Follow

Zondag, 22 april: DAW DA I vs Varsseveld Da I.

Te warm om te voetballen, maar vierde zeg op rij!

De thermometer gaf nog net geen 30 graden aan toen we in het Brabantse Schaijk aankwamen. Een dorp met misschien 2000 inwoners en een accommodatie waar een gemiddelde hoofdklasser stik jaloers op zou zijn. (zie foto) Je moet wel € 10,00 borg betalen voor de kleedkamersleutel en voor de rest was de ontvangst ook niet hartelijk. Geen koffie of een welkomstwoord voor de staf. Maar verder, geweldig om te zien.

Hoe dan ook. DAW staat er slecht voor op de ranglijst en juist dat maakt het een gevaarlijke tegenstander. Aangezien onze keepster Petra kampte met een enkelblessure, hielp Kim ons (weer eens uit de brand, door rechtstreeks van een vrijgezellenfeest in Eindhoven, naar ons toe te komen. Waarvoor dank Kim!)

Met een bijzondere scheidsrechter, 72 jaar oud en werkelijk stofdoof!, begonnen we niet best aan de wedstrijd, slordig, onnodig balverlies, niveau ‘Bal-Op-Dak 8”, niet om aan te gluren. En tot overmaat van ramp valt er in de 8e minuut een bal die als voorzet bedoeld was, zomaar in de verre hoek in het doel, 1-0 voor DAW. Wakker?

We geven iets meer gas en op de momenten dat we de bal op het zeer slechte kunstgrasveld rondspelen blijkt dat we ook veel beter zijn. Met name aan de linkerzijde is de onvermoeibare Malou een plaag voor de rechtsback. Aan niets was te merken dat ze een week in Rome was geweest, ondanks de hitte rennend, bikkelend en in de 11e minuut een perfecte voorzet die door Sanne keurig werd ingeschoten. Werd het spel beter? Nou, niet echt. Voetballende ploegen liggen ons beter. We komen niet echt in gevaar of onder druk, behalve als we zelf fouten maken (beoordelingsfouten op de stuiter van de bal). Eigenlijk is het een saaie pot, met gelukkig een drinkpauze halverwege de 1e helft en later ook in de 2e helft. Vlak daarna, de 28e minuut weet Sanne wederom een opening in de verdediging te vinden en tekent voor de 1-2. Werd het spel nu beter? Nou, niet echt. In de 40e minuut door een verkeerde terugspeelbal en een overtreding die daardoor gemaakt moest worden, een vrije trap die door de gevaarlijke ‘14’ op de  lat werd geschoten. En dan, toch nog in de eerste helft, is de hardwerkende Pem er als de kippen bij door niet 1 maar zelfs 2 spelers van DAW aan te schieten en de 1-3 te maken. Met die stand gingen we naar de verrassend koele kleedkamers, ranja, water, fruit en even bijkomen.

Op de vraag of het juist was te stellen dat er slecht werd gevoetbald, klonk een volmondig ‘ja’. Dus, de 2e helft in, met Alicia op de plaats van Yi-Lien. De laatste kan echt heel goed voetballen, nu moet ze het zelf ook nog beseffen. Ze is de eerste om te bekennen dat ze niet goed was de eerste helft. Maar ze kan en moet beter gaan spelen. Daarmee beloont ze zichzelf en het team. Nu kon Alicia nog een helft meespelen en die is slim in het veld, ziet altijd waar ze moet lopen (of niet….)Bijna kopte ze een bal, poeh, dat was even schrikken aan de kant…

Helaas haalde (ook door de hitte) bijna niemand het normale niveau, behalve Leonie. Verloor bijna geen duel en is fit en heeft een voorbeeld wedstrijdmentaliteit. Nu was er niemand die er de kantjes van afliep, dat past niet in het team en wordt ook niet getolereerd. Gemiddeld iedereen voldoende, maar ‘Leo” en Malou staken er dit keer bovenuit. De laatste op 80 minuten gewisseld voor Murren. Iedereen was blij dat het naar 92 minuten afgelopen was. En hoe zwaar het was, liet Aafke zien op de manier waarop ze haar voeten koelde (zie foto).

Het goede nieuws kwam gisteren: Geke Schuurman en (vrijwel zeker) ook Kim Peters, beide speelsters van Gelre I, komen ons het nieuwe seizoen versterken. Als we de komende inhaalwedstrijd winnen en dan de thuiswedstrijd tegen Trias, maken we goede kans op de 2 periode titel, verdiend. Nu uit de laatste 4 wedstrijden 12 punten en 23 doelpunten gemaakt, 6 tegen. En, de volgende wedstrijd is tegen Teisterbanders. Ja, het team dat vorige week een uur voor de wedstrijd belde om te zeggen dat ze niet kwamen. Daar staat nog een heel dikke rekening open.

Het werd op de club nog gezellig. Bleek dat de trainer van het heren I team zelfs bereid blijkt te zijn om vrouwenkleding aan te trekken en Montserrat na te doen. Zal wel een solo optreden worden is de verwachting. Succes Wilco!

Dus, 6 mei, 12.00 uur, thuis tegen Teisterbanders. Zegt het voort, zegt het voort!

de drinkbekers staan klaar en dat was ook nodig!


de bank, met zelfs zonnebrandcreme, super hoor!


Aafke koelt de zwaar belastte voeten. Prima plan Aaf!

de accommodatie van DAW in Schaijk

Ton Wiggers

 

Trainer-coach Dames I