Follow

Zondag, 26 november: DERBY  Longa DA I  vs Varsseveld DA I

”Beste wedstrijd van het seizoen en toch zeer geflatteerd verloren”.

Met de beste voornemens trokken we al vroeg deze zondagochtend naar Lichtenvoorde. Van tevoren bespraken we dat dit voor ons altijd leuke, aantrekkelijke wedstrijden zijn, met over het algemeen veel doelpunten. Als alle kansen aan beide kanten waren benut zou er  10-13 op het scorebord hebben gestaan.

We begonnen, net als vorige week voortreffelijk en toonden ons positiespel. Dat resulteerde al in de eerste vijf minuten tot een paar mogelijkheden. Nog niet echte kansen, maar we deden wat er was afgesproken: laten zien dat Varsseveld wilde voetballen en voor de drie punten kwam. Met vroeg druk zetten hadden we het beste van het spel en Longa probeerde dat te doen waar ze, zeker door de razendsnelle buitenspelers, het best toe in staat zijn: counteren! In de 8e minuut een eerste aanval opgezet door de goed spelende aanvoerder (nr 9) van Longa, een voorzet en de eerste bal op doel valt er pardoes in, 1-0 Niet volgens ons plan en ook zeker tegen de verhouding in. We bleven gelukkig erg goed voetballen en zouden de beste wedstrijd (in de competitie) van het seizoen spelen. Onze kleinste speelster Yi-Lien was geweldig, tackels, kopballen, duels winnen en het overzicht behouden. Dat is zoals we haar willen zien! We kregen vervolgens 5 kansen die normaal, als onze voorhoede ‘top’ is en ook wat meer geluk heeft, 3 doelpunten opleveren. Nu echter niet, en dat is het probleem van dit seizoen: we scoren veel te weinig. Dat ligt niet aan de inzet en werklust of instelling: het is enerzijds een mentale kwestie en anderzijds moet je een beetje geluk hebben. De keepster van Longa was supergoed in vorm. Overigens onze eigen Petra ook. Beklaagde moeder Karin zich nog over een eerder opmerking in het wedstrijdverslag bij een fout van haar kroost ( misschien alle verslagen nog eens lezen Karin), ook Petra verkeerde in grootse vorm en hield Longa van een aantal zekere doelpunten af. Goed gekeept Karin, eh sorry, Petra….

In de 38e minuut was Myrthe er helemaal klaar mee kennelijk en vanaf 25 meter knalde ze de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek, het daarop volgende dansje verdiende een 8 voor uitvoering,

Met 1-1 de rust in en ik liep mee met onze vaste volger van de ploeg, de heer Tonny Hof en die zei dat we heel goed voetbalden en dat het zeker goed zou komen de tweede helft. Dat gevoel hadden we allemaal en zo begonnen we ook. De eerste kansen waren wederom voor ons, maar dan komt er in de 60e minuut een schot dat via het been van Aafke tegen haar (naast het lichaam gehouden arm, beste LEIDSMAN) komt en hij geeft een penalty die feilloos wordt benut. Dan zijn we even helemaal de weg kwijt, niet langer dan vijf minuten, maar daarin vallen nog twee doelpunten en dan is het zomaar 4-1!

We laten de moed niet zakken en met Renske (A1 meiden, goed ingevallen) voor de leeg, maar goed spelende Bettine, bleven we aanvallen en kwamen er nog een handvol 100% kansen. De bal wilde er gewoon niet in, pech, pech en een voortreffelijke keepster voorkwam dat we nog een zeer verdient gelijkspel behaalden. De sympathieke trainer van Longa (Michael) kwam nog even bij onze tafel in de kantine en gaf ruiterlijk toe dat de uitslag ook andersom had kunnen zijn. Daar kopen we helemaal niets voor, maar de complimenten voor ons team zijn verdiend, hard gewerkt, goed gevoetbald, wel de bloemen en niet de punten. Zondag een nieuwe kans.


Eerst even een handje schudden met de tegenstander.

een deel van onze trouwe volgers stonden er al ruim voor de aftrap.


De scheidsrechter (sorry maar ik ben een leidsman) betreedt het veld en 
zal een cruciale fout maken in de tweede helft.

Ton Wiggers

 

Trainer-Coach DA I