Follow

Harde les voor het eerste vrouwenteam...
Zondag 30-9: geflatteerde, maar terechte 1-4 nederlaag tegen De Trekvogels.

Prachtig voetbalweer, lekker veldje, al 3 punten in ‘de tas’ en een tegenstander die vorig seizoen met een 5-1 nederlaag terug naar Nijmegen werd gestuurd. De trainingen deze week verliepen prima en ook de warming-up ging goed, niets aan de hand.

De meiden meegegeven dat de tegenstander een ploeg was die fysiek sterk speelt en ons in lengte in ieder geval de baas was. Dat wij ons spel moesten spelen, dus hoge balsnelheid en in de organisatie blijven spelen. De inzet en bereidheid was er zeer zeker, maar vanaf minuut 1 stonden we onder druk en was Trekvogels de baas op het veld. De spits was niet alleen groot, maar ook snel en dat leverde problemen op. Al naar 25 minuten Loes gewisseld voor Hilde. Dat was voor Loes natuurlijk een hard gelag en ze was er ook aangeslagen onder. Maar dat tekent ook haar goede (wedstrijd)mentaliteit. Ze wil graag voetballen. Het bleef voor ons ‘achter de tegenstander aanrennen’ en het was aan onze keepster Petra te danken dat het vrij lang 0-0 bleef. Tot de 35e minuut, toen was het toch raak 0-1

Met die stand de rust in. Aan de strakke koppies en de stilte in de kleedkamer was te merken dat iedereen wel wist dat het niet goed was. De afspraak was dat we volle bak de 2e helft in zouden gaan. En dat deden we dan ook. We kwamen goed uit de kleedkamer en kregen kansen (2x lat) en 2 goede reddingen van de keepster hielpen de gasten. Het was wachten op de gelijkmaker.

En dan valt in de 65e minuut toch de 0-2. Dat gaf de ploeg een ‘tikkie’. Inmiddels Malou ingebracht voor Kim. Op zich bleven we aardig overeind en kwamen er kansen die er eigenlijk gewoon IN moeten. Maar het blijft wat dat aan betreft tegenzitten. Sterker nog, uit een mooie aanval scoort Trekvogels de beslissende 0-3. Clara ingebracht en achterin letterlijk 1 op 1 gaan spelen. Met 4 spitsen geprobeerd om nog meer gevaar te stichten.

De mentaliteit in onze ploeg is goed en we krijgen dan toch nog een doelpuntje door Pem, 1-3. We willen een beter resultaat en blijven voetballend overeind. Dat in de 92e minuut dan nog de 1-4 valt is erg zuur en geeft een geflatteerd beeld.

Iedereen is teleurgesteld en het zet ons weer met beide voetjes op de grond. Willen we hoog op de ranglijst komen (nu 3e) dan moeten we beter voetballen dan vandaag. We waren slordig in de passing (veel balverlies), verloren veel duels en maakten de kansen niet voldoende af. Helaas spelen we nu pas weer over 2 weken en dan moeten we er weer staan.

Laat helder zijn dat onze gasten de betere ploeg was en verdient heeft gewonnen. Een ploeg met veel energie en een goede spelopvatting. Wij hebben onder ons niveau gespeeld en dat mag niet. Als je als team 2x per week hard traint, een goede ploeg hebt, met een uitstekende mentaliteit, dan moet je jezelf belonen.

Het is nog vroeg in de competitie. Alles is nog mogelijk.