Follow

Jubileumwedstrijd opgeluisterd met klinkende 7-2 overwinning!

Zondag 25 maart: Varsseveld DAI vs Longa DAI.

Het zou een bijzondere dag worden in verschillende opzichten. Op de eerste plaats was dit de wedstrijd tegen de koploper Longa, die vorige week de schier onaantastbare formatie van Patrick van Tilburg, trainer van Orion, een gevoelige 2-1 nederlaag hadden toegebracht en… de koppositie hadden overgenomen. Ten tweede werd het de 100st (!) keer dat ondergetekende als trainer-coach op de bank zat bij het damesteam. Genoeg motivatie om er vol op te klappen. De genoemde Patrick had al contact opgenomen om een paar tips door te geven en hoopte dat wij zouden winnen. Dan hadden zij weer alles in de hand.

Prachtig weer, biljartlaken als voetbalveld…., en de kleinste pupil van de week. De 6-jarige Fem Gesink, geroemd om haar verdedigende kwaliteiten bij jo-7 II. Deze 3’’ groeper werd ook wederom met open armen ontvangen en zou met de inmiddels traditionele lederen bal met handtekeningen het sportpark verlaten die middag.

Het omzetten van het systeem levert ons geen windeieren op (met de Paasgedachten in het achterhoofd). Ons positiespel behoort al tot de beste in onze klasse en de veranderingen betalen zich uit. Gaf Longa in het begin ook best tegengas, het was al in de 10e minuut dat een loepzuivere voorzet van Clara door Sanne tot de 1-0 werd gepromoveerd. We bleven ons spelplan uitvoeren en de daaruit voortvloeiende corner werd ingekopt door Pem: 2-0. Alleen al in de 1e helft, 11 corners!

In de rust de ‘leeg-gespeelde’ Alicia (“kunnen we op dinsdag wat meer aan conditietraining doen trainer?”) gewisseld voor Yi-Lien. We spraken af dat we het niet zouden laten gebeuren dat we de tegenstander terug ‘in de wedstrijd’ lieten komen. Clara was geprikkeld door uitspraken dat ze beter niet op de goal kon schieten, maar voorzetten geven… Kennelijk werkt dat, want in de 51e minuut kogelde ze de bal snoeihard in het dak van de goal, top meid! 3-0 Doorgaan met druk en werkelijk iedereen speelde top. De snelle nummer 11 werd door de weer sterk spelende Leonie uit de wedstrijd gehouden en aan de andere kant speelde Danique alsof ze al jaren op ‘3’ speelt. Hilde het slot op de deur, en Corine op 5 ervoor, beide weer helemaal top! Petra ontwikkelt zich steeds beter en kan zelfs uit haar dak gaan richting de trainer (goed gedaan meid, moet kunnen!)  Het is niet zo dat Longa het niet probeerde. Als je met een staf van ongeveer 6 man op komt draven, foto- videograaf erbij, dan neem je de wedstrijd beslist serieus en daar is de sympathieke trainer van Longa ook voor: knallen en proberen er het beste van te maken.

Maar dan in de 53e minuut neemt de volledig op de flanken opgebloeide Sanne de bal in de draai aan en knalt ‘ontieglijk’ hard de 4-0 binnen. Even later zelfs gevolgd door de 5-0 van Pem, (met haar chocolade been) Inmiddels Malou gewisseld voor Clara en op 70 minuten Loes ingebracht voor Corine. Een vrije trap waarbij Petra een (voor de ouderen onder ons….) Sepp Maier vs Arie Haan, 1978 had betekende de 5-1 Daar hadden onze gasten niet lang plezier van want het was Sanne die haar derde van de dag maakte. Het was nog niet op: een boogbal viel nog bij ons binnen en Aafke liep met de bal aan de voet zo ongeveer tot op de 5 meter om vervolgens de eindstand op 7-2 te bepalen. Iedereen verdient een groot compliment voor deze wedstrijd. We scoren 15 (!) doelpunten in 2 wedstrijden, het positiespel is goed, we zetten snel druk en we benutten ongeveer 1 op de 4 kansen…. Dat kan beter. Het was wederom klantenbinding en in Nijmegen (Orion) werd een extra drankje gedronken op deze overwinning. Sportief gebaar van de trainer van Longa: zeer verdiend gewonnen. Dat was ook zo.

Op verzoek van ondergetekende had Anja een tafeltje gereserveerd en kwamen er al snel lekkere drankjes en hapjes door. Het werd erg gezellig en (lang verborgen gehouden) de nieuwste supporter van het team (vriendin van de coach) werd erg hartelijk ontvangen en er was duidelijk een klik…..

Er werden nog drie mooie cadeaus aan de trainer uitgereikt (waarvoor dank!) Het was in alle opzichten een erg mooie middag. Op 2e Paasdag komt Trekvogels naar Varsseveld en (geloof het of niet) ook daar staat nog een rekening open….


De 6 jarige Fem in de voorbereiding..


Fem met de scheids het veld op.

Mooie eindscore

De tafel met '100' en cadeaus.

Ton Wiggers

Trainer-Coach.