Follow

Zondag, 6 mei:  “Onze meiden”  vs DA I Teisterbanders.

“openstaande rekening vereffend”…

 

De wedstrijd tegen Teisterbanders is er eentje met een geschiedenis. Kort gezegd: de vorige keer dat we eigenlijk moesten voetballen werd dat een uur voor de wedstrijd afgezegd. Nadien is zelfs nog een keer geprobeerd om ook de wedstrijd van 6 mei te verzetten en… een half uur voor de wedstrijd kwam de vraag of we in verband met de ‘fysieke gesteldheid’ van een paar meiden wilden door wisselen (…) Dat kan niet en dat mag niet bij A-categorie voetbalwedstijden. Daarbij hadden we daar ook geen zin in.

Het was erg warm (28 graden) en droog en hard veld en een tegenstander die ook geen zin had om zich naar de slachtbank te laten leiden. Vooraf al aangegeven dat dit soort wedstrijden vaker lastiger zijn dan tegen voetballende ploegen. En zo was het ook. Veel mensen achter de bal en meer tegenhouden dat aanvallen. Onze keepster Kim (vanuit de nachtdienst toch onder de lat gaan staan, chapeau!) zou een erg rustige middag krijgen. Wij wilden echter aan ons doelgemiddelde werken en met de topscoorder van Varsseveld in ons midden (Pem Roenhorst) zou dat zeker goed gaan komen.

In de eerste minuten kregen we al mogelijkheden, maar met kunst- en vliegwerk wist de doelvrouw de 0 (tijdelijk) vast te houden. Maar dan, tussen de 17e en 24e minuut, scoorde Sanne 3x, waaronder een zeer strak en hard ingeschoten penalty. Uiteraard was het verzet gebroken, maar het was in de 27e minuut dat Corine de vierde goal scoorde, hard en droog ingeschoten. Corine is heel goed bezig kunnen we zeggen. Topfit, passend, coachend en altijd op de goede plaats staand. Daarnaast voor het team een geweldige speelster – teammaatje! Als trainer een enorm genoegen om in het team te hebben. We hopen dat ze nog een jaartje doorgaat…..

De scheidsrechter, Berry Smit, floot vrijwel foutloos, gedecideerd, streng doch rechtvaardig, gunde in elke speelhelft iedereen een drinkpauze.

Inmiddels meldde zich langs de zijlijn de uit “Trumpland” teruggekeerde Yi-Lien, en ook twee voormalige speelster met ‘kroost’, de dames D.S en S.S uit Varsseveld.

In de rust Danique gewisseld voor Loes. De eerstgenoemde kreeg een bal erg ongelukkig en onverwacht op haar linker pols. Op een het uur Pem gewisseld voor Malou. Pem zat de hele wedstrijd niet lekker in de wedstrijd en het kan een dagje tegen zitten. Niemand over boord, zondag tegen Trias staat ze er gewoon weer. Met Malou laat je ook  ‘de wervelwind’ het veld in gaan. Altijd volle bak, doelgericht, beukend, sleurend en immer vol voor de bal. Ze brengt veel energie in het team. Met een beetje geluk had ze nog gescoord. We bleven aanvallen en met Clara hebben we een speelster met zeer waarschijnlijk de mooiste en beste voorzet van de competitie. Alleen met het scoren wil het niet altijd lukken. We laten ons verrassen wanneer dat weer het geval is. Achterin gaven we niets weg met het ijzersterke tandem Hilde-Leonie is dat bijna een zekerheid. Vandaag hielden we ook de nul.

In de 65e en 80e minuut maakte Sanne het kwintet aan doelpunten compleet en stijgt op de topscoorderslijst nu naar een gedeelde 2e plaats. Pem krijgt concurrentie…

Gelukkig bleven we voetballen, ook al was het over het geheel genomen niet een topwedstrijd van onze kant. Een eerdere solo van Aafke (met vader Bas als grensrechter: Marcel zat met zijn vrouw Odette aan het bier in Sassenheim, ssst  25 jaar getrouwd) ging nog net mis. In de 83e minuut knalde ze toch de 7e van de dag tegen de touwen. Zo jammer dat ze volgend jaar niet meer bij ons speelt!!

Als er dan zoveel gescoord wordt, dan moet onze eigen (en zelfbenoemde) “Messi” (Alicia) er natuurlijk ook bij komen. In e 88e minuut tekent “M” voor de eindstand van 8-0.

Nog drie wedstrijden te gaan. En volgens (wederom de zelfbenoemde assistent-trainer, rekenwonder “M”) mogen we nog 1 wedstrijd verliezen en winnen we toch de 2e periodetitel. Mijn voorstel is om geen risico te nemen en te blijven winnen. Met FC Trias komende zondag hebben we een tegenstander die ons totaal niet ligt. We vinden het een vervelend team. We verloren de uitwedstrijd verdiend met 2-0. Maar dat was toen en nu zijn we al vijf wedstrijden op rij als winnaar uit de bus gekomen met 29 doelpunten! Kom maar op!

 

We feliciteren heren 4 met het behaalde kampioenschap en deden dat met een ‘bakkie Grolsch’!

 

We zijn er klaar voor en met name de houding van Äafke (10) is die van 

"kom maar op!Toen alles er voor Teisterbanders nog goed uitzag....voor aanvang van de 
wedstrijd.In de rust stonde we al voor met 4-0, tijd voor een frisse ranja en vers 
fruit.Toen alles er niet meer goed uitzag voor Teisterbanders, maar wel voor 
ons: 8-0

Ton Wiggers

 

Trainer-Coach Dames I.