Follow

DA I Varsseveld vs DA II Trekvogels.

Zondag 2 april, 2e Paasdag, ‘5 eieren in het mandje’…

 

Na de twee galavoorstellingen van de afgelopen weken tegen SDOUC en Longa, met maar liefst 15 doelpunten wachtte ons vandaag een ‘vervelende’ tegenstander, Trekvogels uit Nijmegen. De uitwedstrijd domineerden we het spelverloop maar gingen zonder punten terug naar De Achterhoek. Hoeft ons team voor derby’s niet gemotiveerd te worden, bezoekers van ‘over de IJssel’, dat is een ander verhaal.

In de voorbespreking al meegegeven dat we een zeer verdedigend team konden verwachten met ‘de bus voor de 16’ en loeren op een counter. We begonnen veel te mat en het eerste half uur was echt niet leuk om naar te kijken. Leek het op een 0-0 af te stevenen in de eerste helft, de mogelijkheden waren voor ons, maar werden niet benut, krijgen en in de 45e minuut een erg domme goal tegen, even niet opgelet en pats… 0-1. Dat konden we helemaal niet gebruiken omdat we dan helemaal tegen een verdedigend blok aan zouden moeten knokken. Maar direct daarna een prima aanval waarbij Alicia over de rechterflank opstoomde en keurig de bal in de verre hoek schoot. Een eerdere poging van haar werd door de keepster uit de bovenhoek gebokst.

In de rust besproken dat we meer moesten voetballen en diepgang (over de vleugels) houden. We hadden een beetje mazzel dat een schot van Sanne in de 48e minuut door de keepster verkeerd werd beoordeeld, 2-1 Nu brak het spel open en ging ook Trekvogels meer meevoetballen in plaats van op de counter spelen. Het golfde nu een beetje op-en-neer, waarbij we elkaar wel beter wisten te vinden. Scoorde Clara vorige week nog een prachtige goal met links, nu deed ze dat met rechts (het moet niet gekker worden!) en het huppeltje van haar was dan ook terecht bij deze 3-1.

Onbegrijpelijk dat Trekvogels niet vanaf het begin voetbalden zoals ze kunnen. Er kwamen wat mogelijkheden maar onze achterhoede stond wederom uitstekend. Nu kreeg ook het talrijk opgekomen publiek wat te zien. Het is niet mogelijk om fantastische combinaties uit te voeren op de grasmat in Varsseveld, maar dat wat kon, deden we. Het bleef echter spannend,

In de 86e minuut was het over toen Pem de 4-1 maakte. Ze is onze spits, altijd aanspeelbaar en hard werkend. Maar Pem wil niet alleen scoren, ook erg goed voetballen. Ook bij de 5-1, van haar voet, rende ze niet bepaald juichend over het veld. Een beetje meer enthousiasme mag best. Ze is hartstikke belangrijk voor ons team (13 doelpunten inmiddels) en gaat altijd voorop in de strijd.

Alicia werd nog gewisseld voor Yi-Lien en Clara maakte plaats voor Malou.

Met 9 punten uit drie wedstrijden en 20 (!) doelpunten gemaakt doen we heel goede zaken op de ranglijst en in de periode. Komend weekend zijn we vrij en dan volgt een op papier makkelijke tegenstander, die echter ook zomaar uit de slof kan schieten.

Wij willen deze serie voortzetten en daarbij is een voorwaarde dat we volop geconcentreerd blijven, hard werken en positief zijn. Het systeem staat goed en daarop kunnen we verder bouwen.

 

Over twee weken: thuis tegen Teisterbanders. Hopelijk komt het publiek dan ook weer talrijk. Voor ons team heel belangrijk die aanmoedigingen!

 

de warming-up van ons team.trekvogels betreedt 'het strijdperk'...

Ton Wiggers

Trainer-coach.