Follow

Bekerspektakel DA I Varsseveld vs DA I DVC ’26

Dinsdag 24 oktober 2017.

Beslist door penalty’s.

Dinsdag 24 oktober speelden wij thuis de bekerwedstrijd tegen DVC ’26 uit Didam. Dat bezet momenteel de vierde plaats in de Ie klasse.

Voor ons een mooi moment om de twee mindere voorgaande wedstrijden ‘weg te spelen’. Onder de lat stond ervaring met Kim, die later zou zeggen dat het lekker was om weer een wedstrijd te spelen. De warming-up zag er goed uit en iedereen had er zin in.

Onze gasten hebben een goed voetballend team, maar met een vrij eenvoudige spelopvatting, beetje op z’n Engels, bal veroveren en zo snel mogelijk richting de 16 meter van de tegenstander schieten, countervoetbal. De nummer 14 was een echt ratje, ging geen tackle uit de weg, vuurde haar teamgenoten aan, schold wanneer het nodig was en ging voorop in de strijd. Op onze bank wekte ze al snel irritatie. Ondergetekende zou willen dat hij zo’n ratje in de ploeg had, heerlijk!

Maar goed, wij moeten het van positiespel en opbouw van achteruit hebben en we waren dan ook vanaf het eerste moment de betere ploeg en creëerden de nodige kansen (wanneer hebben we dat meer gehoord?) Het moet gezegd worden dat de keepster van grote klasse was en drie (normaal) 100% kansen wist te keren. Wij durfden ver van ons doel te spelen en met het vroeg druk zetten kwamen de Didammers niet aan echte kansen toe. Het was dan ook heel sneu dat in de 40e minuut de 0-1 viel. Kim die redelijk ver voor de goal speelt (prettig in dit systeem) kreeg een lucky schot over haar heen. Volledig tegen de verhouding in. In de rust aangegeven dat we goed speelden en we nog wel kansen zouden krijgen.

Wederom goed begonnen. Maar, moet ook gezegd worden, onze gasten waren toch aan het begin van de tweede helft wat feller en voetbalden nu meer naar voren. Uit een (natuurlijk) counter werd het 0-2 en leek het heel erg lastig te worden. Uit voorzorg Pem gewisseld (Bettine kwam erin en Malou ging op 9 spelen) en ook de met een lichte blessure spelende Leonie. Danique die in de rust de positie van Aafke had overgenomen, verkaste naar de linksback en Shireen op 3. Alle invallers pasten zich naadloos aan en speelden ook een prima partij. Dat geeft mogelijkheden.We gingen er weer tegen aan en werden de bovenliggende partij. Sanne begreep het nu dat ze echt meer voorin moest spelen en niet blijven rondrennen. Rondom de 16 meter is ze zeer gevaarlijk. Haar gedrevenheid om overal te zijn gaat vaak ten koste van haar spel en dat moet er uit. Gelukkig pakte ze dat in de tweede helft goed op en zie daar, tussen de 70e en 85e minuut maakte ze twee mooie doelpunten en stond het zeer verdiend gelijk.

In de slotfase hadden we nog twee mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, dat lukte net niet helaas. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het elftal moesten penalty’s de beslissing brengen. Een uniek en ook wel spannend onderdeel. Voor ons namen Sanne, Myrthe, Aafke, Hilde en Malou de elfmeters. Kim wist 1 penalty te stoppen. De keepster van Didam geen enkele, maar een schot tegen de lat en een tegen de paal van ons, betekende helaas dat we uit het bekertoernooi zijn.

Jammer, maar geen man overboord. We hebben aangetoond dat we ook tegen de betere teams van de Ie klasse heel goed kunnen voetballen. Daar kunnen we mee vooruit de komende wedstrijden. Een groot compliment voor het team, heel goed gespeeld, dikke duim!

SDOUC staat op zondag 5 november op het programma!

Foto 1: Keepster Kim maakt zich klaar voor de penalty die ze 
(uitgerekend van het ratje..) zal stoppen.

foto 2: -kennen we van tv- Het team staat in de middencirkel en wacht op 
de penalty's.

Ton Wiggers

 

Trainer-Coach Dames I