gaat het Varsseveld heel moeilijk maken.Foto 2: de aanvoerder (Sanne) stelt het team voor aan scheidsrechter Kiric.Foto 3: keeper Kim op krukken. Vermoedelijk een spierscheuring.

 

 

Ton Wiggers

 

Trainer-Coach Dames I.