Follow

Een echt voetbalgevecht met een terechte winnaar.
Stevige pot levert DA I drie zwaarbevochten punten op.
Zondag, 28 oktober: DA I Varsseveld vs DA I De Zweef.

Na een avond feestvieren ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Willem Roenhorst (prachtig feest, genoeg (…) drank, braadworsten ) EN een damesteam die maar weer eens aangaven dat het pas een echt feest is als DA I er is. Ik mocht veel complimenten in ontvangst nemen over de binding van de speelsters en ook de voormalige speelsters (bijvoorbeeld Aafke en Margot) die volop meededen in het gedruis. Wij danken Willem en familie voor de fijne avond, top geregeld.
Als trainer ga je huiswaarts met een prangende vraag :”Komt dat morgen wel goed?”…

Zondagmiddag (gelukkig) om 13.15 uur kwam iedereen de bespreekkamer binnen, met Malou (nooit op tijd) voorop…. Of dat nu een goed teken was? Nee, iedereen bleek volgens eigen zeggen fit te zijn. Ook Marcel (waar laat die man al dat bier op zo’n avond?) zei “Nog nooit zo fit te zijn geweest”… Hoe dan ook, je moet het er maar mee doen. Het tactische plan doorgenomen, vragen? Geen vragen!

De pupil van de week was Lieve Suselbeek, 10 jr en een allround speelster van de jo-13 4. Een zeer gewaardeerde kracht van dat team, die onze gast was. Uiteraard kreeg ze een bal met handtekeningen en mocht ze vanaf de aftrap op het doel van De Zweef afrennen. Kon de keeper in 1e instantie (…) nog redding brengen. In de rebound was ze volstrekt kansloos tegen de afwerking van Lieve. Aangezien ze profvoetballer wil worden… tussen Lieve en Lieke zit maar 1 letter verschil. Nu de rest nog!

De Zweef is gedegradeerd uit de Ie klasse en heeft een lastige periode achter de rug, met als dieptepunt drie punten aftrek om niet komen op dagen bij een THUIS wedstrijd (..) Ik hoopte dat we zouden voetballen zoals tegen DVC, en de eerste 10 minuten was dat ook zo. Daarna namen de gasten het heft in handen en speelden op de counter. Het leek er toch verdacht veel op dat de avond ervoor een ‘aanslag’ was geweest en er eerst ritme gevonden moest worden. Dat liep nog niet vanzelf en in de 43e minuut gingen de gasten verdient aan de leiding. Gelukkig was dat ook het moment dat de laatste druppels zweet, vermengd met het laatste tegenstribbelende alcoholpercentage, de lichamen verliet.. Een ongelukkige actie van de sneltrein op rechts, Malou, betekende een blessure en ze zou in de rust wisselen.
We gingen beter voetballen en in de 47e minuut kregen we nog een corner waarbij Corine naar voren werd ‘gevraagd’. En zoals dat dan wel vaker het geval is: doelpunt en direct daarna rust, 1-1.

Wat aanpassingen gedaan en afgesproken meer druk te zetten vanuit het middenveld en Kim op de positie van Malou laten spelen. Nu werd het een spannend en met vlagen goed voetbalgevecht. Helaas met een bezoekende staf die zich liet gaan ten opzichte van de wederom scherp vlagende Marcel. Dit soort gedrag hoort niet op een voetbalveld, ondanks de emoties. We waren nu de baas op het middenveld en kregen mooie kansen die er net niet ingingen. Moet gezegd worden dat De Zweef een fantastische keeper heeft die zekere doelpunten wist te voorkomen. Dat het team zo laag staat is onbegrijpelijk met de kwaliteiten die ze hebben. Maar die hebben wij toch wat meer. Het bleef erg spannend en het leek een gelijkspel te worden. Daar dacht Kim echter anders over en zij maakte in de 80e minuut heel beheerst de 2-1, gevolgd door ‘best wel’ uitbundig juichen...

Nu werd het nog 10 minuten vechten. En daar waar we eerder nog wel eens door de hoeven gingen, was dat nu niet zo. We gaven alles en wonnen onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Berry Smits, deze belangrijke wedstrijd. Na het eindsignaal nog een aantal heel vervelende opmerkingen van de staf gericht aan ons en de scheidsrechter, jammer en ook bijzonder onsportief. Ik begrijp de frustratie (die hadden wij vorige week, terecht ook denken we).

De koploper liet 2 punten liggen en wij hebben de aansluiting gevonden. Volgende week naar Beltrum en ook daar moeten we er staan. Gelukkig is er geen feest (waar ik van weet althans), zodat we fris en fruitig kunnen voetballen.

Compliment aan het TEAM, prima prestatie!