Follow

Zondag 8 oktober: DA I Varsseveld vs DA I NSVV Kunde uit Nijmegen.

Dames belonen prima wedstrijd onvoldoende: 1-1

Nadat de wedstrijd van vorige week tegen Gelre II niet door ging (niet komen opdagen, ondanks aandringen van onze wedstrijdsecretaris), moest het vandaag dan maar gebeuren tegen onze gasten uit Nijmegen. Die hadden vorige week Teisterbanders met maar liefst 9-1 aan de zegekar gebonden. We konden een gelijk opgaande wedstrijd verwachten.

De 11 jarige Letzy ten Brinke uit Varsseveld was de pupil van de week en werd zoals we gewend zijn door de meiden hartelijk opgevangen. Ze mocht overal bij aanwezig zijn, in en buiten de kleedkamer, met de warming-up. Dit alles gadegeslagen door een trotse, fanatiek fotograferende mama. Een bal met handtekening als aandenken voor Letzy.

Voor de wedstrijd werden er nog foto’s gemaakt van het team en de staf. De fotograaf (Karin) was zeer kundig en nauwkeurig. Een professional!

De wedstrijd:

Op voordracht van Hilde werd er een kleine aanpassing gedaan aan de warming-up waardoor we (quote: “nog scherper aan de wedstrijd zouden beginnen”.) Daar valt niet veel tegen in te brengen en zeker niet als het resultaat er naar is. Om onduidelijke reden mochten we niet in onze vertrouwde kleedkamer en een andere kleedkamer, bestemd voor de tegenstander was dermate hermetisch afgesloten dat het slot uitgeboord moest worden.

De wedstrijd begon spectaculair. Al naar 2 minuten lag de bal uit een mooie aanval in het netje van de tegenstander. Maar zoals zo vaak, schrikt de grensrechter van onze dadendrang en schiet er kramp in de arm, waaraan toevallig een vlag zit en dus voor buitenspel wordt gevlagd. Omdat de scheidsrechter ook nog niet helemaal ‘in de wedstrijd’ zat en medelijden had met onze tegenstander, keurde hij de treffer af, een schande!

Amper twee minuten later komt Pem in een (kat-in-bakkie-voor-Pem) situatie om te scoren. Niet dus. De keepster die een onzekere indruk maakte tijdens de warming-up weet de bal te keren. We zijn duidelijk de betere ploeg en de bovenliggende partij. We krijgen in de eerste helft nog zeker vier keer de gelegenheid om te scoren, maar vertikken het om de trekker over te halen. Ook is het nog vaak onnauwkeurig in de passing en dan moet je veel lopen. Maar er werd weer hard gewerkt en met 0-0 de rust gehaald.

De tweede helft zouden we op dezelfde manier starten en nu proberen een doelpunt te maken. In die 45 minuten wisten we 8 (!) 100% kansen uit te spelen. De keepster van Kunde werd alleen maar beter en gelukkiger. Soms leek ze een magneet te hebben die de ballen aantrok. Je moet erbij geweest zijn om het te geloven. Dan bekruipt je toch het gevoel dat het verkeerd kan aflopen. Maar ook Kunde beschikt over een aantal zeer snelle, behendige speelsters die vanuit de counter probeerden te scoren. Maar liefst drie keer moest Petra haar talenten aanspreken om het doel schoon te houden. Over de grond is ze schier onpasseerbaar. Met geweldige reflexen frustreerde ze de tegenstander.

Inmiddels Malou Westerveld ingebracht met als opdracht die 25 minuten alles te geven en gebruik te maken van het harde schot dat ze in de (beide) benen heeft.

Een minuut (!) ater krijgt Malou de bal op 25 meter van het doel, draait open en jaagt de bal in de verre hoek. (Gouden wissel) Ditmaal was zelfs de Houdini-keepster kansloos. Wat een opluchting (denk je….) Kunde wisselde en gooide er nieuwe krachten tegenaan. Nu werd het een knotsgekke wedstrijd waarbij we een beetje onhandig gingen voetballen: we wilden de 2e maken, terwijl we juist rustig de bal moesten laten rondgaan. De ‘bank’ werd er ook onrustig van. Iemand kreeg bijna kramp….op de bank, van de spanning (..) Maar bij het verstrijken van de laatste minuut was het wachten op het eindsignaal. En dan toch, de 92e minuut een lage schuiver die bij ons in het doel beland. Wel nonderju…. Hoe is het mogelijk, 1-1. Of dat het nog niet spannend genoeg was, kreeg Kunde in de 94e minuut een vrije kans om ons helemaal van punten te beroven. Gelukkig schoot de speelster niet goed in en had Petra er goed het oog in. Toen vond ook de scheidsrechter het kennelijk spannend genoeg geweest en floot deze enerverende partij af. De collega trainer was het deels met mij eens dat het een gestolen punt was. Maar hij had gelijk door te stellen dat je de kansen die je krijgt ( 12 in de hele wedstrijd) af moet maken en dat ze ook nog hadden kunnen winnen zelfs. Wel vond hij ons een goed team!

De ‘winst’ is dat we aangetoond hebben gewoon goed te kunnen voetballen. We kansen creëren en hard kunnen en willen werken. Het zijn 2 verloren punten, maar met dit spel komen we heel ver deze competitie. Volgende week uit naar Trekvogels in Nijmegen.

 

Letzy bij de warming up.

de opkomst van beide teams.

klaar voor de aanvang van een spectaculaire pot 
voetbal.

 

 

Ton Wiggers

 

Trainer-coach Dames I Varsseveld.