Follow

Zondag, 11 maart Varsseveld DA 1 vs SDOUC DA 1.

‘ loon naar werken ‘.

Tot dusver verloopt ons seizoen lang niet zoals we dat verwacht hadden. Voetballend behoren we bij de top van onze klasse, maar het is een gegeven dat we over een (te) smalle selectie beschikken. Met 13 (!) basisspelers, aangevuld met 1 of 2 meiden uit de A-jeugd, is het bijna onmogelijk om bovenin mee te draaien. Inmiddels hebben zelfs 2 meiden te kennen gegeven om er na dit seizoen mee te stoppen. We zijn als team / staf / speelster en “iemand binnen de club”, bezig om spelers te vragen bij ons aan te sluiten. Dat levert tot nu toe niets op. Zelfs onze keepster Petra laat weten dat het pas in juli bekend wordt of ze nog bij ons kan blijven voetballen. Ik ben bevooroordeeld als het gaat om ons team, maar het is een talentvolle groep die hard wil werken en ook een hartstikke leuke, gezellige club meiden waar wij als staf alles voor doen om het zo optimaal te laten verlopen. We hebben nog een half jaar, maar we moeten er domweg speelsters bij hebben als we volgend seizoen echt om de hoofdprijs mee willen doen. 

 

Vandaag de beslissing genomen om een ander, aanvallender en risicovoller systeem te spelen. We moesten meer kansen krijgen en dus ook doelpunten maken. Met een 3-4-3 systeem kan dat als iedereen bij de les is en doet wat er gevraagd wordt. Het betekende dat Corine voor de verdediging ging spelen en achter dus een-op-een. Corine is een geweldig prettige voetballer om in je team te hebben, positioneel sterk, coachend goed en met een fantastische trap. Bedoeld om vandaag onze 3-mans voorhoede direct te kunnen bereiken met diepe ballen. Voorin Pem en op de flanken veel snelheid met Malou en Sanne. De laatstgenoemde moet voorin kunnen sleuren, beetje ‘oorlog’ maken en doelpunten scoren. De ruimte voor haar is prettig en dan heb je als back een lastige middag. De samenwerking tussen Malou en Clara op links (veel afwisseling en positie overnemen) verliep prima. Alicia (die dus echt wel hard kan werken ‘lekker fanatiek’….) op 8 was prima. Myrthe centraal, sturend, passend en zelfs nog een prachtig doelpunt scorend voelde steun vanaf de 7 en 8.

 

Op 2 Leonie en die scoort altijd een 7. Beschikt niet over de fijnste techniek, maar wat een karakter. Dat is voor ons team top. Hilde heeft ook een prima wedstrijdmentaliteit en is een soort ‘stofzuiger’ die met haar snelheid veel opknapt. En dan Aafke. Die speelde zoals ik dat graag zie: sterk aan de bal, opkomend en lekker voetballend. Ze is druk met school, werk etc. en dus heeft ze te kennen gegeven te stoppen. En dat is echt heel erg jammer voor ons. Misschien dat dit soort wedstrijden haar nog een beetje op andere gedachten brengen. Petra, onze keepster: foutloos. Over de grond is er in onze klasse geen betere te vinden. Dit alles bij elkaar maakte het dat we als team een zeer goede prestatie konden leveren. Ik zal niet elk doelpunt heel erg specifiek omschrijven, maar wel het feit dat Pem en 3 maakte: de 2-0, 3-0 en 5-0. Pem is in de 16’ levensgevaarlijk. De 1-0 al na 5 minuten door Sanne (lekker!) Een schot van Corine betekende de 5-0 en de rust. Dan toch een kadootje in de 47e minuut 5-1.

 

Een diagonaal schot van Alicia (zoals zij dat alleen lijkt te kunnen) betekende de 6-1. Inmiddels Yi-Lien ingebracht voor Malou en dat meisje kan heel goed voetballen en is voor de duvel niet bang. De vrije trap van Alicia die vanaf de lat weer het veld in kwam werd door Yi-Lien ingekopt (!!) 7-1 De koek was nog niet op. Op advies vanaf ‘de zijlijn’, zocht Myrthe met een vrije trap de 2e paal en bingo, de eindstand van 8-1 was een feit. Nog even een dansje van M. bekeken en toen was het dan ook afgelopen. Corine had het op 70 minuten gezien en Lynn had eigenlijk ook lang genoeg op haar moeder staan wachten. Het zou voor ons maar wat fijn zijn als Corine op deze manier nog bij ons team betrokken zou kunnen blijven. Alleen Loes is nog onvermeld gebleven. Ze vond het niet leuk dat ze pas in 70e minuut het veld in mocht. Dat is ook te begrijpen omdat ze een sterk seizoen speelt. In dit systeem was het lastig om haar te laten starten omdat we feitelijk met 3 verdedigers spelen en dan vervalt de positie van een voorstopper. We moeten ons nu veilig spelen en daarbij hebben we iedereen keihard nodig.

 

Ons publiek had genoten. Een mooi gebaar was er van Maud Rots van SDOUC die iedereen van ons kwam feliciteren. Maud is een erg goede speelster die het blauw-wit van Varsseveld ook erg goed zou staan (….)

 

Nog een laatste paar woorden voor onze pupil van de week “Sterre”, (Visser) 10 jaar. Bij de warming-up was haar talent al te zien, handig met de bal, leuk schot en de juiste drive Voetbalt vanaf haar 4e jaar en wil het liefst profvoetballer worden of archeologe (misschien dat er onder ons hoofdveld nog iets te vinden valt uit de Romeinse Tijd….) Sterre liet bij de informele aftrap zien hoe er gescoord moest worden en in dit geval werd het voorbeeld 8x opgevolgd. Veel plezier met de mooie bal en leuk dat je erbij was!

 

Over twee weken de derby: thuis tegen Longa (hebben we nog wat goed te maken…..) Na afloop van de wedstrijd werd ook de derde helft een prima overwinning (niet bekend op wie, maar het was een overwinning. Mede dankzij de input van onze hoofdsponsor…)

 


Foto van de warming-up

Foto van de warming-up

Foto van de warming-up


de opkomst met Sterre Visser die de wedstrijdbal vast houdt.

ook de derde helft was een overwinning.

 

Ton Wiggers

Trainer Dames I.