Follow

Periodetitel zo goed als zeker binnen!

Zondag, 13 mei: ‘wij’ tegen FC Trias DA I.

Zesde (!) overwinning op rij: 18 punten!

Vandaag was een wedstrijd waar het echt ergens om ging. Trias was de enige tegenstander waar we niet tegen gescoord hadden deze competitie. Een tegenstander die ons niet bepaald goed ligt, of kan ik beter zeggen lag… Goed voorbereid en gemotiveerd begonnen we aan de klus, gesteund door weer veel publiek voor ons en voor onze tegenstanders. De beste speler van hun (de aanvoerder) is sterk, groot, behendig en technisch begaafd. Daar werd een gelijkwaardige (behalve lengte)  speelster op gezet: Myrthe, die deze strijd ruimschoots zou winnen. Erg goede, harde, maar sportieve duels.

Vooraf gesteld dat we pas vorige wedstrijd de 0 hielden en dat zou vaker moeten kunnen. We begonnen scherp en hadden al snel een paar mogelijkheden, maar het was in de 7e minuut dat een onachtzaamheid door Trias werd afgestraft, 0-1 en uitgebreid werd gevierd door ‘de bank’ uit Winterswijk. Het was pas hun eerste aanval. Daarbij bleek dat de linksbuiten erg behendig was en het onze Danique moeilijk maakte. Dat is geen schande. Danique doet het heel goed en gaat nog veel stappen maken als ze 2x per week mee gaat trainen bij ons. 

Er toch voor gekozen om alvast Malou te laten warm lopen en haar later, rond de 30e minuut in te brengen. Op dat moment had Aafke een solo afgesloten met een mooi doelpunt 1-1. Malou ging op 7 spelen en Aafke op 3. Nog geen minuut in het veld en daar was Malou om de verdiende 2-1 te scoren. 

We bleven erg goed voetballen, duels werden gewonnen en iedereen speelde een puike partij. Erg mooi om te zien. We hebben de stijgende lijn door getrokken en met veel zelfvertrouwen spelen we onze wedstrijden.

De scheidsrechter Kees van Liere, floot strak en behield in elke situatie de controle, ook al waren we het niet altijd met de beslissingen eens. Met deze stand aan de ranja….

Voor Trias was alleen een overwinning van belang. In Nijmegen volgde men ook onze verrichtingen en bij winst van Orion en verlies van Trias waren ze ook formeel kampioen. We kwamen vol overtuiging uit de kleedkamer, druk op de bal en de tegenstander. In de 55e minuut ging Malou goed door op een steekbal en maakte de voor ons comfortabele 3-1. Het gevecht op het middenveld was mooi om te zien, de rust van Corine en het vol de duels ingaan van ons team. Opnieuw stond Kim onder de lat en dat deed ze foutloos. Op de bank zaten we 1 van de beste wedstrijden van het seizoen te bekijken en dat niet alleen, het was vaak genieten van ons verzorgde (positie)spel. 

Alsof het nog niet mooi genoeg was, scoorde Malou in de 65e minuut haar derde (hattrick) en daarmee was de pot beslist. We gaven niets meer weg en bij Trias was het geloof ook weg.

Loes ingebracht voor Clara en Yi-Lien voor Alicia. Hiermee konden de meiden ook nog een bijdragen leveren aan de belangrijke overwinning. Op 92 minuten hield ook de scheidsrechter het voor gezien en namen we de complimenten van met name onze trouwe volgers in ontvangst. 

Inmiddels bleek dat Orion met 2-0 van Trekvogels had gewonnen en dus kampioen is geworden. Voor ons ook prettig omdat we weliswaar nog niet formeel, maar op basis van de uitslagen, wel de winnaar zijn van de 2e periode en dus mee gaan doen voor promotiewedstrijden naar de Ie klasse. We hebben ons opgewerkt van een degradatieplaats naar een mogelijke 2e plaats en winnaar van de 2e periode titel en dat is een groot compliment voor onze groep! Een prestatie van formaat!

Met een paar aandachtige toeschouwers van Zelos (eventueel volgend seizoen) op de tribune hebben we echt reclame gemaakt voor ons team. Jammer dat nog een doelpunt van Pem werd afgekeurd. Volgende week moeten we naar VIOS Beltrum en daar moeten we ook gewoon winnen. Dan zijn Hilde en Malou er niet bij, maar hopelijk kan Corine vanuit het landelijk gelegen Lintelo alsnog bij ons aansluiten. Nog twee wedstrijden en ook die willen we allebei winnen, dat zouden er dan 10 op een rij zijn.

Begin juni beginnen de promotie-degradatie wedstrijden: wij hebben er zin in!

Astrid en Bea trakteerden nog op hapjes vanwege hun verjaardag en we konden nog net zien dat ook de Graafschap de winst over de streep trok.

Wederom in afwachting van een slachtoffer...De scheidsrechter heeft er ook zin in.

Ton Wiggers

Trainer-Coach DA I