Follow

Goede start van de competitie met 1-5 overwinning!
Zondag 23-9: Dames I uit naar VDZ uit Arnhem.

Na een prima voorbereiding en drie overwinningen in de bekercompetitie kon het vandaag beginnen. Zonder Clara (werk) Hilde (vakantie) en de licht geblesseerde Meike begonnen we aan de eerste wedstrijd. VDZ is een grote vereniging in Arnhem (ruim 1600 leden en 5 vrouwenteams) die vorig jaar promoveerde met maar liefst 110 doelpunten gescoord. Voor deze keer mochten we Aafke weer eens begroeten en ze speelde ouderwets goed. Mocht ze overwegen om weer aan te sluiten, dan is ze van harte welkom.

Het regende in heel Nederland, dus ook in Arnhem. Het kunstgrasveld was goed bespeelbaar. Deze week op de training de nadruk gelegd op snel combinatiespel, coaching en veel beweging. Immers, de laatste wedstrijd (Trias uit) vergaten we juist deze onderdelen.

Direct vanaf de aftrap zetten we druk op de bal en in balbezit (belangrijk) hielden we de bal in de ploeg en lieten de tegenstander veel lopen. Het was wel even schrikken toen na drie munten een terugspeelbal voorbij Petra rolde, deze het sprintduel met de tegenstander won en vlak voor de lijn de bal kon wegschieten. We waren direct de baas op het veld, met goed voetbal, en in de 21e minuut rondde Sanne een voorzet van Pem goed af. Op rechts geeft Kim veel gas en zette goed door op een voorzet van Sanne en, pats: 2-0 We speelden goed en Pem was altijd aanspeelbaar waardoor we goed de aansluiting vonden en kansen / mogelijkheden kregen. Iedereen was bij de les en dan zijn we een moeilijk te bespelen ploeg met vooral veel beweging, dit keer ook gekoppeld aan rust aan de bal. Onze verschillende positievormen met de trainingen, werpen vruchten af. Met 2 doelpunten voor de rust in. Daarin was het bijna een beetje te jolig en dan moet je goed oppassen.

VDZ besloot in het begin van het tweede bedrijf alles-of-niets te spelen en begonnen fanatiek en jagend op de bal. We voetbalden compact bij balverlies en echt gevaarlijk werd het nog niet. Na 63 minuten was het eigenlijk al klaar, Sanne: 0-3 Even later werd Kim lichtjes aangetikt in de ‘16’ en met een fantastisch duik en ijselijke kreet stortte ze ter aarde (….) penalty. Slim gedaan, eindelijk iemand die je niet eerst moet omzagen voor ze besluit te vallen. Een buitenkans voor Sanne: 0-4! Laat onze aanvoerder maar sleuren, rennen, duels aangaan, dan is ze in haar element. Helaas hielden we niet de 0… Een klein foutje wordt bij ons afgestraft… 1-4

Malou gewisseld voor Kim en Yi-Lien voor Alicia, die zelf niet tevreden was over haar spel (viel wel mee, maar ze is wel scherp onze Alicia, werkt harder dan ooit). Na 70 minuten Aafke een vroege publiekswissel gegeven en Meike kon nog minuten maken. In de 85e minuut scoorde Sanne haar vierde (!) van de wedstrijd en was de eindstand van 1-5 bereikt.

Als deze wedstrijd de norm is voor de rest van de competitie, dan kan het leuk worden. Iedereen verdient een compliment voor deze wedstrijd. Natuurlijk was Sanne met 4 doelpunten en haar werklust de ‘vrouw van de wedstrijd’, maar ook Loes speelde fantastisch en vormde met Corine (als altijd goed) een rustig koppel. Waar ik vooral tevreden over was, was het voetbal aan de bal. Voor Lucie was het een rustige middag, immers: de ‘zusjes’ A&B waren er niet bij dit keer. Dus de volledige focus op de wedstrijd en maar een paar keer het veld in. Komende week zijn we compleet en kunnen we met een grote groep trainen. Er is best wel concurrentie en dat is goed! Zondag spelen we onze eerste thuiswedstijd (op het hoofdveld, ja ja) tegen Trekvogels uit Nijmegen.

Nog 21 wedstrijden te gaan...