Follow

Bizarre laatste seizoenwedstrijd met half ontblote vrouwen in een cabriolet!

Return tegen OVV ’67 in Oosteind op zondag 21 mei.

 

 

Na de prima de luxe wedstrijd van vorige week zondag tegen de vrouwen uit Oosteind –we gaven de winst in de slotminuut weg- volgde nu de return die ons nog lang zal heugen.

 

Om 09.00 uur was de wedstrijdbespreking die begon met de felicitaties aan de jarige keepster Petra, ook de bus bleek versierd te zijn. Omdat we wisten waar de kracht van OVV lag kon dat geen verrassing zijn. We wisten ook zeker dat ze er vanaf de eerste seconde op zouden klappen en ons daar op zouden instellen, daar zouden we ons niet laten verrassen. *Onthoudt dit…

 

De chauffeur van dienst, Albert (toevallig of niet, ook uit Etten) heette iedereen van harte welkom voor de trip van 2x 155 kilometer. En dat gold zeker voor onze speciale gasten, de ouders van Aafke, van Feikje en Pem. De kleinste en meest zwijgzame supporter (Dribbel) stal de show met het speciale tenue dat passend was gemaakt (zie foto’s). Met een versierde bus en gemotiveerd team de reis begonnen en halverwege nog een ‘bakkie’ gedaan langs de A50.

 

Omstreeks 11.15 uur kwamen we in het dorp Oosteind aan en bij het betreden van het complex(je) waren we onder de indruk van het strak gemaaide en op een biljartlaken lijkende hoofdveld (het kan dus…) Onze gasten nestelden zich op een picknick bankje naast het veld en de speelsters gingen zich omkleden om zo snel mogelijk de reiskilometers ‘eruit’ te kunnen lopen.  Iedereen had er zin in en om 11.40 uur begonnen aan de warming-up. De trainer van OVV was op vakantie en diens vervanger vroeg of ‘die nummer 5, met dat mooie strakke schot’ er niet bij was toen hij ons team zag warmlopen. Die en andere info had hij gekregen. Vandaag zou Alicia de nummer 5 (Corine) vervangen en ondanks dat ze er zelf niet zo heel blij mee was, dat goed doen op 1 enkel moment na.

 

Dit keer niet alleen een KNVB scheidsrechter maar ook 2 grensrechters. Dat zou geen onverdeeld succes blijven en met name de oudste van de 2 ( ergens in de 70 vermoeden we) kon onze Marcel op geen enkel moment doen vergeten. De opkomst en het schudden van handen voor het publiek was mooi om te zien. De wedstrijd begon en (*onthoudt dit…) we werden direct onder de voet gelopen. We stonden erbij en keken er naar…on-ge-loof-lijk! Binnen 20 minuten was het 3-0 uit mooi uitgespeelde aanvallen en 1 slippertje van Petra, die echter verder een dijk van een wedstrijd zou keepen en schuldloos was aan de karrevracht aan doelpunten die nog zouden komen. De vier nul in de 30e minuut kwam van de linkervoet van Alicia (dat momentje dus) en de 5 nul (ja inderdaad, de 5-0) door een volledig onterechte penalty. Deden wij dan helemaal niets? Ja, na een half uur speelden we een paar minuten zoals we kunnen en kreeg Sanne een vrije schietmogelijkheid en kon de keepster een schot van Myrthe ternauwernood keren. Natuurlijk was de wedstrijd gespeeld en zat iedereen er in de kleedkamer verslagen maar ook beschaamd bij. DE afspraak, er vol op tegenaan te gaan, werd nu juist niet nagekomen. Dan loop je achter de feiten aan en ga je de rode loper voor de tegenstander uitrollen. Het is een fenomeen waar niet alleen wij mee te maken hebben maar die momenten van totale afwezigheid zie je ook in het profvoetbal wel eens terug, een schrale troost overigens. We namen ons voor om de tweede helft als een 0-0 op te pakken en nu te gaan voetballen. Dat was nu ook het geval en na 47 minuten schoot Sanne een vrije trap onberispelijk in het doel. Een paar minuten laten schoot Myrthe een vrije trap net naast anders was het nog leuk geworden. Er werd nu hard geknokt en het werd zelfs onvriendelijk en met vlagen gemeen. Er was nu wel sprake van een wedstrijd. We konden niet voorkomen dat de counterende ploeg de tweede helft met 3-1 zou winnen en dat het laatste doelpunt het 2e eigendoelpunt (nu een verdedigende kopbal van Myrthe) van de wedstrijd zou zijn. Ondergetekende was tijdens de nabespreking in de kleedkamer feitelijk nog minder amused dan in de rust. Vanwege het feit dat we de tweede helft wel lieten zien wat we kunnen en dat ook in de thuiswedstrijd hebben laten zien. RELATIVEREND: De POSITIEVE conclusie is dat we in twee wedstrijden drie helften minimaal en thuis zelfs beter waren dan OVV, maar in 45 minuten elke droom om eventueel te kunnen promoveren hebben weg gegeven! Maar dat is ook voetbal! Het lijkt derhalve vanwege de uitslag dramatischer dan het werkelijk was. Ook bij OVV was er angst kennelijk. Tot onze enorme verbazing hadden twee meiden vorige week al aangekondigd dat als ze zouden winnen (..) ze zich met ontbloot bovenlijf in een cabriolet door het dorp zouden laten rijden. EN dat deden ze!!

