Follow

Zondag, 19 november 2017.

Varsseveld DA I vs DAW DA I

”raketstart resulteert in 3-punten wedstrijd’.

Na twee belabberde wedstrijden waar ons team zich niet bepaald van haar beste kant had laten zien en dat zelf als beste besefte, was beterschap EN drie punten toegezegd.

Aafke die haar 24e verjaardag vierde en later die middag met zelfgemaakte (overheerlijke) appeltaart trakteerde, vond dat het een mooi cadeau zou zijn; drie punten.

Met een 4-3-3 systeem begonnen we en nadat de uitstekende leidende Jan Weikamp de wedstrijd had geopend, trokken we direct fel van leer!

Hoezo een raketstart, na 1 minuut schoot Alicia de bal tegen de touwen en amper een minuut later was het Pem die weer eens uitgebreid mocht juichen voor een doelpunt, 2-0. We gingen er nog maar eens goed voor zitten.

Had onze keepster Petra in de wedstrijdbespreking nog de complimenten gekregen dat ze nog geen fouten had gemaakt deze competitie, na drie minuten werd dat gelogenstraft. Een verkeerde bal aanname en daardoor een voorzet op de tegenstander en daar stond de 2-1 op het bord. En dan ontstaat er een beetje paniek in de ploeg en wordt het toch weer vechten voor elke meter. Onbegrijpelijk als je het positiespel tijdens de trainingen ziet, dan komt daar in de wedstrijd (nog) te weinig van terecht.

In de 43e minuut sprint Myrthe weg bij haar tegenstander en vanaf 20 meter schiet ze de bal onhoudbaar in de bovenhoek, BOEM 3-1! Met die stand de rust in gegaan.

De tweede helft was erg rommelig en we vergaten de paar kansen die we kregen af te maken. De keepster van DAW die ons bij de warming-up liet denken geen bal te kunnen vangen, keepte een goede partij en was verschillende malen een sta in de weg.

Bij ons werd het soms chaotisch, alsof er angst was om alsnog tegen een zeperd aan te lopen. Daar kreeg onze tegenstander geen kans voor. Als we nog wat rustiger zouden spelen, de bal meer rond laten gaan, waren de wedstrijden niet lang zo spannend. Nu krijgen we het voor elkaar om in de 94e minuut toch nog de 3-2 om de oren te krijgen.

Gelukkig floot de scheidsrechter kort erna de wedstrijd af. Eindelijk weer eens drie punten. Het gaat niet om mentaliteit en/of inzet, die is er altijd. Er waren kennelijk geruchten dat er wat minder motivatie bij de trainer was (laatste seizoen) en misschien dat er geen vertrouwen meer zou zijn tussen speelsters en de coach: twee keer onzin!

Het hele team en de volledige staf willen wedstrijden winnen, trainen hard (zeer goede trainingsopkomst) en de sfeer is hartstikke goed. Daar hoeft niemand zich zorgen over te maken. We hebben een paar keer pech gehad en (eerlijk is eerlijk) ook twee wedstrijden slecht gespeeld, misschien dat we nu een mooie serie neer kunnen zetten.

Volgende week uit naar de derby tegen Lichtenvoorde.

De pupil van de week was de 7 jarig Kris Rosenbaum die bij de JO 8-2 speelt en heel graag voetballer of zwemster wil worden. Zoals altijd werd ook Kris geweldig door de meiden opgevangen en mocht overal bij zijn en na de wedstrijd van onze aanvoerder Sanne een mooie bal met de namen van iedereen in ontvangst nemen. Het was leuk dat je erbij was Kris!

Kris toont haar mooie traptechniek.vlak voor vertrek naar het veld tussen de scheidsrechter en 
Sanne, wedstrijdbal mee het veld op.

de teams betreden het zeer, zeer zware, hobbelige veld.

Kris ontvangt uit handen van Sanne de bal met namen.

Ton Wiggers

 

Trainer-Coach DA I