Follow

Sublieme seizoenstart van Dames I.

Zondag 24-9: uit tegen Teisterbanders in Kerk-Avezaath.

Winst: 1-7 !

Tijdens de voorbespreking werd de nadruk gelegd op het nemen van eigen initiatief en niet afwachten wat de tegenstander doet. Dat is valse bescheidenheid en dat hoeft niet met de spelers die wij hebben. Om direct met deze uitwedstrijd te beginnen was wel iets om over na te denken. Vorig jaar volledig terecht verloren met 6-1

De omzetting was dat Sanne voor Myrthe zou gaan spelen, dicht bij Pem. Ook was de afspraak om te voetballen, bal het werk laten doen en zorgen om telkens een vrije speler te vinden. Ook vlak voor we aan de wedstrijd begonnen deze elementen nogmaals besproken. Iedereen was er klaar voor. Lekker weertje, supporters uit Varsseveld, beetje lang gras helaas, maar we zouden er voor gaan. 

En dat deden we ook. We zetten de tegenstander direct vast en bleven jagen op de bal en al heel snel kregen we kansen. Clara speelde weer met passie en inzet en kreeg mogelijkheden. Helaas stond het vizier (nog) niet scherp. Wel bij Sanne, die zich meer vooruit prettiger voelt en met een lage schuiven in de 13e minuut de verdiende 0-1 liet aantekenen. We bleven goed combineren en een enorme pegel van Clara spatte op de paal uiteen. We gaven geen kans weg, totdat we in de 36e minuut een vrije trap tegen kregen die feilloos over onze muur in het doel werd geschoten. Zo ontzettend tegen de verhouding in, maar dat is voetbal.

De koppies gingen niet hangen en we bleven de vrije man zoeken en vinden en uit een mooie aanval werd Sanne vrij gespeeld die beheerst 1-2 scoorde. Iedereen voelde dat we deze wedstrijd beheersten.

Vlak voor rust een vrije trap voor ons op 30 meter, schuin voor het doel. Alicia, die heel veel werklust vertoond, ja, inderdaad Alicia. Vader Hof zou zijn ogen niet kunnen geloven. Afijn, de bal werd met grote precisie door haar in de bovenhoek geschoten, echt een geweldig doelpunt.

Met die stand gingen we rusten. Het gevaar lag in de mogelijkheid dat we zouden verslappen. En dan kun je maar zo nog een doelpunt om de oren krijgen. We gingen er weer direct voor en in de 49e minuut uit een mooie aanval over de flanken en een assist van Alicia scoorde Pen de beslissing 1-4. Het verzet was gebroken en we voelden aan dat we de smadelijke nederlaag van vorig jaar konden wegspoelen.

Aafke, ook zeer sterk aan de bal, kwam sterk opzetten en schoot vanuit de 2e lijn de 1-5 tegen de touwen.

Links en rechts ontstonden met name bij de tegenstander wat blessures. In de 2e helft maakte Bettine haar opwachting en met veel drive en energie begon ze aan de wedstrijd. Ze moet nog wennen aan het tempo, maar bewees dat ze goed kan voetballen.

Het was de 67e minuut dat Clara het voor elkaar kreeg om te scoren! Vrij voor het doel mikte ze de bal eerst op de linkerpaal en via de rechterpaal verdween de bal in het doel. Hilariteit alom. Het gezegde ‘niet denken, maar doen’ is een beetje lastig voor deze geweldige voetbalster. Maar… doelpunt nummer 6!

Het team speelde op alle fronten goed. Shireen kwam erin voor de licht geblesseerde Leonie en deed dat goed. Nog wat onzeker in het begin, maar vechtend voor elke meter maakte ze een heel goede indruk. Shireen moet ook nog wennen aan het hogere tempo en durven te voetballen. Maar dat gaat zeker goed komen.

Was er veel te doen vooraf over het meedoen van Bettine. Haar meedoen beloonde ze door snoeihard de eindstand op 1-7 te bepalen.

Een geweldige start van de competitie, met erg leuk en verzorgd voetbal. We staan nu bovenaan en hoe fijn zou het zijn als we dat aan het einde ook staan. Volgende week komt Gelre op bezoek en we hebben er zin in!

 Foto 1: klaar voor de start van de competitie.Foto 2: Bettine komt het veld in na de rust als vervangen van Yi-Lien.

Foto 3: na het hilarische doelpunt van Clara moet iedereen even drinken 
om bij te komen van het lachen.

Ton Wiggers

Trainer-Coach Dames I