Follow

Het eerste vrouwenteam van SC Varsseveld is er klaar voor ...

De competitie start komend weekend met een uitwedstrijd tegen VDZ uit Arnhem. We hebben een ambitieuze groep, met alleen Aafke Kruisselbrink die ons team heeft verlaten. Het goede nieuws is dat Meike Wessels (van dames 2) Geke Schuurman en Kim Peters (Gelre) de groep hebben versterkt.

Op dit moment hebben we een selectie van 15 speelsters en 2 keepers. Dat betekent een grotere concurrentie, maar ook meer mogelijkheden om als trainer tot een goede opstelling te komen.

We hebben er inmiddels een aantal (vriendschappelijke) en bekerwedstrijden opzitten. Werd er verloren van AZSV (slecht) tegen het sterke DZC uit Doetinchem was het een 4-4 (best aardig) en tegen het een klasse hoger spelende Witkampers werd verdiend met 3-1 gewonnen (puike partij).

Op 2 september de eerste bekerwedstrijd, thuis tegen AZC Hengelo Overijssel. Die wonnen we met 5-3, na een sterke 1e en zwakke 2e helft. In Zutphen was het een week later prijsschieten (1-10) en afgelopen zondag plaatsten we ons voor de volgende ronde door met 3-4 te winnen van FC Trias. Dat was helaas van ons een beroerde wedstrijd. Het geeft aan dat we nog niet volledig op elkaar ingespeeld zijn en soms zoekende zijn naar de juiste balans.

De basis begint zich inmiddels wel te vormen en dat betekent dat er ook speelsters zijn die minder minuten zullen maken. Maar de praktijk wijst uit dat we iedereen hard nodig zullen hebben om een goede klassering waar te maken. De competitie is slechts 11 teams groot, maar met o.a De Zweef en traditioneel Longa, Woezik, De Tukkers hebben we genoeg concurrentie.

De voorbereiding begon fantastisch met een volledig nieuwe, ‘gestroomlijnde’ outfit (sokken, broeken, shirt en presentatiejassen) van onze hoofdsponsor, de firma Roenhorst (Willem, Yvonne en Jan). We hebben al veel complimenten hierover in ontvangst mogen nemen. Wij, team en staf, zullen er alles aan doen om onze sponsor trots te maken op het team.

De staf is gelijk gebleven, dat wil zeggen: Astrid en Bea Jansen de leidsters, Lucie Schuurman (verzorging) Marcel Thuis (grensrechter) allen: klankbord van ondergetekende met elke donderdagavond een stafmeeting op de club.

We verheugen ons op de competitie en rekenen ook weer op de steun van ons trouwe publiek en op de veelvuldige aanwezigheid van onze ‘teammascotte’, LYNN (en haar vader Roy uiteraard).