 

Neemt niet weg dat we teleurgesteld waren en op deze wijze de competitie niet hadden willen beëindigen.

 

Tijdens de terugreis nam Wim Roenhorst het woord en bedankte ons voor de volgens hem goede prestatie dit seizoen, uit uitdragen van de firmanaam Roenhorst en nodigde iedereen uit voor een bezoek aan de Mac. Een gejuich steeg op uit de bus waar het goede humeur toch nooit ver weg is. Wat ik nog kwijt wil over de gespeelde wedstrijd is dat iedereen wel de wil had om goed te voetballen maar dat er iets extra’s bij moet. Een eigenschap die vandaag door met name Hilde (die na de wedstrijd vanwege haar inspanning even onwel werd) en de altijd in de strijd voorop gaande Leonie werd getoond. Dat zal iedereen moeten willen opbrengen om volgend jaar er een echt succesjaar van te maken. 

 

Conclusies van het nu afgelopen seizoen:

 

Op de vierde plaats gekomen ( slechte 2e periode anders hadden voor de 1e plaats mee kunnen doen) met 12 x winst, 8 x verlies en 2 x gelijk, met een doelsaldo van 57 voor en 31 tegen. De tweede periode was dramatisch en behaalden we uit 6 wedstrijden maar 5 punten. In de eerste periode werden we tweede en de derde periode is gewonnen.

Ook dit jaar werden we geconfronteerd met het wegvallen van speelsters en heftige blessures. Twee daarvan zelfs het hele seizoen (Chantal en Malou). Ook Bea langdurig afwezig met een blessure en Aafke die pas na de winterstop kon instromen. Nu er een tweede vrouwenteam bijkomt biedt dat meer mogelijkheden, ook om geblesseerden terug te laten komen vanuit het tweede team.

De trainingen werden altijd goed bezocht en er werd veel gelachen maar ook hard gewerkt. Vaak waren wij de laatsten op het trainingsveld en we beginnen ook altijd op tijd.

Er zit nog steeds progressie in het team en we zijn met name mentaal sterker geworden (behalve 1e helft OVV). Soms is het voetbal super, vaak behoorlijk goed, soms onder de maat. We zullen daarin stabieler moeten worden.

De sfeer is geweldig, een vriendinnengroep die het in en buiten het veld zeer goed kunnen vinden met elkaar. Een staf om jaloers op te zijn met Lucie, Astrid (geweldig debuutjaar meid!) en de door het team op handen gedragen Marcel. Om daar de trainer-coach van te mogen zijn en nog  een jaar door te kunnen gaan beschouw ik als een voorrecht. Dank aan mijn meiden en collega stafleden hiervoor! En we hebben altijd fijne supporters die er elke wedstrijd zijn en een geweldige sponsor, de familie (!) Roenhorst, bedankt allemaal!

 

Is er nog iets te zeuren…

 

SC Varsseveld is een geweldig mooie club, met fantastische vrijwilligers, heel fijne collega trainers, gezellig ook niet op de laatste plaats. Wat heet!!

Jammer dat we bij de zo belangrijke wedstrijd bij OVV niemand van het bestuur konden ontdekken. Dat zou voor volgend jaar ook een puntje van aandacht mogen zijn. Zeker omdat de meiden er altijd voor de club zijn. Ik wil echter afsluiten met iedereen een super fijne vakantie toe te wensen en een succesvol komende seizoen.

 

Foto 1: deze foto stond op dumpert en was door OVV zelf geplaatst, weddenschap bij winst op ons!

Foto 2: Dribbel, klaar voor de reis!

Foto 3: met onze versierde bus voor Petra en de 'harde kern' supporters
naar Oosteinde.

Foto 4: vol goede moed en plannen het biljartlaken betreden.

Foto 5: gezellig langs de rand van het veld aan een picknicktafel

Foto 6: bij de Mac een traktatie van de familie Roenhorst!

 

Ton Wiggers

 

Trainer-Coach dames I