Follow

Pupillenuitslag met VOLWASSEN voetbal!
DA I stijgt naar de 2e plaats op de ranglijst.
Zondag, 4-11 VIOS DAI vs Varsseveld DA I: 3-8

Kennelijk wordt er vanuit bepaalde richtingen (mannen) nog wel eens denigrerend gereageerd als wij met een grote uitslag winnen (F-pupillen uitslag…). Dat is misschien dan een uitslag die daarop lijkt. Maar om dat te bereiken, spelen de meiden volwassen voetbal, met een verzorgd positiespel, zonder veel ‘de lange bal’ te hanteren. Trainen we 2x per week keihard en is de concurrentie stevig als iedereen er is. Ook deze zondag kan ik alvast meegeven, speelden we (zeker de 1e helft) gewoon heel goed. Als je nadien, ook van tegenstander en het thuispubliek, hoort dat we een goede ploeg hebben en dat het voetbal mooi was om te zien, dan stemt dat tevreden.

Dat gezegd hebbende….
Met de nodige geblesseerden, maar gelukkig met Good-Old-Aafke aan boord, naar Beltrum getogen en in de wedstrijdbespreking al aangegeven dat het ‘must-win’ wedstrijd was.

Opmerkelijk feitje: In de kantine van de club hadden ze een KIP in een grote kooi gezet en de vloer ingedeeld in hokjes. Je kon geld zetten op 1 of meerdere hokjes en (laat ik het netjes opschrijven) de kip in dat hokje de behoefte deed, dan was het geld voor degene die dat hokje had ‘gekocht’… Of dit nu door de Dierenbescherming gewaardeerd zou worden?

Zonnetje, lekkere temperatuur en een gemotiveerd Varsseveld die –zoals was afgesproken- direct vanaf de aftrap de baas op het veld wilde zijn en ook werd. We speelden gewoon heel erg goed. Misschien wel de beste helft van het seizoen. Meike Wessels wordt steeds vaster aan de bal op de rechtsback plaats, wint duels en de voortzetting (passing) is veel beter geworden. Leonie, ondanks opspelende beenspier, degelijk, betrouwbaar. Corine, zoveel rust en overzicht. Petra, onze keepster die steeds beter wordt in coachen en ver voor het doel durft te staan en op die manier onze 11e veldspeler wordt. Middenveld met Geke – Myrthe (voelen elkaar goed aan) en Kim (zeer sterk vandaag) en Clara op links (nog niet helemaal fit) bieden veel voetballend vermogen. De 2e helft speelde Yi-Lien op de positie van Clara en dat deed ze goed, sterk in de duels (!) en met voetballende oplossingen. Onze voorhoede heeft zoveel snelheid op de vleugels met Sanne en Malou (en scorend vermogen). Pem rots in de branding, altijd aanspeelbaar, niet altijd even gelukkig in de afwerking, maar toch een goaltje meegepikt. Aafke verving in de 55e minuut de licht aangeslagen Leonie en … ouderwets goed. Zo fijn dat we af en toe van haar kwaliteiten gebruik kunnen maken.

Het vermelden waard is dat onze 2e keepster Kim, ondanks dat ze pas om 07.00 uur op bed lag vanuit het werk, toch kwam om back-up te zijn. Super instelling en daarvoor gingen de handen in de kleedkamer dan ook terecht op elkaar. Dank Kim.

Voetballend waren we zoveel beter met allemaal mooie en uitgespeelde doelpunten. Myrthe 1x met rechts en 1x met links vanuit de 2e linie. Het scoreverloop: 7e minuut (na voorzet Malou) Myrthe 0-1 13e minuut na een schot op doel dat de keepster niet goed kon verwerken: Pem 0-3 De rust in met een uitslag die hoger had moeten zijn. Fruithapje en thee…en weer direct aan de bak. We wilden de tegenstander geen hoop geven: 47e minuut, op eigen kracht, Malou 0-3. Een foutje van ons (wordt kennelijk altijd afgestraft) in de 51e minuut 1-3. Daar doen we wat aan dacht Myrthe en knalde in de 53e minuut de beslissing tegen de touwen: 1-4 Een prachtige combinatie met assist van Pem: 60e minuut, Kim, 1-5 en even later Sanne met een diagonale knal 1-6. Overtreding op ons, geen vrije trap, maar doorloopactie van de tegenstander in de 77e min. 2-6. In de 78e minuut bal uit de lucht, door Kim 2-7 gevolgd in dezelfde(!) minuut door de 2-8 van Sanne. Dan in de 88e minuut nog een kadootje van de zeer matige scheidsrechter betekende de 3-8. Bizar slot van de wedstrijd.

Door de thuisnederlaag van Trekvogels stijgen we naar plaats 2 op de ranglijst en komen volgende week onze vriendinnen uit Ulft (SDOUC) ‘op de koffie’. Hopelijk is iedereen er dan weer bij en blijven we zo goed voetballen.

Lekker zoals het gaat! Hopelijk komen er nog een paar pupillenuitslagen bij...