Follow

Zondag, 3 december, Varsseveld DA I vs VIOS Beltrum DA I.

”Nu de bloemen EN de punten”.

Een waterkoud sportpark deze zondagochtend en een langere voorbespreking dan gewend. Immers, het motto was duidelijk :”aan- of afhaken”. Door een aantal knullige verliespartijen staan we op een plaats die niet bij ons team past. Onze tegenstander vandaag stond 1 plaats boven ons, maar met vier punten meer. Bij verlies zou het gat 7 punten worden en dat zou voor onnodige rust (in het team & de club (….) zorgen. Door blessures konden we vandaag maar met 1 wissel beginnen, Murren, 14 jaar en speelster van de A-junioren.

Vandaag was onze pupil van de week, de zeer talentvolle, goedlachse, zevenjarige Jikke Hengeveld, die later paard rijlerares of juf wil worden. Ook nu weer de hartelijke ontvangst door onze vrouwen en de mooie bal werd voorzien van handtekeningen. In de teambespreking de nodige accenten gelegd en gewezen op onze voetbalkwaliteiten en op het gegeven dat fouten bij ons afgestraft worden. In de warming-up zagen we al afjagen en coachen.

Een speciale opdracht voor Myrthe (dinsdag al met haar besproken) om als ‘10’ meer centraal te blijven spelen en te coachen. Ze zou een geweldige wedstrijd spelen.

We begonnen wederom goed en tot de 30e minuut hadden we al 9 (!) kansen om de wedstrijd open te breken. De tegenstander speelde ook in een 4-3-3 systeem met razendsnelle buitenspelers en had met Anne Evers een zeer getalenteerde keeper die tot dat moment alle ballen met verve keerde. Ook onze keepster keepte wederom een goede partij en weet elke wedstrijd wel een paar ballen te keren die ook zomaar in het doel kunnen verdwijnen. Dan in de 35e minuut een slippertje en een vrije doortocht voor de bloedsnelle en naar blijkt, koelbloedige spits, 0-1! Je denkt dan toch even terug aan Longa, de week ervoor. Maar nu geen black-out, nee, onder aanmoediging van het publiek, zetten we er een tandje bij en in de 40e minuut kopte Myrthe uit een corner van Sanne beheerst de 1-1 binnen. Dat gaf de burger moed en 2 minuten later de 2e corner, nu van de andere kant en ja hoor, Pem (aanmoedigingsverlof gekregen om naar Parijs te gaan, onder voorwaarden vandaag te zullen scoren) maakte een echte spitsengoal, 2-1. Het was ‘los’ en we speelden nog beter dan vorige week. Met dit verschil dat we ons beloonden. Had Myrthe (met een weergaloze actie waarbij zelfs de scheidsrechter zijn bewondering liet blijken “Wow”..) en Sanne met een vrije trap onder de lat, de keepster als een te groot obstakel gevonden. Nu was het weer een prachtige aanval met Myrthe die vanaf 25 meter de bal in het doel schoot waarbij Anne er dit keer niet goed bij zat. Hoe dan ook: met 3-1 de rust in.

 We kwamen naar de verkwikkende thee goed uit de startblokken en in een werkelijk fantastisch mooie aanval waarbij Sanne de eindpass gaf maakte Pem de 2e van de dag en plots is het 4-1. Iedereen van ons team speelde een zeer goede partij. Gelukkig voor ons en voor haar, vond Sanne haar vorm terug. Sleuren en trekken, duels aangaan, ‘skieten op de gool’, dat is haar ding. Op de buitenpositie komt ze veel aan het voetballen en daar ligt haar meerwaarde voor ons. Pem liet blijken op korte termijn nog een keer naar Parijs te willen kennelijk, want een paar minuten later schoot ze haar derde van de dag feilloos en snoeihard in het doel. Ze werkte hard en nu werd dat beloond met 3 doelpunten. Tja, de bal meenemen is een dingetje bij een amateurclub, dat doen we pas bij, laten we zeggen bij 5 doelpunten… Hoe dan ook, het was genieten voor ons en het weer talrijk opgekomen publiek. We speelde positiespel zoals op de training en Danique Spekschoor op de ‘3’ positie was onverzettelijk. Ook goed om te zien is dat Loes van een twijfelende speelster nu al zoveel lef in haar spel heeft gekregen dat ze durft door te passen en ze staat positioneel bijna altijd goed.

De beloning voor haar prima wedstrijd kreeg Sanne in de 68e minuut door naar binnen te trekken en de bal strak in de benedenhoek te spelen 6-1 Het was genieten deze middag ondanks de kou!

Om maar aan te geven dat we ons geen fouten kunnen veroorloven levert een communicatie storing alsnog een 2e doelpunt op voor onze gasten. Dan krijgt de beste vrouw van het veld, Myrthe een publiekswissel met nog 5 minuten te spelen. Het tekent de gedrevenheid van haar dat ze daar helemaal niet blij mee was “Ik zat er net zo lekker in”… Maar het was als compliment bedoeld voor een topprestatie. En de gelegenheid om de 14 jarige Murren haar debuut te laten maken. En dat deed ze goed met een loepzuivere voorzet die maar net niet omgezet kon worden in een doelpunt. De voortreffelijke scheidsrechter vond het naar 92 minuten goed geweest.

Een hartstikke goede prestatie van ons team! Dat onze hoofdsponsor Wim Roenhorst nog ff sneaky een dikke bijdrage deed voor de derde helft, is niet onopgemerkt gebleven, bedankt!!

Complimenten voor het hele team.

Met vertrouwen volgende week naar de kampioenskandidaat Orion in Nijmegen. Daar zijn we zeker niet kansloos als we spelen zoals vandaag!

 De 7 jarige Jikke Hengeveld is er klaar voor en heeft er zin in.


ze toont haar traptechniek, overtuigd rechtspootje...

lekker dicht bij 'tante'.... Alicia en een net op tijd 
wegduikende Hilde.

Natuurlijk de wedstrijdbal meenemen het veld op.

Zo ziet balen eruit als je een publiekswissel krijgt (Myrthe 
uiterst rechts). Gelukkig zijn we weer oke!

Mooi plaatje.....

Ton Wiggers

 

Trainer-Coach Dames I.