Follow

Zondag, 11 november: DA I Varsseveld vs SDOUC DA I.
Overtuigend: 9-2, klinkende overwinning.
Serie houdt aan.

Vandaag kwamen onze vriendinnen uit Ulft op bezoek. Een team waar we thuis traditioneel goed tegen spelen. In tegenstelling tot eerdere seizoenen, kennen we nu een constante prestatie en die lijn wilden we ook nu doorzetten.

De 10-jarige Isa Gesink was onze pupil van de week en had absoluut geen last van plankenkoorts. Aangemoedigd door papa en mama wist ze ondanks een ‘erg gemene overtreding’, terecht bestraft door de uitstekende scheidsrechter, feilloos te scoren. Ina (begeleidster van pupillen van de week)had alles onder controle, zoals het checken bij de trainer of hij wel de website had bezocht om te zien wie de ‘gast’ was. Dank voor de check-up Ina, geregeld.

Na een prima warming-up en goed geconcentreerd begonnen we aan de wedstrijd. Wat heet beginnen… Aftrap, Corine pass op Sanne, Sanne voorzet op Pem, na 8 (!) seconden: 1-0 Kennelijk schrok het scorebord, want het functioneerde niet. Dat mocht de pret niet drukken. SDOUC heeft met een aardige keepster, Maud Rots (prima-de-luxe) en een zeer gevaarlijk ‘11’ een redelijk team. Maar wij zetten, ook na de voorsprong direct druk met goed positiespel en een hoog baltempo, de wedstrijd volledig naar onze hand. Binnen 5 minuten (keepster ging onder de bal door) was het 2-0 door Kim, die weer op de goede plaats stond.

Eventjes deden we het rustig aan en gaven we SDO de gelegenheid om wat uitvallen te produceren. Achterin spelen we 1-op-1 en dat houdt een risico in, maar we bleven redelijk makkelijk overeind. In de 41e minuut een kopie van de 1-0 en weer was het Pem die ‘a la Luuk de Jong, de 3-0 liet aantekenen.

In de rust even met Corine overlegd. Zij heeft behoorlijk last van de rug, maar wil voetballen. Daarom al aan het team aangegeven dat Clara en Yi-Lien na 10 minuten in zouden vallen. Malou de opdracht gegeven nog even alles te geven en een keer te scoren (…)

Fijn dat er geluisterd wordt: 27e minuut, Malou haalt diagonaal van 20 meter snoeihard uit en jaagt de bal in de bovenhoek, fantastisch doelpunt. Mooi moment om te wisselen. Nauwelijks stond iedereen in positie of het was weer raak, Pem 5-0 We bleven domineren, de bal goed rond spelen en nu ook nog beter de vrije ruimte vindend. Ook Sanne wilde weer in de picture komen en tekende de 6-0 aan.

Inmiddels hadden onze gasten door gewisseld en speelden om nog tot scoren te komen. Dat Clara dan nog de verdiende 7-0 scoort is voor haar extra leuk. De winnaar in haar wil altijd spelen en een reserveplek zorgt voor sportieve chagrijn en dat mag. Een hoogtepunt was de diagonale vrije trap achter de verdediging en Sanne die onbedaarlijk hard de 8-0 inschiet.

Dat er dan toch nog in de slotfase 2x door SDOUC wordt gescoord (pech en net niet goed terugspelen) is erg zuur voor met name keepster Petra die gewoon goed staat te keepen en te coachen. Fijn voor het doelgemiddelde is dat Pem (speelt 5 meter dieper en dus ook scherper) haar 4e van de middag maakte.

Potverdrie, weer 9 doelpunten, drie waardevolle wedstrijdpunten en de jacht op de 1e plaats blijft. Elke week is er wel een verrassende uitslag. Vandaag verliest het sterke Trekvogels thuis van Longa. We hebben een doel saldo van +24.

Volgende week gaan we naar onze ‘angstgegner’ uit bij FC Trias. Maar, in deze vorm zijn wij absoluut de favoriet voor de winst en we hebben de overtuiging ook dat we gaan winnen. En daar begint het natuurlijk mee. Op de ranglijst begint zich al een top drie af te tekenen.

Komende 4 wedstrijden worden cruciaal: Trias uit, OSC uit, Tukkers thuis en de laatste wedstrijd voor de winterstop, Longa uit. Daarna weten we waar we staan en wat we de 2e competitiehelft moeten brengen.