Follow

Zondag, 20 mei: onze meiden uit naar VIOS Beltrum.

Met overmacht de 2e periode binnen gehaald! Let wel: 7 wedstrijden 21 punten en 28 voor doelpunten gemaakt. 

Ergens de afgelopen week kwam er een mail voorbij waarin de (eventueel) fantastische prestatie van het ‘vlaggenschip’ werd genoemd als men van Vorden zou winnen (is niet gebeurd overigens en dat vinden wij oprecht heel erg jammer voor de mannen), alsmede de extra aandacht voor het 2e team die op 17 mei moesten spelen.

Dat was een mail van 16 mei. Voor ons (het 1e dames team) was vandaag 20 mei van groot belang, immers, bij winst maakten we een geweldige serie die dit jaar nog door geen enkel ( selectie) team in de club is behaald. Het niet vermelden van ons belang in de bedoelde mail is een extra stimulans gebleken voor ons team! Dank daarvoor.

Op het prachtige kunstgrasveld van Beltrum moest het gebeuren. De scheidsrechter van dienst bleek ook nog eens de voorzitter te zijn. Die wist ons te vertellen dat de kosten 250K waren (…) en dat ze zelf voor hekwerk en bestrating hadden gezorgd. Deze informatie is inmiddels doorgestuurd naar een bestuurslid, wie weet helpt het…

De wedstrijd.

Vanaf het eerste moment zaten we prima in de wedstrijd en zoals al weken, lieten we de bal goed rond gaan en kon onze tegenstander eigenlijk alleen op de counter spelen. Hun snelle 10 en 12 probeerden van alles, maar het werd niet gevaarlijk. Dat waren wij wel. Vlotte combinaties en verschillende kansen. Alleen in de 1e helft zouden we al 3x het ‘houtwerk’ raken. Zoals gezegd, we begonnen goed en in de 4e minuut werd in ingestudeerde  corner  (ja, wij werken ook met patronen en aanvalssystemen….)door Myrthe feilloos en hard ingeschoten 0-1! Met goed verzorgd positiespel waren we heer en meester en het was dat de keeper van Vios goed op dreef was, anders was het met de rust al een gelopen koers. Nu gingen pauzeren in de balzaal (zie foto) met een kleine voorsprong. Na de ranja en het vers e 2e fruit (dank wederom team Anja) knalden we de 2e helft in; schot van Sanne, binnenkant paal en in de rebound stond daar Pem die de 2-0 aantekende (de enige echte topscoorder volgens ons)  De naam van Pem stond nog niet in de aantekeningen van de trainer of de 1-2 viel zomaar uit de lucht. Weer zouden we de 0 niet houden. Zegge en schrijven 7 minuten meende Vios dat ze misschien een punt konden pakken. We bleven gewoon heel goed voetballen en in de 68e minuut was de weer op dreef zijnde Aafke, voor de ogen van haar ouders, doeltreffend, pats-boem 1-3. 

Het was genieten langs de kant. In de rust Corine uit voorzorg gewisseld voor Loes en op 72 minuten Alicia laten rusten voor Yi-Lien. Het mooie van ons team is dit seizoen dat we goed verzorgd voetbal spelen en topfit zijn. Het omzetten van het systeem is zeer, zeer goed uitgepakt. 

In de 78e minuut maakt (wederom) Aafke een eind aan alle eventuele spanning door met een lage schuiver de 1-4 aan te tekenen.We voetbalden de wedstrijd professioneel uit. Toen het eindsignaal klonk werden we verrast door de leidsters met confetti en lekkers voor alle spelers en de staf.Daarna snel naar Varsseveld om een lekker drankje en een traktatie te nuttige EN om het vlaggenschiip aan te moedigen. Zo zijn we dan ook wel weer. Volgende week komt Orion (de kampioen) op bezoek en ook die wedstrijd willen we winnen. We zullen geen e-mails sturen lieve mensen, maar iedereen is van harte welkom om ons aan te moedigen.. Overigens hebben we de felicitaties van de voorzitter en andere bestuursleden in alle dankbaarheid aanvaard. Je zult toch maar 2 vlaggenschepen in een vereniging hebben. 

De kleedkamer zaal bij VIOS Betrum.


De periodetitel is binnen!

Om met de woorden van Theo Reitsma te spreken toen Nederland de 
EK '88 won: dit is een goed stel! Een super visitekaartje voor de club!

Ton Wiggers

Trainer-Coach van de periodekampioen.